Strandgräsvägen 2

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Strandgräsvägen 2...
  • Välskött trädgård
  • Altaner i soligt läge
  • Trädgård med fruktträd
  • Frukträden ger ofta god skörd

Strandgräsvägen 2 , Ekerö Nibbla , Ekerö

Idylliskt sommarboende i koloniområdet Nibbla invid Mälaren, bara tjugo minuters bilresa från Brommaplan. Löpande underhållet och välskött, barnvänlig trädgård med sol hela dagen. Öppen spis finns! Gemensam badplats och båtbrygga. Här ges chans till fin avkoppling med vackra, omgivande fält och grönskande natur.

40 kvm, 3 rok

Arrende/år:
6 684 kr (varav 1 684 kr är en indexreglerad avgift)
Typ:
Fritidshus
Boarea:
40 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
445 kvm
Byggår:
1954
Driftskostnad:
539 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 1 - 2 sovrum

Boarea

40 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen att ta klivet in i denna charmiga kolonistuga som har två entréer. Centralt placerad finns en öppen spis vilket ger en behaglig värme att elda i och en extra mysfaktor. Stugan är välplanerad med ett rymligt sällskapsrum med fint trägolv där både soffhörnor och matplats ryms.

Detta ligger i öppen planlösning med köket som har plats för förvaring i flera skåp och arbetsytor på ordentlig bänk. Här finns spis och kylskåp. Frys finns i hallen vid entrén.

Den ursprungliga verandan har byggts in och där finns idag ett extra rum som med fördel kan användas som gästrum. Här finns också toaletten med separett, dusch och handfat.

Flertalet fönster bjuder på ett vackert och behagligt ljusinsläpp. I stugan finns även ett sovrum.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans kolonistuga

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

(Direkt El - Öppen spis)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Stomme: Trä
Fasad: Trä/massonit
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Med utgång från kök/matplats finns en altan med plats för sällskapshörna. Här ges ett skyddat läge och chans att njuta av solen. Tar du ett kliv ner når du en till altan med fin berså där du med fördel kan avnjuta dagens måltider på allra bästa sätt.

På tomten finns även uppställningsplats för bil.

Taket på huset lades om med ny plåt år 2010. Fasaden är väl underhållen och målades om år 2011. Skorstenen är regelbundet sotad och godkänd att elda i.

*Köparen bör själv kontrollera arean om den är av avgörande betydelse.

Arrende

Nyttjanderätten till Lott nr 12 i Nibbla koloniområde på Ekerö (inkl byggnad) , inom fastighet Ekerö-Nibbla 1:1

Övriga byggnader

På tomten finns även två förråd som ger bra möjlighet för praktisk förvaring av diverse redskap och verktyg.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

6 475 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 563 kr
Väg, samf: 2 000 kr
Sotning: 175 kr
Försäkring: 1 737 kr
Beräknat antal personer: 1

Tomt

Areal: 445 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Mycket välskött och solig trädgård som på ett trevligt sätt ramas in av buskar vilket också gör den insynsskyddad. Vacker blomsterprakt i flera rabatter med perenner, syren, lavendel, två äppelträd (bl.a. av sorterna Mio och Ingrid-Marie) och mycket annat vackert. Här kan med i lugn och ro njuta av solen och samtidigt lyssna till fåglarnas harmoniska kvitter.

Tomten är plan och fin med välansad gräsmatta som ger plats för lek.

Vatten/avlopp

Tillgång till dricksvatten genom fyra pumpar i området, närmaste ca 70 m från tomten. Dessutom finns sommarvatten från Mälaren draget till tomten samt in i huset med tillgång från maj till oktober. Enklare avlopp för vatten (från dusch/handfat/köksvask) som leds till stenkista.

Servitut etc

Medlemskap krävs i Nibbla koloniträdgårdsförening där en inträdesavgift om 6 000 kr betalas samt en årlig avgift på 2 000 kr. I denna ingår sophämtning, sommarvatten, dricksvatten och underhåll av området.

Nytt arrendeavtal kommer skrivas mellan köparen och Stockholms stad. Som för säljaren idag kommer detta gälla fram till 30/9-2018 med samma arrendeavgift. Därefter omförhandlas avtalen. Som det ser ut idag förlängs dessa på 5 år års tid i taget.

Så kallade servicehus finns i området på några ställen där hushållssopor kan slängas.

Fotboll spelas med fördel på områdets fina fotbollsplan som har riktiga mål. Invid denna plan ligger den väl tilltagna och takförsedda dansbanan och ett antal småhus, vilka används bl a vid traditionsenligt midsommarfirande där man tillsammans med några andra medlemmar ansvarar för detta vart fjärde år. Föreningen har iordningsställt en sandstrand med egen bastu som ligger på kort gångavstånd. Hundra meter efter denna ligger två bryggor för de som vill vara med i båtföreningen och ha en båtplats. Även lekpark för de mindre barnen finns.

Medlemmarna är indelade i arbetslag som utför arbeten och underhåll inom koloniområdet. Detta medför en arbetsplikt om ca 4 timmar/år. Se vidare föreningens info och ordningsregler angående städdagar. Föreningens hemsida: www.nibbla.se

Om området

Ekerö Nibbla

Nibbla koloniträdgårdsförening ligger i ett mycket naturskönt område intill Mälaren på Ekerön, i Ekerö kommun, ca 2,5 mil från Stockholm. Området etablerades 1955 och har egen badplats, båthamn och festplats med överbyggd dansbana. Ett antal bussar går att ta från Brommaplan, om man vill åka ut kommunalt. Området omfattar 125 st stugor på tomter med c:a 400 kvm:s yta, vilka arrenderas från Stockholms stad.

I området råder en trevlig gemenskap där många aktiviteter ordnas under sommaren, så som midsommarfesten, traditionsenlig båtfest, båtbingo, kräftskiva mm. I området finns fotbollsplan, boulebana och en gemensam bastu att tillgå. Genom Nibbla båtklubb finns möjlighet till båtplats vid brygga som ligger på kort gångavstånd.

Ekerö är idag ett expansivt område där många nya bostäder vuxit fram den senaste tiden och ytterligare planeras framöver. Kontakta gärna Ekerö Direkt på 08-124 571 00, om du vill veta vad som planeras där du söker bostad.

Kommunikation

Busslinje 309, 311 och 312 trafikerar området och har hållplats endast ett par minuters promenad från stugan. Från Brommaplan tar det från 30 minuter.

Närservice

Granne med området finns ICA-butik vid Nyckelby, dit man med fördel kan ta en uppfriskande promenad sommartid. På ca sju minuters bilfärd ligger Ekerö centrum med sitt stora utbud i form av livsmedelsbutiker, banker, restauranger, sportaffär, systembolag, apotek, vårdcentral och annat som är viktigt.

Inte långt ifrån området ligger den omtyckta restaurangen Rastaholms värdshus som har en vacker utsikt mot Mälaren samt Mälarö Golfklubb med både 18- ch 9-hålsbana.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Nyckelby
890 m
LiDL
3,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Sundby Förskola
880 m
Förskola Första Steget
1,3 km
Grundskolor
Sundby skola
1,4 km
Brunna Förskola
3,3 km
Universitet & Högskolor
Tekniska Högskolans Flygklubb
4,7 km
Banker
Swedbank
5 km
Handelsbanken Ekerö
5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Troxhammar Golf
4,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Träkvistavallens Idrottsplats
3,9 km
Tappströmsskolans Bollhall
4,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte