Björkuddsvägen 52B

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Björkuddsvägen 52B
  • Vardagsrum med fint ljusinsläpp
  • Vid vardagsrum...
  • Vardagsrum i öppen planlösning med köket
  • Kök med rymlig matplats

Björkuddsvägen 52B , Ekerö Ekebyhov , Ekerö

Äntligen en fin 3:a till salu i omtyckta Björkudden. Totalrenoverad till genomgående toppskick gör den till ett boende av högsta klass. Vackert läge, omgiven av grönska och med sol från förmiddag till kväll. Förening med mycket god ekonomi. Granne med naturen och med gångavstånd till skola, buss och Ekerö centrum.

78 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
3 706 kr inkl VA, sophämtning, kabel-TV & garageplats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78 kvm
Våning:
Lägenhetsnummer:
48
Byggår:
1978
Driftskostnad:
1 304 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

78 kvm

Biarea

6 kvm

Rumsbeskrivning
Inledning

Välkommen att ta klivet in i denna smakfulla och välplanerade lägenhet som har ett tilltalande läge intill naturen. Denna har under de senaste två åren renoverats med fin känsla och precision, vilket gör det till ett synnerligen trevligt boende. Kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning där även utgång till den stora altanen på baksidan finns. Badrum och tvättstuga har slagits ihop och gett ett modernare utförande. Två rymliga sovrum finns plus ett utvändigt förråd som med fördel även kan användas som extrarum.

Hall

När du kliver in möter först en hall med plats för avhängning och förvaring i städskåp. Vid entrén finns ett praktiskt klinkergolv i svart. I övrigt ekparkettgolv och vitmålade väggar vilket är genomgående för hela lägenheten.

Kök

Detta har på ett trevligt sätt renoverats 2016 då även vitvarorna byttes. Vita skåpsluckor, vitt kakel och bänkskiva i ek harmonierar med de vitmålade väggarna och ekparketten. Gott om förvaringsutrymme och generösa arbetsytor där köksö ger extra avställningsyta. Vitvaror i form av - induktionshäll (Bosch), varmluftsugn (Gram), integrerad kyl (Electrolux), integrerad frys (Electrolux) och integrerad diskmaskin (Bosch). Rymlig matplats vid fönster där ett fint ljusinsläpp ges.

Vardagsrum

Detta har en öppen planlösning med köket vilket ger en känsla av rymd. Gott om plats för sällskapshörna och fint ljusinsläpp från stora fönster mot baksidan där även utgång till altanen finns. Ekparkett på golv och vitmålade väggar.

Sovrum 1

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och gott om förvaringsutrymme i två stora garderober. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

Sovrum 2

Även här ekparkett på golv och vitmålade väggar. Generösa ytor med gott om plats för säng samt garderober om så önskas.

Badrum/Tvätt

Från början hade badrum och tvättstuga varsin ingång, men detta har byggts om genom att väggen mellan tagits bort och sedan renoverats på ett noggrant sätt med fin precision. Svart klinkergolv med golvvärme, vitkaklade väggar och vitmålat tak med infällda spotlight som ger en trivsam belysning. Här finns WC, dusch med vikdörrar, dubbla handfat, handdukstork och tvättmaskin (Siemens).

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

3 706 kr inkl VA, sophämtning, kabel-TV & garageplats

Andel i föreningen

2,105%

Andel av årsavgiften

2,10089%

Byggnad

Byggnadstyp

Radhus

Byggnadsår

1978

Uppvärmning

Luftvärmepump (stöd av direkt-el)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 juni 2008
Energiprestanda: 101 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Ekebyhov 1:509

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

15 656 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 11 900 kr
Försäkring: 3 756 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Uppgifterna är en uppskattning då ägaren inte bott i lägenheten ett år ännu.

Övrigt

På baksidan finns en stor träaltan med ogenerat läge där solen strålar vackert en stor del av dagen, framförallt förmiddag och mitt på dagen. Denna är försedd med markis vilket är tacksamt under heta sommardagar. Vid entrésidan finns en mindre trall med sittplatser. Denna kan med fördel byggas ut då kvällssolen når hit under sommaren. (Observera att detta kräver godkännande från föreningen)

Förvaringsutrymme finns i utvändigt förråd som försett med fönster och med fördel även kan användas som extrarum. Möjlighet finns också till förvaring på vinden som nås via taklucka i hallen.

Lägenheten är totalrenoverad enligt följande:
Renoverat kök med nya vitvaror 2016, ommålning av ytskikt 2016, ny luftvärmepump 2016, ommålning staket uteplatser 2016, nya radiatorer 2016, nytt badrum 2015, nytt ekparkettgolv samtliga rum 2011.

Garageplats i länga ingår i avgiften.

*Lägenheten är enligt föreningens lägenhetsregister 78 kvm. Biarean på 6 kvm avser det utvändiga förrådet som kan användas som ett extrarum. Köparen uppmanas att själv mäta upp ytan om den är av avgörande betydelse.

Förening

Namn

BRF Björkudden 1

Om föreningen

BRF Björkudden 1 bildades 1977 och förvärvade fastigheten Ekebyhov 1:509 samma år. Bebyggelsen består av radhus i ett eller två plan och totalt finns 50 lägenheter där alla är upplåtna med bostadsrätt. De är fördelade på 29 st 2:or, 15 st 3:or och 6 st 4:or.

Tillgång finns till en gemensamhetslokal med plats för ca 50 personer som kan hyras av medlemmarna för 200 kr/dygn. I samma hus finns bastu som är gratis och kan lånas genom bokningssystem. Detta delas med grannföreningen BRF Björkudden 2. Medlemmarna har även tillgång till två garage med trädgårdsredskap, motrgräsklippare, verktyg mm som fritt kan nyttjas mot att de vårdas väl.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

50

TV och Bredband

Kabel-TV och bredband levereras av Comhem där basutbudet, inkl 8 favoriter, för kabel-TV ingår i månadsavgiften. Övriga kanaler samt bredband tecknas av bostadsrättshavaren själv.

Parkering

Varje lägenhet har tillgång till en garageplats i länga. I övrigt finns några gemensamma parkeringsplatser för medlemmarna samt besökande.

Renoveringar

Föreningens byggnader anses vara i gott skick och inga större renoveringar planeras de närmaste åren. Man följer den uppsatta underhållsplanen som sträcker sig till och med år 2020.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket välskött och stabil så i dagsläget planeras inga avgiftsändringar. De närmaste åren planeras inga större renoveringar, vilket också ger en stabilitet för ekonomin.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Ekerö Ekebyhov

Björkudden är ett radhusområde som tillhör Ekebyhov och ligger centralt på Ekerö med närhet till allt man behöver. Bebyggelsen här är från slutet av 70-talet och området är idag väldigt omtyckt, mycket just för närheten till service och kommunikationer, men också sitt lugn och natursköna läge. Såväl barnfamiljer, som äldre och ungdomar bor här idag. Granne med området ligger Ekebyhovsskolan samt förskola, vilket är perfekt för barnfamiljen. All närservice du kan tänkas behöva finns vid Ekerö centrum som ligger på gångavstånd.

På Ekerö är steget till naturen och Mälaren aldrig långt. För den som gillar motion har ön mycket att erbjuda i form av motionsspår, vandringsleder, skidbacke, golfbanor och populära utflyktsmål. Träkvista vallen ligger centralt på ön med aktiviteter som fotboll, ishockey, friidrott och tennis. Ekerö är också en gammal anrik kulturkommun där bland annat Drottningholms slott, vikingastaden Birka och Svartsjö våtmarksängar kan nämnas.

Kommunikation

Från Ekerövägen avgår bussar regelbundet och tar dig till Brommaplan på ca 15 minuter för vidare färd mot stan med tunnelbanans gröna linje. Blåbuss 177 fortsätter dessutom till Solna och Danderyd.

Närservice

På gångavstånd från området ligger Ekerö Centrum där all viktig närservice finns. Butiker, restauranger, banker, bibliotek, vårdcentral, apotek, tandläkare och mycket annat som är viktigt.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Butik 4105316 Solna Västra AB
550 m
ICA Supermarket Tappström
750 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ekebyhovs Förskola
180 m
Ekebyhovskyrkan Kyrkans förskola
180 m
Kollektivtrafik
Ekvägen
300 m
Ekgården
500 m
Grundskolor
Ekebyhovskolan
200 m
Klöverskolan
670 m
Gymnasium
Praktiska Ekerö
1,4 km
Universitet & Högskolor
Ascolta
1,7 km
Banker
Handelsbanken Ekerö
730 m
Swedbank
730 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Tappströmsskolans Bollhall
810 m
Träkvistavallens Idrottsplats
850 m
Simhallar & Utomhusbad
Skäludden
1,5 km
Lundhagen
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte