Fingerörtsvägen 6

Bilder

  • Såld!
  • Matplats i anslutning till vardagsrum
  • Balkong i fritt läge
  • Sovrum med utgång till balkong
  • Hall mot vardagsrum
  • Snygga vitlackade golv och fina ljusinsläpp

Fingerörtsvägen 6 , Järla Sjö , Nacka

Välkommen till denna trevliga och fräscht inredda bostad i populära Järla Sjö. Belägen på hörnet med trevlig utsikt och balkong i soligt läge. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Ordentligt kök med många skåp och bra arbetsytor, delvis renoverat 2014. Stort sovrum med fönster och utgång till balkong. Stilrent badrum med tvättmaskin och torktumlare. Genomgående vitmålade väggar samt ett snyggt vitoljat parkettgolv. Järlasjön inbjuder till sköna bad sommartid och skridskoåkning vintertid. Mycket bra kommunikationer till stan med både buss och tåg. Nära till ett flertal populära skolor och förskolor.

61 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 905 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
61 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
72
Byggår:
2007
Driftskostnad:
583 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

61 kvm

Rumsbeskrivning

Fräsch lägenhet som är ommålad i vitt under 2014. Delar av köket byttes ut under 2014. Parkettgolvet är hårdvaxoljat med vitt pigment under 2015.

HALL
Välkomnande hall som öppnar upp mot kök och vardagsrum. Vitmålade väggar samt praktiskt klinkergolv i grå ton. Ingång till invändigt förråd.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum med stort fönster mot fin innergård. Öppen planlösning mot kök och matplats. Vitmålade väggar samt vitoljat parkettgolv.

KÖK
Fräscht kök med både vita luckor och ekluckor från Vedum. Snyggt grönt kakel. Stor bänkskiva i ek med infälld ho och induktionshäll (från 2014) ger fina arbetsytor. Många skåp, lådor samt högskåp ger bra förvaringsmöjligheter. Ugn i högskåp (från 2014), rostfri fläktkåpa, kyl/frys samt diskmaskin. Plats för stor matplats i anslutning till vardagsrummet. Vitmålade väggar samt vitoljat parkettgolv.

SOVRUM
Rymligt sovrum med utgång till balkong samt bra plats för dubbelsäng. Vitmålade väggar, fondtapet samt vitoljat parkettgolv. Rymlig garderobsvägg.

BALKONG
Stor balkong i fritt läge och med fin utsikt. Det finns ett eluttag.

BADRUM
Stort och fräscht badrum med helkaklade väggar i vitt och brunt samt brunt klinkergolv med golvvärme. Bra förvaringsmöjlighet i flera väggskåp, högskåp, spegelskåp samt kommod. Praktisk arbetsbänk ovanför tvättmaskin och torktumlare. Wc, tvättställ samt dusch med glasdörrar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns

Avgift

3 905 kr inkl värme, vatten, kabel-tv & bredband

Driftskostnad

7 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,9269%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2007

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 mars 2012
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Uppgiften om lägenhetens andel av föreningens årsavgift har ej gått att få fram från föreningens förvaltare.

Förening

Namn

Brf Vikingaleden

Om föreningen

Brf Vikingaleden består av 91 lägenheter uppdelade på tre hus med ett garage under. Föreningens hus ligger vid Fingerörtsvägen från ena hållet och längs Winborgs väg från andra hållet. Namnet har bostadsrättsföreningen fått just för att det på vikingatiden gick en stig över föreningens mark. Husen blev klara under våren-sommaren 2007.

I varje port finns ett barnvagnsförråd. Det finns tre cykelförråd. Föreningen har 30 förråd för uthyrning för 250 kr/månad. Det är förnärvarande 29 st i kö (per 2018-03-29).

I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.

En dag i augusti varje år fiskar föreningen kräftor i Järlasjön.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

91

TV och Bredband

Bredband via Ownit 100/100 mbit ingår i månadsavgiften. Kabel-tv via Com-Hem. Det analoga basutbudet ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har 50 garageplatser med ingång från port 8 och 10. Dessa kostar 600 kr/månad att hyra. Det finns även 23 parkeringsplatser att hyra för 250 kr/månad. Köläget per 2018-03-29 är till p-plats: 3 st i kö, till garage: 2 st i kö. Det finns även möjlighet att nyttja boendeparkeringen i Järla Sjö eller gratis parkering längs med Ekuddsvägen (mellan kl 17.00-8.00, annars 8 kr/tim). Det finns även möjlighet att hyra garage på Ekudden för ca 1000 kr/månad (kö kan förekomma).

Renoveringar

Det finns inga beslut på några stora renoveringar eller ombyggnationer utöver budget. Stamspolning har precis genomförts 2017. Ommålning av vissa trapphus kommer att göras under året.

Ekonomi

Det finns inga planerade avgiftsförändringar för 2018.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Läs mer om föreningen på www.brfvikingaleden.se och i föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration (vilka finns under fliken "Viktiga dokument").

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen - allt ifrån byggplaner i området och planerad utbyggnad av tunnelbana till Nacka till t ex skolalternativ och kommunens fina naturområden, se www.nacka.se.

Om området

Järla Sjö

Järla Sjö är ett populärt bostadsområde och en idyllisk småstad belägen vid Järlasjöns norra strand, strax väster om Lillängen. Järla Sjö rymmer idag drygt 900 bostäder blandat med några butiker och restauranger. År 2004 fick Järla Sjö Stadsmiljörådets utmärkelse som delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter.

Boende i Järla Sjö erbjudes bad, kräftfiske, båt- och naturliv under sommarhalvåret samt skridskoåkning och längdskidor på sjön vintertid. Här finns även många parker med bänkar och ett flertal lekplatser för barnen. Den stora lekplatsen vi Gustaf Dahlens park är precis ombyggd efter de boendes önskemål.

På andra sidan Järlasjön, bortanför Hästhagen ligger Nackareservatet och populära friluftsanläggningen Hellasgården med utegym och motionsslingor. Vill man åka slalom vintertid är det inte långt till Hammarbybacken.

Längs strandkanten finns fina promenadstråk och bryggor för ett uppfriskande bad. Invid bryggorna finns även båtplatser att hyra och i augusti varje år fiskas det kräftor i sjön.

Boendeparkering i området med digitalt p-tillstånd (inga lappar behövs i bilen). Maximalt två parkeringstillstånd utfärdas per lägenhet, det första tillståndet är gratis och det andra kostar 300 kr/månad. 30-dagars uteparkering kostar alltså 400 kr/månad för första bilen och 700 kr/månad för andra bilen. Garage kostar 900 kr/månad. Parkeringsreglerna har precis ändrats, läs gärna mer på samfällighetens hemsida www.jarlasjo.se. Samfälligheten äger och förvaltar tre garage. De ligger vid Gustav de Lavals väg 5, Winborgs väg 16 och 24. Är man intresserad av en garageplats vänder man sig till Apcoa på 08-556 306 70 alternativt uthyrning@apcoa.se. Till garageplatserna är det separat kö. Garageplatserna är onumrerade och inga garageplatser öronmärks för någon. Det finns idag tre reserverade platser för elbilar i det stora garaget på Winborgs väg 24 och en elbilplats i det lilla garaget på Gustaf de Lavals väg 5. Månadsavgiften för en elbilsplats är 1 400 kr. Möjlighet finns även att hyra garageplats på Ekudden för fn 1000 kr/månad. Det är Apcoa som administrerar dem också och det är separat kö. I hela Järla sjö gäller gratis besöksparkering med p-skiva under 1 timme, förutom på parkeringsplatserna vid Stalands möbler, där det är tillåtet att stå avgiftsfritt i 2 timmar. Avgiften för besöksparkering är därefter 10 kronor per timme eller maximalt 50 kronor per dygn.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med både buss från Järla station till Slussen och tåg från Saltsjö-Järla till Henriksdal (anslutningsbuss mellan Henriksdal och Slussen). Trafiken går dygnet runt och tar 10-15 minuter. Från och med förra året går även tvärbanan till/från Sickla Köpkvarter. På sikt kommer det även finnas tunnelbana. Samfälligheten hyr ut en bilpoolplats till Sunfleet som är belägen på Gustaf de Lavals Torg. Se deras hemsida för mer information: www.sunfleet.com.

Närservice

Restauranger och butiker finns i området. Kort gångavstånd till Stockholms bästa shopping, här bor man mitt emellan Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. I de stora shoppingkvarteren finns ett brett utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutiker, systembolag, apotek och caféer. I Sickla finns även SATS, biograf samt Andys lekland. I närområdet finns ett flertal populära förskolor och skolor.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s Hemma
890 m
Picard
890 m
Köpcentrum & Gallerior
Nacka Forum
1000 m
Sickla Köpkvarter
1,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Optimus förskola
290 m
Kristallens förskola
480 m
Grundskolor
Castello Järla Sjö. Pysslingen Förskolor och Skolor AB
70 m
Eklidens Skola
460 m
Gymnasium
Nacka gymnasium
540 m
Praktiska Nacka
1,2 km
Universitet & Högskolor
Sthlm Unniversitet
4 km
Integrative Care Science Center
4,1 km
Banker
FOREX Bank
1000 m
Nordea Bank AB
1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
2,8 km
Björkhagens Golfklubb
3,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Cafeteria Nacka Sporthall
450 m
Medley Nacka Simhall
590 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Nacka Simhall
590 m
Vattenhuset AB
960 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ragnhild Sjöberg för mer information!

Ragnhild Sjöberg

Ragnhild Sjöberg

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-400 19 83

ragnhild.sjoberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte