Guntoftavägen 160 lgh 1002

Bilder

  • Såld!

Guntoftavägen 160 lgh 1002 , Särö , Kungsbacka

Topprenoverad 5:a i en nybildad förening

Välkommen till Villa Brovik och Brf Guntoft!
Fastigheten Brovik med anor från 1800-talet.
Härligt läge vid viken och "bron" till Särön med driving rangen och golfbanan intill.
Gammalt pensionat som idag är totalt renoverat och fördelad på 3 rymliga lägenheter.

108 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
4 945 kr inkl värme, VA, förråd,P plats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
108 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
1002
Byggår:
1860

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

108 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Guntoftavägen 160 - lägenhet 1002 - fem rum om 108 kvm.

Väldisponerad lägenhet med stort vardagsrum och kök med mycket ljusinsläpp. På golvet ligger vitbetsade furugolv. Genomgående vita dörrar.

I den välkomnande entréhallen finns gott om plats för avhängning i garderoben. I anslutning till hallen ligger vardagsrummet integrerat med köket. Köket från Kvik med Kyl/Frys, Induktionshäll, Varmluftsugn, Micro och Diskmaskin samtliga maskiner är från Bosch.

Vardagsrummet och matsalen har en öppen och luftig planlösning i anslutning till köket som har utgång till uteplatsen och altanen.

Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffgrupp och tv möbler. Här finns en vacker kakelugn.

Från detta rum når man tre av lägenhetens sovrum samt ett badrum. Badrummet med dusch har kakel på väggar och klinkers på golvet med golvvärme samt handukstork.
Dusch och handfatsblandare från Gustavsberg.

Det andra helkaklade badrummet har duschkabin, WC, handfat samt tvättmaskin och torktumlare från Cylinda.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 945 kr inkl värme, VA, förråd,P plats

Andel i föreningen

31,67%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadhus

Byggnadsår

1860 totalt renoverad 2015

Uppvärmning

Jordvärme

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas isoler

Fastighetsbeteckning

Algusered 1:125 och 1:72

Övriga byggnader

Tomten är 1607 kvm

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn

ARV AB

Om föreningen

Brf Guntoft

Föreningen bildades och förvärvade fastigheten 2015 och har 2.0 mkr i belåning.
Fastigheten som har anor till 1850 har genomgått stor och varsam renovering med nya fönster och omlagt tak samt nymålad fasad. Värmesystemet är utbytt till jordvärme. Fastigheten har även dränerats och anlagt nya parkeringsytor, gångar och nylagd gräsmatta som kommer skötas av en robotgräsklippare.
Parkering ingår i avgiften och det finns gott om plats till både hushåll och gäster. Varje lägenhet har ett förråd i uthuset.

Organisationsform

Bostadsrätt

TV och Bredband

TV via Antenn/Boxer och Bredband via ADSL

Parkering

Parkering ingår i avgiften och det finns gott om plats till både hushåll och gäster.

Varje lägenhet har ett förråd i uthuset.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Kontaktperson

Andreas Vollstedt

Telefon

0707-556644

Om området

Särö

Ursprunget till samhället var en badanläggning, grundad 1839 av grosshandlaren i Göteborg, Anders Åkerman. Han ärvde 1830 säteriet på platsen av sin far, landssekreteraren Fredrik Åkerman. I Torbjörnviken, inte långt från Särö, fanns redan 1834 ett varmbadhus som tillkommit på initiativ av familjer i Göteborg och Kungsbacka. Delvis för badgästernas behov låg vid Klef ett enkelt värdshus. Men då Särö växte som badort, upphörde verksamheten i Torbjörnviken. Varmbadhuset flyttades till Särö helt nära bron till fastlandet och fungerade därefter som bostadshus för badgäster. Det var en långsmal envåningsbyggnad som brukade kallas "Långkatekesen" och som revs 1892. Åkerman köpte 1839 ett varmbadhus som stått vid bäcken helt nära Örgryte gamla kyrka i Göteborg. Det hade uppförts redan 1825 av ägaren till Wilhelmsbergs landeri, Gustaf Rudolph Prytz. Huset placerades vid "Skutehampnen", på öns sydöstra strand, i närheten av bron till fastlandet. Där fanns "åtta beqvämligt och propert möblerade badrum samt ett conversationsrum". Åkerman annonserade i Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning (8.7.1839) under första säsongen om varma bad med eller utan dusch samt gyttjebad. Några år senare fanns där två kallbadhus. Den första säsongen var badgästerna 72 stycken och året därpå 103.

Från 1904 till 1965 fanns en järnväg, Säröbanan, mellan Särö och Göteborg. Banvallen har sedermera gjorts om till cykelled, och stationshuset vid vattnet på Särö är i dag en restaurang med namnet Blomstermåla.[3]

Särö har en liten stiftelseägd kyrka, Särö kyrka, invigd 1922. Vid invigningen deltog bland andra Gustaf V som tillbringade flera somrar på Särö, boende hos James Keiller med maka på villa Gövik. Kungabesöken på Särö gjorde att platsen omnämns i Sveriges Rikes Lag där det finns kungjort att rättegångsbalken är "Given Särö 18 Juli 1942". Det är den enda balk i lagen idag som inte är given Stockholms slott eller endast stadfäst av Riksdagen i och med grundlagsändringen 1974. Förutom sällskapslivet var det tennisen som lockade kungen till Särö. Några mer välkända familjer var Keiller, Broström, Wijk, Lyon, Westerberg, Lindström och Jonsson. Sedan 1901 finns det en strandpromenad runt hela ön.

På Särö finns Särö Golf Club med kansli, shop, driving range och korthålsbana. Det finns även en 9-håls långhålsbana, som ligger strax utanför "ön". Golfklubben har funnits sedan 1981 och skapades för att bevara den gröna faunan som Särö är känt för. Klubben har även en golfkrog i närheten av banan på halvön, krogen finns i den gamla doktorsvillan, eller 12:an som den också kallas. På Särö-halvön ligger Särö Västerskogs naturreservat. Kungarna Oscar II och Gustaf V besökte ofta Särö på somrarna. Under namnet "Mr G" spelade Gustaf V då tennis på tennisklubbens banor.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp
1,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Algusered Förskola
680 m
Föräldrarkooperativet Skalman
1,5 km
Kollektivtrafik
Sunnegärde
150 m
Hanebacka
520 m
Grundskolor
Säröskolan
1,6 km
Bukärrskolan
1,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Särö Golf Club
760 m
Hamra Golfbana AB
2,4 km
Simhallar & Utomhusbad
Särö Västerskog
1,6 km
Badplats
2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2,02 % 1,52 %
Ansök om lånelöfte