Smörgatan 102

Bilder

  • Såld!
  • Svårslagen utsikt!
  • Som en tavla!
  • Vardagsrum
  • Kök
  • Matplats

Smörgatan 102 , Kallebäck , Göteborg

På bästa läge i Kallebäck med praktfull höjd på 10e våningsplan är nu äntligen denna ljusa och moderna tvårummaren till salu!
I denna lägenhet blir man bortskämd med milslång utsikt som målar upp en tavla över vackra Göteborgs stad.

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens liv och skogens stillhet inom nära räckhåll. Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.

52,2 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 082 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
52,2 kvm
Våning:
10, hiss finns
Lägenhetsnummer:
3103
Byggår:
2008
Driftskostnad:
500 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

52,2 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Hallen är ljus och inbjudande med öppen anslutning till både kök och vardagsrum. Här finns bra avhängningsmöjligheter för både jackor och skor samt tåligt och snyggt klinkergolv som leder dig ut till vardagsrummet och köket där ett skifte till ek-parkett övergår.

Vardagsrum

Vardagsrummet är lägenhetens hjärta. Här erbjuds generösa och sociala ytor med öppen planlösning där möblering för såväl soffgrupp som matgrupp utan problem får plats. Från vardagsrummet har du även ett stort fönsterparti med milslång och häpnadsväckande utsikt över hela Johanneberg och mot innerstadens vackra tavla där landmärken som Liseberg och Gothia Towers går att skymta.

Balkong

I anslutning från vardagsrummet kliver du ut på den inbjudande och rymliga balkong som ligger i soligt västerläge. Betonggolvet är klätt med trätrall för en varmare och behagligare känsla. En mindre utegrupp går utan svårighet inreda med. Här ges plats och möjlighet att avnjuta mysiga dagar och långa sommarkvällar.

Badrum

Det rymliga badrummet är i original från fastighetens uppförande år 2008. Med vita helkaklade väggar, klinkergolv och snygg hörndusch med glasväggar är detta ett modernt och fräscht badrum. Här finns även toalett och handfat med kommod samt både installerade tvätt- och torktumlare med bra överskåpsförvaring och arbetsbänk.

Klädkammare

Mellan badrum och sovrum finns en klädkammare/förvaringsrum. Ett sådant utrymme är ett "måste" i de flesta hem där både kläder och annan förvaring smidigt kan förvaras!

Kök

Köket med dess ytskikt och utrustning som kyl/frys, diskmaskin, spis och ugn samt fläkt är från 2008. De stilfulla och klassiska vita och rostfria materialval smälter fint ihop tillsammans och även med resterande stil och färgval i lägenheten. Arbetsbänken är av fint bevarad och behandlad ek-skiva.

Sovrum

Sovrummet är ljust och rofyllt med vita väggar och fint ljusinsläpp. Här kan man koppla av i sängen och låta blicken vila ut över den vackra utsikt från fönstret. Då ena kortsidan av rummet är beklädd med garderober erbjuds generöst med förvaring.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

10 av 12, hiss finns

Avgift

3 082 kr inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

6 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Enligt säljarens information

Andel i föreningen

1,19%

Andel av årsavgiften

1,21185%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 maj 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 54 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Skår 59:3

Övrigt

Bilplats:
Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut 49 st parkeringsplatser för 800kr/mån till medlemmar.
Till dessa p-platser är det separat kö (enligt styrelsen finns det 2016-12-20 finns lediga platser att tillgå)

Föreningen har även 4 st uteplatser med separat kö och i området finns det också en 4-timmars gästparkering.

Förråd:
Till lägenheten ingår ett förråd om ca 2kvm i källaren.

Internet/tv:
Den 1 oktober 2015 tecknades gruppavtal med ComHem gällande bredband, TV och telefoni.
Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
TV - TiVo mellan
Bredband 100/10 Mbit/s

Motionsrum:
Föreningen har inrett ett gemensamt motionsrum på källarplan. Här finns ett mindre gym och maskiner som medlemmarna får nyttja.

Förening

Namn

Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte Nr 2

Om föreningen

Brf Horisonten Kallebäck, Örgryte nr 2 - Smörgatan 102 i Göteborg. Föreningen är uppförd 2008 och omfattar 57 lägenheter, 49 garageplatser och 4 P-platser ute, förråd i källaren på cirka 2 kvadratmeter per lägenhet och gemensamt cykelrum.

Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar. Till dessa platserna är det separat kö och att få en parkeringsplats brukar gå ganska smidigt. Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren.

Förvaltningen sköts av SBC, överlåtelseavgiften på 1107kr betalas av köparen, pantsättningsavgift på 443kr betalas av låntagaren

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sävsländan med andel 29%. Samfälligheten förvaltar garage, parkeringsplatser, vattenmätare, spill-/dagvattenledningar, gemensam mark.

Föreningen har en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2022 samt en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012 och 2050.
Fastigheten är 8 år gammal och man ser inget underhållsbehov förrän om några år.
Föreningen är en s.k privatbostadsförening enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

För mer info se årsredovisningen och hemsidan: brfhorisonten2.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

57

TV och Bredband

Den 1 oktober 2015 tecknades gruppavtal med ComHem gällande bredband, TV och telefoni.
Gruppavtalet som gäller för alla lägenheter och omfattar:
TV - TiVo mellan
Bredband 100/10 Mbit/s
* Telefoni Bas

Parkering

Föreningen har uppvärmt garage under byggnaden där man hyr ut platser till medlemmar. Till dessa platserna är det separat kö.

Renoveringar

Inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

Ekonomi

I slutet på 2016 meddelade föreningen att ett beslut om sänkning av månadsavgiften om 7,5% samt ytterligare en eller två avgiftsfria månader / år.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1107 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

Föreningens ekonomi
Under 2015 har medlemmarna fått tre avgiftsfria månader, de efterföljande åren har de haft två sttycken avgiftsfria månader/år.
Man gjorde en extra amortering av lån med 500.000kr. i december 2015.
Föreningen hade en omförhandling av elavtalet vilket resulterade i besparing om ca 50.000kr under 2015.

Under året 2016 har föreningen fortsatt god och stabil ekonomi.

I slutet på 2016 meddelade föreningen att ett beslut om sänkning av månadsavgiften om 7,5% samt ytterligare en eller två avgiftsfria månader / år.

Om området

Kallebäck

Kallebäck är en lugn och trivsam stadsdel i centrala Göteborg med både innerstadens puls och skogens stillhet inom nära räckhåll.
Här tar du dig enkelt rakt ut i skog och mark. Alldeles intill bjuder Lackarebäcksberget på en oas av vackra bokskogar, bäckar och spännande djurliv. Bara en promenad bort hägrar också det milsvida naturreservatet Delsjön med sin fantastiska natur. Här hittar du badstränder, fiskeplatser, klättermiljöer, promenadstigar och golfanläggning. Vintertid åks det utför vid delsjöområdets eget fjäll Brudarebacken, med konstsnöanläggning, servering, skiduthyrning och knappliftar.
Kallebäck var tidigare en liten by och omnämns för första gången redan 1496. Namnet Kallebäck kommer från den bäck med samma namn som rann genom området. Källan till bäcken med det omtalade klara vattnet låg i bergssluttningen ovanför den nuvarande stadsdelen. Här byggdes den allra första vattenledningen till Göteborg. Strax ovanför källan ligger Hällkistan, en 4000 år gammal grav från slutet av stenåldern.
I stadsdelens blandade bebyggelse syns många mindre hus, bland annat tidstypiska 50-talshus i tegel och landshövdingehus med stora välskötta grönytor mellan husen. I Kallebäck bor du bekvämt med närhet till pizzeria, frisersalong och lunchrestauranger som JP's och Nova. Närmsta mataffär är NETTO, vill du storhandla finns ICA Maxi och Willys på andra sidan motorvägen.
Lockar storstadspulsen tar du dig med en 15 minuters cykeltur ner till Avenyn, Nordstan och Ullevi. Kommunikationerna är annars goda, med buss 50 åker du på 12 minuter till Korsvägen där du också hittar några av Göteborgs stora attraktioner som Liseberg, Svenska Mässan, Universeum och Världskulturmuseet.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
290 m
Maxi ICA Stormarknad
580 m
Köpcentrum & Gallerior
ICA Kvantum Focus
2 km
Affärshuset Avenyn
2,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Smörgatan 100
60 m
Förskola Smörgatan 80
80 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
2,2 km
Grundskolor
Skårsskolans Fritidshem
820 m
Kunskapsskolan Krokslätt
830 m
Gymnasium
It-Högskolan Sverige AB
790 m
Yrkesutbildningar i Göteborgsregionen
1,4 km
Universitet & Högskolor
Konsultpartner AB
2 km
Light Lab AB
2 km
Banker
Handelsbanken Almedal
550 m
Handelsbanken Almedal
550 m
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
760 m
Innesvingen
1,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sörgårdshallen
1,2 km
Fysiken CrossFit
1,7 km
Simhallar & Utomhusbad
Simavdelningen 1902
2,3 km
Valhallabadet
2,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jenny Jurland för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte