Tappströmsvägen 44

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Tappströmsvägen 44
  • Baksida med utsikt mot Tappströmskanalen
  • Vardagsrum med fint ljusinsläpp
  • Vacker kanalutsikt från vardagsrummet
  • Vardagsrum med matplats och sällskapshörna

Tappströmsvägen 44 , Ekerö Tappström , Ekerö

Välplanerat radhus på eftersökt adress med vacker sjöutsikt mot Mälaren. Mycket barnvänligt område med skolor, förskolor och Ekerö Centrum på gångavstånd. Tillgång till gemensam båtbrygga och badplats. Baksida i skyddat läge med vy mot kanalen. 153 kvm med möjlighet till fyra sovrum och goda förvaringsmöjligheter.

123 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
123 kvm
Biarea:
30 kvm
Tomtarea:
183 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
4 285 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

123 kvm

Biarea

30 kvm

Rumsbeskrivning
HALL

Här finns plats för avhängning och förvaring. Golv med kork-o-plast och väggar målade i vitt.

KÖK

Välplanerat med rymlig matplats för en stor familj. Vita skåpsluckor, vitt kakel och vit bänkskiva. Väggar målade i vitt och golv med kork-o-plast. Vitvaror - kyl/frys (Electrolux 2013, löst handtag), ugn (Siemens), micro (Constructa 2014), diskmaskin (Siemens 2014), spis och grill (Gaggenau), spisfläkt (ur funktion).

VARDAGSRUM

Ekparkett på golv och väggar målade i vitt. Generösa ytor med plats för både soffhörna och matsalsdel. Vacker utsikt mot kanalen och utgång till uteplatsen på baksidan.

WC

Gästtoalett på entréplanet med WC och handfat. Golv med kork-o-plats och vitmålade väggar.

TVÄTTSTUGA

Denna ligger intill köket och har grå plastmatta på golvet och väggar målade i vitt. Möjlighet finns att flytta tvättstugan till övervåningen om man vill göra köket större och eventuellt öppna upp till vardagsrummet (se alternativ planskiss).

ARBETSRUM

På övre planet finns först ett arbetsrum som även kan göras om till extra sovrum. Det kan också slås ihop med badrummet om man vill göra detta större. Idag finns ljust linoleum och väggarna är vitmålade. Fin utsikt ner till kanalen från fönstret.

SOVRUM 1

Ljust linoleumgolv och väggar målade i vitt. Här ryms dubbelsäng och ytterligare möbler såsom garderober om så önskas. Utgång till den soliga balkongen i söder.

SOVRUM 2

Ljust linoleumgolv och väggar målade i vitt. Utgång finns till den stora balkongen.

SOVRUM 3

Här ifrån ges en vacker utsikt med till Mälaren. Ljust linoleumgolv och väggar målade i vitt.

BADRUM

Grå plastmatta och vitt kakel på väggarna. Här finns WC, handfat, badkar och badrumsskåp. Ett fönster finns som gör rummet ljust och dessutom ger en möjlighet till ventilering.

KÄLLARE

I källarplanet finns mycket goda förvaringsmöjligheter. Dels ett förråd med skjutdörr längst in samt ett stort allrum som kan användas för förvaring eller som hobbyrum.

Radhusen på Tappströmsvägen har alltid varit mycket uppskattade. Framförallt för sitt idylliska läge intill Tappströmskanalen men också för att det är centralt beläget med närhet till skolor, förskolor och Ekerö Centrum med sitt stora utbud av butiker, närservice och kommunikationer.

Här bor du lugnt och tryggt med en hög barnvänlighet och närhet till vackra promenadstråk med en tilltalande natur. Genom föreningen kan båtplats hyras vid den gemensamma bryggan för den båtintresserade och en festlokal finns för uthyrning.

Huset på Tappströmsvägen 44 har ett perfekt läge där baksidan vetter mot kanalen, vilket ger en mycket fin sjöutsikt. Det finns invändigt ett visst behov av upprustning, men en otrolig potential för den händige och den som vill skapa sitt kommande drömboende.

Välkommen...

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus med källare

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Centralvärme med bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 februari 2016
Energiklass: C
Energiprestanda: 47 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/kulvert
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Mexitegel/träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä/Betong
Tak: Gummiduk
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

På entrésidan strålar solen fint under hela dagen. Här finns stensatt uteplats som rymmer bordsgrupp gott och väl, vilket gör att du med fördel kan avnjuta dagens måltider här på sommaren.

Vid baksidan finns en stensatt uteplats med vacker sjöutsikt. Här når solen fram fint kring middagstid och ger ett perfekt tillfälle för exempelvis grillmiddagar under sommarhalvåret. Även morgonsolen kan man få njuta av här.

På övre planet med utgång från två av sovrummen finns en stor balkong i söderläge där god solchans ges under hela dagen.

Fastighetsbeteckning

Tappström 2:10

Övriga byggnader

GARAGE
Garageplats i länga med motorvärmare ingår.
TVÄTTSTUGA
Föreningen har en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och strykbräda.
FESTOKAL
Föreningen disponerar en stuga vid kanalen för årsmöten, fester etc. Kan även hyras privat av de boende i området mot en avgift om 100 kr/gång.
ÖVRIGT
Gemensamt förråd för trädgårdsredskap och gemensamt cykelgarage.
BRYGGA
Gemensam brygga med båtplatser och badstege. Hyra per båt 450 kr/år.
LEKPLATS
Gemensam lekplats i området.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

51 426 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 079 kr
Väg, samf: 41 800 kr
Försäkring: 5 547 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

I avgiften till den ekonomiska föreningen ingår bl.a. uppvärmning, VA, renhållning mm.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 771 000 kr

Summa pantbrev

373 000 kr

Tomt

Areal: 183 kvm

Tomtbeskrivning

På entrésidan strålar solen behagligt under hela dagen tack vare söderläget. Stensatt uteplats samt stenlagd gång som leder från entrén till lokalgatan. Gräsmatta med lekytor som ramas in av buskar och skiljer av mot grannarna.

Baksidan har ett fantastiskt läge med utsikt ner till Mälaren och Tappströmskanalen på ca femtio meters avstånd, där även föreningens gemensamma brygga finns. Stensatt uteplats som har sol på morgonkvisten samt kring middagstid.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Sommarvatten genom föreningen.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Närlunda GA:4 (Avser Närlunda vägförening), Tappström S:1 (Den ekonomiska föreningen på Tappströmsvägen. I avgiften till denna ingår uppvärmning, vatten och varmvatten, separat sommarvatten från sjön, avlopp, renhållning, snöröjning, garage i länga med motorvärmare, tillgång till föreningens trädgårdsredskap, brygga, tvättstuga och festlokal. Dessutom finns fiber genom Bravo. Föreningen har infört en tillfällig höjning av avgiften för att bygga upp en fond till den kontantinsats som behövs om värmeanläggningen skulle behöva renoveras. Förhoppningen är att kunna sänka avgiften igen, men inget beslut är ännu taget)

Last, Avtalsservitut: Väg och årlig avgäld, 01-IM6-25/1813
Last, Officialnyttjanderätt: Tele, 01-IM6-36/2840
Last, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM6-64/6089
Last & Förmån, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM6-64/6089A
Last, Avtalsservitut: Förbud värmecentral mm, 01-IM6-64/6089B

Om området

Ekerö Tappström

Radhusen på Tappströmsvägen har Ekerös kanske bästa läge. Vacker omgivning med Mälaren på ca 50 meters avstånd och närhet till både skolor och dagis samt Ekerö centrum med allt sitt utbud av butiker och närservice. Området byggdes i mitten på 60-talet och har sedan dess varit mycket populärt för framförallt barnfamiljer då det är lugnt och mycket barnvänligt.

Träkvistavallen ligger inte långt ifrån med fotbollsplan, padel-bana och ishall. Golfbanor i närheten är Troxhammar, Skytteholm och Drottningholm. Även tennishall och många stall med ridmöjligheter finns på ön.

På Ekerö är steget till naturen och Mälaren aldrig långt. För den som gillar motion har ön mycket att erbjuda i form av motionsspår, vandringsleder och populära utflyktsmål. Ekerö är också en gammal anrik kulturkommun där bland annat Drottningholms slott, vikingastaden Birka och Svartsjö våtmarksängar kan nämnas.

Kommunikation

Från busshållplatsen Tappström går ett flertal busslinjer mot Brommaplan dit det tar ca 15 minuter för vidare färd mot stan med tunnelbana. Att åka bil till Stockholm city tar ca 25 minuter.

Närservice

Vid Ekerö centrum finns all typ av närservice du behöver i from av vårdcentral, apotek, tandläkarmottagning och livsmedlesbutiker. Även banker, systembolag, bibliotek och diverse andra butiker finns här. På kort gångavstånd från området ligger Tappströmsskolan/Birkaskolan med klasser från årskurs 0-9. Även Närlundaskolan samt förskola finns på gångavstånd.

Parkering

Fri parkering på områdets p-platser. Dessutom ingår en garageplats i länga till varje fastighet.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Tappström
290 m
LiDL
1,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ångbåtens Förskola
340 m
Jollen Förskola
350 m
Kollektivtrafik
Kommunalhuset
120 m
Ekerö Tappström
120 m
Grundskolor
Träkvista skola
90 m
Birkaskolan Mälaröarnas Montessoriskola
400 m
Gymnasium
Praktiska Ekerö
1,4 km
Universitet & Högskolor
Ascolta
2,4 km
Banker
Handelsbanken Ekerö
350 m
Swedbank
350 m
Golfbanor & Golfklubbar
Troxhammar Golfklubb
3,4 km
Troxhammar Golf
3,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Tappströmsskolans Bollhall
240 m
Träkvistavallens Idrottsplats
1,7 km
Simhallar & Utomhusbad
Skäludden
1,2 km
Lundhagen
2,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte