Sergelsgatan 4B

Bilder

  • Såld!
  • Ett rejält kök med mycket förvaring
  • Plats för flera matglada gäster
  • Här stortrivs kocken!

Sergelsgatan 4B , Lunden , Göteborg

Välkommen till en mysig & välrenoverad genomgångs-etta belägen i populära Lunden. Från Lunden så har du närhet till båda träning och friluftsliv runt Delsjön/Skatås. Men du har också goda kommunikationer in till stan. 60-bussen tar dig in till city på några minuter. Lägenheten har genomgående fräscha ytskikt med ekparkett golv som löper genom hela lägenheten, renoverat Marbodal-kök och helkaklat badrum med golvvärme. Nybyggd balkong med härlig utsikt och där du kan njuta av kvällssolen. Brf Sybågen är en ytterst stabil & välskött förening med flera gemensamhetslokaler och flera hyresrätter kvar. Varmt välkommen på visning!

37 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 616 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
37 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
172
Byggår:
1943
Driftskostnad:
220 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

37 kvm

Rumsbeskrivning

Välplanerad och ljus genomgångslägenhet i fräscht skick. En trivsam lägenhet med renoverat kök i stilrena materialval och helkaklat badrum samt med en ekparkett som ligger i hela lägenheten. Belägen i en välskött förening med ett mycket bra läge i populära Lunden. Goda kommunikationer med 60-bussen in till stan på några minuter.

Lägenhetens ljusa 37 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall
Du kommer in i en välkomnande och rymlig hall med vitmålade väggar och ekparkett på golvet. Direkt till vänster i hallens två inbyggda garderober med överskåp finns gott om plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring. Härifrån nås lägenhetens samtliga rum.

Kök
Köket består av ett stilrent, renoverat Marbodalkök med vita släta skåpsluckor, en mörk bänkskiva och detaljer i ek. Ovanför diskbänken sitter ett vitt kakel och en förvaringshylla i ek. Här finns mycket god förvaring och bra med arbetsytor. Köket är utrustat med kyl/frys, glaskeramikhäll, ugn, fläkt och diskmaskin. Samtliga vitvaror är från välrenommerade Elektrolux. Det finns även plats för möblemang med fyra matglada gäster. Från det fräscha köket når man genom glasade dubbeldörrar den stora fina balkongen i västerläge. De stora dörrarna ger ett bra ljusinsläpp som lyser upp köket. Balkongen har gott om plats för möblering där man kan sitta och avnjuta eftermiddags- och kvällssolen. På golvet i köket ligger samma fina ekparkett som löper genom hela lägenheten.

Badrum
Badrummet är helkaklat i ett vitt kakel och på golvet ligger en ljus klinker. Golvet är även utrustat med golvvärme för kalla morgonfötter. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ, spegelskåp samt ytterligare ett förvaringsskåp för extra förvaring.

Rum
Ljust & härligt rum med en friare utsikt och med många möjligheter till möblering. Rummet kan möbleras med dubbelsäng, tv-möbel och soffgrupp om så önskas. Kanske en arbetsplats dessutom? Ut mot lummiga omgivningar vetter de stora fönsterpartierna som skänker gott om naturligt ljus. Under fönsterna sitter en charmig djupare stenbänkskiva. Väggarna är tapetserade i vitt och på golvet ligger även här samma ekparkett. Under parketten ligger troligtvis brädgolv om du skulle vilja ta fram ännu mera charm till lägenheten.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 616 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

2 648 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 800 kr
Försäkring: 1 848 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,44%

Andel av årsavgiften

0,47%

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1943

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 juni 2011
Energiprestanda: 130 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lunden 41:2

Övrigt

TV-/Internet-anslutning
TV: Kabeltv från ComHem. Basutbudet ingår i avgiften.
Internet: Fiber-bredband finns via föreningen, kostar ca 149:-/mån.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd som är ca 5 kvadratmeter stort.

Tvättstuga
Föreningen har flera tvättstugor. I trappuppgång 4A finns fem tvättmaskiner, två torktumlare och två torkrum.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en bastu, hobbyrum och uteplatser med grillar och lekplats. Dessutom har föreningen tre övernattningsrum på Sergelsgatan 2A med gemensam dusch, toalett, kök och matplats.

Parkering
Föreningen har 50 st parkeringsplatser som kostar 350 kr/mån. Några platser har även uttag för motorvärmare mot extra kostnad. Till parkeringsplatsen är det separat kö och i dagsläget några få boende i kö. Det finns även möjlighet till MC-parkering vilket kostar mellan 150-200 kr/mån. Finns även gratisparkering i området på gatorna. Boendeparkering tillämpas också i området. Läs mer på www.goteborg.se

Förening

Namn

Brf Sybågen I Lunden

Om föreningen

Brf Sybågen i Lunden bildades 2003 och föreningen äger fastigheten Lunden 41:2. På fastigheten finns 4 st flerbostadshus byggda 1943. Det finns totalt 211 st lägenheter fördelade enligt följande:
1 rum och kök: 130 st
2 rum och kök: 81 st, varav 3 st nyproducerade 2010

Under 2015 byggdes det till balkonger till husen.

Föreningen följer en underhållsplan för det löpande underhållet. Man arbetar långsiktigt med föreningens ekonomi och ser i dagsläget ingen avgiftshöjning de närmaste åren.

Föreningen byggde nya tvättstugor 2011 så att det finns en i varje hus. Tvättider bokas antingen vid tvättstugans elektroniska bokningssystem eller via internet. I varje tvättstuga finns två bokningsbara stationer med vardera två tvättmaskiner och en torktumlare. Varje tvättstuga har även en grovtvättmaskin som fungerar som drop-in, två torkrum samt mangel.

Sedan ombildningen till bostadsrätter 2003 har föreningen genomfört omfattande renoveringsarbeten. Stammarna har bytts, alla lägenheter har fått nya våtutrymmen, nya fönster med isolerglas samt säkerhetsdörrar. Man har även dränerat om, putsat och tilläggsisolerat fasaderna och renoverat samtliga tak.

I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A iordningställdes under 2012 tre övernattningsrum med gemensam dusch, toalett, kök och matplats. Övernattningsrummen är till för korttidsboende för gäster till föreningens medlemmar och hyresgäster. För bilder se länk: http://www.brfsybagen.se/?rID=1087&page=overnattningsrum

Föreningen har nyligen avslutat byggnationen av ett miljöhus på tomten mellan Ulfsparregatan 9A och Sergelsgatan 2A. I ena änden av miljöhuset har det byggts det ett nytt cykelrum och utanför miljöhuset har man iordningställt en uteplats.

Föreningen är kollektivt ansluten till Comhem för leverans av kabel-TV och internet. Det finns även möjlighet att få bredband via fiberlan, detta kostar 149kr/mån och betalas med månadsavgiften. Ett ingått avtal har 3 månaders uppsägningstid, som räknas från det 1:a i månaden efter det att uppsägningen har kommit in. Såväl nyteckning av föreningens fiberlan som uppsägning sker till styrelsen.

Det finns ett separat styrelserum som används för mindre möten och dagligt arbete inom föreningen.
På gården finns en stor grillplats samt 3 st mindre uteplatser.

Fastighetsskötsel och städning sköts av anställd i föreningen.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår i denna.

Den ekonomiska förvaltningen av fastigheten sköts av Husjuristerna.

För mer information, se årsredovisningen och föreningens informativa hemsida: www.brfsybagen.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

191

Antal hyresrätter

20

Antal lokaler i föreningen

4

Parkering

Föreningen har 50 st parkeringsplatser som kostar 350 kr/mån. Några platser har även uttag för motorvärmare mot extra kostnad. Till parkeringsplatsen är det separat kö och i dagsläget några få boende i kö. Det finns även möjlighet till MC-parkering vilket kostar mellan 150-200 kr/mån. Finns även gratisparkering i området på gatorna. Boendeparkering tillämpas också i området. Läs mer på www.goteborg.se

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och inga planerade avgiftsförändringar är aviserade. (2017-03-17) Styrelsen arbetar aktivt för att ha en långsiktig budget och inbringa mer intäkter till föreningen. Då föreningen har 20 hyresrätter kvar är dessa en dold tillgång och kan ombildas löpande för mer pengar till kassan. Besök gärna föreningens hemsida för att läsa mer om styrelsens arbete.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Kaffelunden
460 m
Handlar'n Sankt Pauli Livs
500 m
Köpcentrum & Gallerior
Olskroken
990 m
Munkebäckstorget
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Kärralundsgatan 11
230 m
Förskola Kärralundsgatan 19
230 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
4 km
Grundskolor
Stacken Fritidsgård
290 m
Förskola Katolska Skolan
450 m
Gymnasium
Göteborgs Högre Samskola 7-9
1,3 km
Kunskapsgymnasiet Göteborg
1,4 km
Universitet & Högskolor
Högskolan för scen och musik
2,4 km
HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk
2,6 km
Banker
Handelsbanken Örgryte
690 m
Handelsbanken Gårda
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
3,2 km
Innesvingen
4,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Överåsvallen
690 m
Ånäsfältet
970 m
Simhallar & Utomhusbad
S02
1,8 km
Aqua Wellness Sverige AB
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte