Ekuddsvägen 6

Bilder

  • Såld!
  • Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök
  • Påkostat kök med stor matplats
  • Matplats vid stort fönster med härlig utsikt
  • Inglasad balkong i soligt och fritt västerläge
  • Stort badrum med golvvärme

Ekuddsvägen 6 , Ekudden , Nacka

Välkommen till en påkostad och toppfräsch 3:a byggd 2011 på populära Ekudden! Fritt läge med en härlig utsikt över Nacka och en liten glimt av Järlasjön. Inglasad och västervänd balkong med sol från lunch till sen kväll. Vardagsrum och kök med exklusiva vitvaror i öppen planlösning och utgång till balkong. Stort badrum med tvättmaskin och torktumlare. Mycket bra förvaringsmöjligheter i stort invändigt förråd (8 kvm) samt källarförråd.

Ekudden är ett populärt område invid Järlasjön med naturen inpå knuten men ändå nära till all service man behöver vid Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. Snabba kommunikationer in till stan. För den bilburne finns det garage i huset som man bekvämt når med hissen precis utanför lägenhetsdörren.

83 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 250 kr inkl värme, kabel-tv & förråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
83 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
11
Byggår:
2011
Driftskostnad:
683 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

83 kvm

Rumsbeskrivning

Perfekt planerad 3:a där allt är nytt och fräscht från 2011. Stort vardagsrum i husets hörn med stora fönster i väster samt utgång till balkong. Högt och fritt läge med härlig utsikt och en glimt av Järlasjön. Vardagsrummet är öppet mot köket, vilket skapar en trevlig social yta. Påkostade tillval, genomgående parkettgolv, ljusa färgval samt fönsterbänkar i natursten är kvaliteter som utmärker denna bostad.

HALL
Välkomnande hall med hatthylla. Praktiskt klinkergolv med golvvärme. Vita målade väggar.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum i hörnläge med utgång till inglasad balkong. Öppen planlösning mot kök och matplats. Gott om plats för stor soffa. Parkettgolv samt vitmålade väggar. Högt och fritt läge utan insyn.

BALKONG
Stor inglasad balkong med fin trätrall. Fritt västerläge med sol från lunch till sen kväll.

KÖK
Påkostat kök från Vedum med vita luckor. Bänkskiva i ek samt svart kakel ovantill. Gott om skåp samt tilltagna arbetsytor. Rostfria vitvaror: kyl, frys, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikro och diskmaskin. Induktionshäll samt rostfri fläkt. Rymlig matplats invid stort fönster med vidsträckt utsikt utan insyn.

SOVRUM
Stort sovrum med fönster i högt och fritt läge med liten sjöglimt. Parkettgolv, vitmålade väggar samt snygg fondtapet.

SOVRUM
Två fönster med utsikt mot Järlasjöns glittrande vatten mellan husen. En garderob. Parkettgolv samt ljust tapetserade väggar.

BADRUM
Rymligt och fräscht badrum med helkaklade väggar i vitt och grått klinkergolv med skön golvvärme. Dusch med glasdörrar, wc, handfat med kommod samt spegelskåp. Praktisk arbetsbänk ovanför tvättmaskin och torktumlare.

FÖRRÅD
Rymligt förråd i lägenheten om ca 8 kvm. Kan med fördel användas som arbetsrum eller gästrum. Fem garderober samt ett städskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 14, hiss finns

Avgift

4 250 kr inkl värme, kabel-tv & förråd

Andel i föreningen

0,8798%

Andel av årsavgiften

0,86972%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2011

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

8 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
VA: 3 000 kr
Försäkring: 2 200 kr

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd på markplan.

Förening

Namn

Brf Ekuddshöjden

Om föreningen

Brf Ekuddshöjden i Nacka äger och förvaltar fastigheten Sicklaön 140:6, som under åren 2009-2011 bebyggts med fem flerbostadshus (två höghus med 13 våningar och tre låghus med två våningar) och ett underliggande garage. Inflytt skedde löpande hösten 2011.

Antal lägenheter: 134. Förrådsutrymmen finns på källarplan.
Det finns cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum samt ett miljörum för källsortering.

El, varm- och kallvatten bekostas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren för faktisk förbrukning och debiteras kvartalsvis tillsammans med månadsavgiften. I varje lägenhet finns en display som visar hur mycket man har konsumerat innevarande dag, innevarande samt föregående månad. Systemet handhas av CompWell som rapporterar åtgång till föreningens ekonomiske förvaltare, som för upp det på hyresavin varje kvartal.
Kostnaden för el- och vattenförbrukningen läggs alltså på avin för månadsavgiften.

Under 2014 har tre bilparkeringsplatser i garaget gjorts om till 36 st cykelparkeringsplatser.
Alla påpekanden som kom upp under garantibesiktningen gällande lägenheter har åtgärdats av Peab under 2014. Höghusens entréhallar har försetts med konstnärlig utsmyckning. Föreningen har sålt en råyta på Ekuddsvägen 6 till en medlem som skall omvandlas till bostadsyta. Detta inbringade både kapital vid försäljningen och högre löpande intäkter framöver. Tidigare uppgrävning på gården berodde på vattenläcka ned i garaget.
Tätskiktet åtgärdades av byggfirma PEAB som garantiarbete.

Info från styrelsen 2018-01-30: Det finns inga planerade avgiftsförändringar. Byte av sopbehållare samt ändra hälften av kärlen till matkärl planeras.

Läs mer på föreningens hemsida: www.brfekuddshojden.se och i föreningens årsredovisning och stadgar.

Nacka kommun har en informativ hemsida där du kan läsa om det mesta i kommunen, däribland byggplaner i området, planerad utbyggnad av tunnelbanan etc., se www.nacka.se.

TV och Bredband

Kabel-Tv/Bredband/Telefoni via Telias fiber. Basutbudet kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Parkering

Från bostadsrättsföreningens två höghus kan man åka hiss direkt ner i föreningens garage. Garaget består av ca 227 parkeringsplatser som fördelas enligt följande:
ca 217 platser för personbilar
ca 10 handikapplatser
ca 7 platser för MC/moped

Hyran för första bilen är 750 kr/månad och hyran för MC/mopeder är 250 kr/månad. Det är separat kö. Köstatus per 2018-01-31 för bilplats är 5 st i kö.

För frågor om garaget och frågor som rör hyra av parkeringsplats vänligen kontakta Apcoa Parking som förvaltar och sköter garaget för föreningens räkning.

Föreningen har två ytor med gästparkeringar, en på Ekgränd och en vid Ekuddsvägen 6. Parkering får ske gratis på dessa platser i upp till 18 timmar under förutsättning att korrekt ifylld tillståndslapp finns i vindrutan.

PARKERING
Från och med den 1 december 2015 har parkeringsavgifter införts på de allmänna vägarna på västra Sicklaön.
Det kostar 8 kronor i timmen mellan klockan 8-17 på vardagar, utom dag före söndag och helgdag. Övrig tid på dygnet är det gratis att parkera.

Boendeparkering
För att prioritera parkering för boende erbjuds en reducerad boendetaxa på 400 kronor för en 30-dagarsperiod eller 30 kronor per dag.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Ekudden

Ekudden är sjönära beläget invid Järlasjön och är ett populärt område med byggnader från både 2011 och 1960-talet. Det är ett lugnt område, som ändå ligger väldigt nära stan. Fina promenadstråk finns längs strandkanten och runt Järla- och Sicklasjön. Nedanför Ekudden finns både badklippor och badbrygga. Vid bryggan i närliggande Järla Sjö ligger en trevlig restaurang med fullständiga rättigheter. Sommaren bjuder in till sol, bad och kanske en kortare båt- eller kanottur och vintern till skridskoåkning på upplogade spår på sjön eller utförsåkning i Hammarbybacken. Det stora friluftsområdet Hellasgården med motionsspår och sjöbastu, dit folk lockas året om, ligger på andra sidan sjön. Nyckelvikens naturreservat, där man kan njuta av klippbad, naturpromenader, djurliv mm, ligger inte långt bort. Nacka Golfklubb ligger en kort bilresa bort vid Insjön.

Kommunikation

Med buss åker du snabbt in till stan på mindre än 10 minuter, dygnet runt med täta turer. Saltsjöbanan är ett alternativt färdsätt, närmaste station är Saltsjö-Järla.

Närservice

En kort promenad från området ligger Sickla köpkvarter med alla tänkbara butiker, samt träningsmöjligheter och stormarknad. Åt andra hållet ligger Nacka Forum, en populär galleria med många butiker.

Parkering

Gratis parkering längs Ekuddsvägen eller i föreningens garage för fn 750 kr/månad (lediga platser finns).

I närheten

Livsmedelsbutiker
Mi Piace AB
770 m
Willy:s
810 m
Köpcentrum & Gallerior
Sickla Köpkvarter
1,3 km
Nacka Forum
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Yogamandella
200 m
Skrattegi förskolor Gröna Huset
610 m
Kollektivtrafik
Ekudden
100 m
Kyrkviken
180 m
Grundskolor
Montessoriskolan Castello. Pysslingen Förskolor och Skolor AB
380 m
Eklidens Skola
670 m
Gymnasium
Nacka gymnasium
640 m
DesignGymnasiet
1,3 km
Universitet & Högskolor
Stockholmsjournalsiternas Seniorer
2,6 km
Mamont AB
2,6 km
Banker
FOREX Bank
880 m
Swedbank
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
2,5 km
Björkhagens Golfklubb
3,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Cafeteria Nacka Sporthall
600 m
Vattenhuset AB
630 m
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
630 m
Medley Nacka Simhall
720 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ragnhild Sjöberg för mer information!

Ragnhild Sjöberg

Ragnhild Sjöberg

Nacka

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-400 19 83

ragnhild.sjoberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte