Sankt pauligatan 13B

Bilder

 • Stort och ljust vardagsrum
 • Välkomnande hall
 • Mycket bra förvaringsmöljigheter med inbyggda garderober
 • Fräscht kök

Som Utgångspris

2 750 000 kr

Bevaka slutpriset

Sankt pauligatan 13B , Lunden , Göteborg

Stor & attraktiv 30-talstvåa om 65 kvm med spännande & charmiga vinklar. Högt i tak & framtagna brädgolv. Renoverat kök och badrum. Perfekt läge i Lunden med goda kommunikationer och närhet till service. Endast ett stenkast till Redbergsplatsen. Gångavstånd till centrala stan.

65 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 415 kr inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
65 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
11
Byggår:
1936
Driftskostnad:
300 kr/månad
Som Utgångspris:
2 750 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

 • Sön 27 aug 16:00-16:30

  Boka här

  Vänligen boka dig för visning

 • Mån 28 aug 17:30-18:00

  Boka här

  Vänligen boka dig för visning

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten på Sankt Pauligatan 13B är en lägenhet som passar för singeln eller paret som vill ha rejält med ytor. Belägen i populära Lunden med närhet till city. Ytskikten är fräscha och det är bara att flytta in. Lägenheten kännetecknas av spännande & charmiga vinklar samt högt i tak. Föreningen är en välskött & trevlig brf med låga avgifter vilket gör att du bor billigt. Nära till kommunikationer via 60-bussen in till staden med dess utbud. På Redbergsplatsen, som är på 5 minuters promenads avstånd, går flertalet spårvagnar också. Du har också närhet till butiker, caféer och träning i grönområden. Lägenhetens välplanerade 65 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Stor hall som ansluter till bostadens samtliga rum. Här finns gott om plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i flera garderober, som är delvis inbyggda och som bevarar golvyta. Det vackra, brunbetsade brädgolvet löper vidare in i vardagsrummet samt sovrum. Väggarna är vitmålade.

Kök

Till höger från hallen återfinns köket som är rymligt med ett härligt ljusinsläpp och utsikt över den mysiga innergården. Här finns rum för en större matplats med plats för flera matglada gäster. Snickerier och spegelluckor går i vitt. Bänkskivor och kakel i trendiga gråa toner. Golvet är ett vitmålat brädgolv och väggar som går i en skön ljusgrön nyans. Maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis, fläkt, diskmaskin samt inbyggd micro och ugn.

Badrum

Badrummet är helkaklat med stilrent vitt kakel och grå klinker på golvet. Utrustningen består av WC, handfat med kommod, högskåp för extra förvaring, spegelskåp med belysning & förvaring, duschhörna med glasdörrar och vattenfallsdusch. Självklart finns också golvvärme för kalla morgonfötter.

Sovrum

Stort och härligt sovrum med charmiga vinklar. Ljust rum med fönster från två väderstreck. Väggarna går i vitt med en vacker fondvägg i havsmotiv. Även här ligger det framtagna original golvet som är betsat.

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt och socialt med gott om plats för en stor soffgrupp. Väggarna är målade i vitt, med undantag för en ljust tapetserad fondvägg. Även här ligger det framtagna orginalgolvet som har blivit behandlat. Ljusinläpp från ett vackert fönsterparti ger ett vackert ljus i hela rummet.

Till lägenheten hör ett vindsförråd och en gemensam balkong i soligt läge finns en halvtrappa upp. Varmt välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Pris

2 750 000 kr Som Utgångspris

Avgift

3 415 kr inkl värme, VA och kabel-tv

Andel i föreningen

7,41%

Andel av årsavgiften

6,43277%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1936

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 juni 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 159 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Lunden 16:17

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Övrigt

Balkong/Uteplats
En gemensam balkong i västerläge finns i, endast en halvtrappa upp från lägenheten. Föreningen har en trevlig innergård med sittgrupp och grill. I föreningen finns också flertalet odlingslådor som medlemmarna kan odla egna grönsaker, kryddor etc.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd

Förening

Namn

Brf St Primus

Om föreningen

I Brf St Primus finns 17 st lägenheter, 2 hyresrätter samt 1 lokal. Föreningen äger fastigheten Lunden 16:17.

Cykelförvaring i källare samt på gården.
Föreningens tvättstuga finns i uppgång C.
Innergård med flera uteplatser och möbler.

Föreningen planerar inga större renoveringar i nuläget.

Antal lägenheter

17

Antal hyresrätter

2

Antal lokaler i föreningen

1

Ekonomi

Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Viol Livs i Göteborg
150 m
Minimarket Hyacinten
270 m
Köpcentrum & Gallerior
Olskroken
490 m
Munkebäckstorget
1,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Karlagatan 10 B
80 m
Förskola S:t Pauli
90 m
Kollektivtrafik
Nobelplatsen
150 m
Pärlstickaregatan
220 m
Grundskolor
Stiftelsen Katolska Skolan av Notre Dame
550 m
Samlingslokal Lundenskolans aula
590 m
Gymnasium
Göteborgs Högre Samskola 7-9
890 m
Kunskapsgymnasiet Göteborg
1,3 km
Universitet & Högskolor
Högskolan för scen och musik
2,3 km
Teater och Operahögskolan Artisten
2,3 km
Banker
Handelsbanken Örgryte
880 m
Handelsbanken Gårda
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Gullbergsbro Adventure HB
1,3 km
Susanne Rude AB
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Överåsvallen
670 m
Ånäsfältet
740 m
Simhallar & Utomhusbad
Kristinedals Träningscenter
1,6 km
Simavdelningen 1902
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Daniel Fröberg eller Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte