Näckrosvägen 24, vån 2

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrum
  • Vardagsrum
  • Vardagsrum
  • Balkong
  • Balkong

Näckrosvägen 24, vån 2 , Gamla Råsunda , Solna

Mycket välplanerad gavellägenhet med balkong i bästa söderläge och vardagsrum med fönster i tre väderstreck. Lägenheten ligger i ett högt och fritt läge invid Gamla Filmstaden, med sitt utbud av restauranger och biografer, grönområden och kommunikationer med tunnelbana och bussar.

53,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 087 kr Inkl VA, värme, Kabel TV basutbud
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53,5 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1945-48

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53,5 kvm

Rumsbeskrivning

HALL: Hall med gott om förvaring via stor klädkammare och garderob med överskåp. Målade väggar och klinker på golv (golvvärme).

VARDAGRUM: Ljust vardagsrum med fönsterpartier i tre väderstreck. Utgång till balkong med söderläge. Målade väggar och trägolv.

SOVRUM: Stort sovrum med plats för dubbelsäng och möblemang om så önskas. Trägolv och målade väggar.

KÖK: Kök med gott om förvaring i både över- och underskåp. Klinker på golv (golvvärme) och målade väggar. Utrustning: Ugn, köksfläkt i rostfritt, kyl/frys.

BADRUM: Kaklat badrum med vädringsfönster och klinker på golv. Utrustning: Badrumsskåp med spegel, wc, handfat, dusch, tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2, hiss finns

Avgift

3 087 kr Inkl VA, värme, Kabel TV basutbud

Andel i föreningen

0,17502%

Byggnad

Byggnadsår

1945-48

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 november 2008
Energiprestanda: 206 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

Namn

Brf Näckrosen i Solna

Om föreningen

Föreningen har 521 lägenheter i 21 hus. Dessutom finns 36 lokaler med sammanlagt yta om 1.755 kvm, 6 lokaler är upplåtna med bostadsrätt, 28 som hyresrätt och två lokaler är upplåtna till föreningen. Lokalerna har ett brett utnyttjande, bl a finns radio/TV-service, ett café med pizzeria, skrädderi och ett privat daghem. Näckrosen är ett barnvänligt område med relativt begränsad biltrafik och en lekpark. Kommunen har också en förskola med flera avdelningar i parken.
I källaren finns tvättstuga (2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel) och cykelrum.

År 2001 köptes från Solna stad den mark som tidigare disponerats med tomträtt så att husen nu står på fri mark. Föreningen äger marken som våra hus står på. Föreningen har ca 60 P-platser samt 15 st garage. Förvaltaren handlägger ansökningar och köordning till P-platser & garage. Hyran för parkeringsplats är 300:- per månad utan eluttag och 400:- per månad med eluttag. Garage kostar 450:- per månad. (Det är tyvärr kötid för båda alternativen). I övrigt gäller boendeparkering i området.

Föreningen är ekonomiskt stabil. Föreningen har en fastighetstekniskt mycket god standard med bl a moderna datorstyrda undercentraler för fjärrvärmen.

Alla balkonger totalrenoverades med byte av bottenplatta 1990. Stambyte genomfördes 1993-1994, inkl renovering av badrum, elstigare & elcentraler m.m.
Samtliga hissar renoverades år 2005. Trapphusen är renoverade 2006, inklusive ytterportar av ek och slipning av marmorgolven. 2009 förbättades föreningens markytor. Ny asfalt har lagts överallt, förbättrings- och säkerhetsarbeten genomförts. 2011 genomfördes repration och målning av källargångar. Mars 2015 påbörjas fasadrengöring och målning.

Föreningen har Com Hem kabel-TV med bredbandsuttag för dator. Alla lägenheter har också 100 (etthundra) Mbit/s bredband via Bredbandsbolaget. Tecknas av respektive medlem.

Föreningen debiterar köparen 2,5 % av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.
Föreningen debiterar 1 % av prisbasbeloppet i pantsättningsavgift.

Brf Näckrosen har inga obligatoriska gemensamma städdagar eller liknande aktiviteter.
För födelsedagsfester etc finns en nyrenoverade föreningslokal med möjlighet för övernattning. Den rymmer ca 30 personer och kostar 300:- per tillfälle. Näckrosens anrika träslöjdsklubb finns i en egen lokal som sponsras av föreningen. Grovtvättstuga med en rejäl maskin för mattor och täcken etc finns i ett av våra hus, öppen för alla medlemmar.

http://www.brfnackrosen.se/

Om området

Gamla Råsunda

BRF Näckrosen ligger centralt och naturskönt i Solnas mest välbevarade delar, i stadsdelen Råsunda/Näckrosen, granne med gamla Filmstaden som har kultur, våffelkafé, restauranger och en modern SF-biograf med flera salonger. I mitten av föreningen ligger Näckrosparken och Råsunda kyrka. De gröna rekreationsområdena runt Råstasjön och Lötsjön med ett ymnigt fågelliv och det populära kaféet "Gröna Stugan" ligger på ett stenkasts avstånd. Inom bekvämt räckhåll finns naturligtvis Hagaparken, en del av Nationalstadsparken/Ekoparken, där man mycket gärna tillbringar en solig dag. En skön sommarpicknick med familjen på Pelousen, (den gigantiska sluttande gräsmattan från koppartälten ned mot Brunnsviken), och ett besök på Gustav III:s paviljong. Slottsruinen, Gustaf III skapelse, slottet som aldrig blev färdigt men vars byggande besjungs i Bellmans visa "Fräril'n vingad". Haga slott som är Kronprinsessan Victorias bostad. I Solna finns också två andra kungliga slott värda en utflykt - Ulriksdal och Karlberg. Fjärilshuset i Haga är också en särskild upplevelse!

Kommunikation

Föreningen har "egen" tunnelbanestation, Näckrosen på blå linjen, 11 minuter från T-centralen. Vid tunnelbanan på Råsundavägen finns bl a buss 515 som går till Odenplan men också tar dig till Solna station, (pendeltåg till Märsta & Södertälje/Gnesta), och till Sundbybergs station, (pendeltåg till Bålsta och Nynäshamn samt fjärrtåg västerut), på 5 minuter.
Der är bara 3 km till Bromma flygplats, (10 min med bil). Från Bromma når man nästan alla inrikesmål i Sverige och flera utrikes, Bryssel, Köpenhamn och Helsingfors, Oslo m fl. På morgonen går buss 156 från Näckrosen till flygplatsinfarten varifrån det är gångavstånd till avgångshallen. Man kan också ta cykeln till flyget! Det tar 15 - 20 minuter om man trampar i lagom takt, man slipper alla tidsmarginaler, med sina korta incheckningstider och korta avstånd är Bromma en mycket bekväm flygplats! Arlanda ligger förstås också tidsmässigt nära med flygbussarna från Centralen eller Haga Norra, 40 minuter. Med bil tar det ca 40 minuter.

Parkering

Föreningen har 60 p-platser samt 15 st garageplatser. Hyran för parkeringsplats är 300 kr/månad och garageplats kostar 450 kr/månad. (Det är viss kötid för båda alternativen).
Boendeparkering finns på gatan. För folkbokförda i Solna Stad kan tillstånd för boendeparkering sökas på Kommunhuset tel. 08-734 21 00. Man kan även använda deras hemsida www.solna.se och fylla i ansökan. Själva tillståndet är gratis, man löser sedan antingen månadsbiljett 300:- eller 3-månaders biljett 750:- dessa biljetter köps i utvalda kiosker i Solna. Det går även att lösa biljetter dag för dag i automater. För mer information samt priser och blanketter se www.solna.se.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Skogsbacken
350 m
Surprise Me HB
530 m
Köpcentrum & Gallerior
Solna Centrum
1,5 km
Bromma Blocks
2,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ugglans Förskola
550 m
Blåklockans Förskola
550 m
Kollektivtrafik
Deugro (sweden) AB
4 km
Trafikförvaltningen SLL
4,2 km
Grundskolor
Ängskolan
700 m
Råsundaskolan Behandlingsavdelning
850 m
Gymnasium
Läroverksplanen
920 m
Grillska Gymnasiet Sundbyberg
1 km
Universitet & Högskolor
Gameng AB
570 m
Skandinaviska Kiropraktorhögskolans Patientklinik
940 m
Banker
Svea Bank AB
840 m
Nordea Bank AB
930 m
Golfbanor & Golfklubbar
Ulriksdals Golfklubb
2 km
Golfstar Bromma
3,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Råstasjöns IP
730 m
Läroverksplanen
920 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Holding AB
1 km
Medley Turkosen
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Kamjar Shahi för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte