Björkuddsvägen 84B

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Björkuddsvägen 84A
  • Stensatt uteplats på baksidan med västerläge
  • Vardagsrum med utgång till uteplatsen
  • Vardagsrum med fint ljusinsläpp
  • Kök med rymlig matplats

Björkuddsvägen 84B , Ekerö Ekebyhov , Ekerö

I eftersökta Björkudden finns nu en unik chans att förvärva en välplanerad 2:a som även är möjlig att bygga om till tre rum. Tilltalande läge granne med naturen och gavel mot soligt söderläge. Trevliga uteplatser på både fram och baksidan. Mycket lugnt och barnvänligt område centralt beläget nära Ekerö centrum.

64,8 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 953 kr inkl VA, sophantering, garage i länga, kabel-TV (Obligatoriskt tillägg 140 kr/mån för det sistnämnda)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
64,8 kvm
Våning:
Lägenhetsnummer:
57
Byggår:
1979
Driftskostnad:
1 083 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

64,8 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

En välkomnande hall som på ett trevligt sätt leder dig vidare in i lägenheten. Har finns bra avhängningsmöjligheter samt förvaring i två garderober. Golv med ljusbrun plastmatta och väggar målade i vitt.

Kök/matplats

Välplanerad köksdel med gott om förvaringsutrymme i ett flertal skåp och generösa arbetsytor. Vita skåpsluckor, blått kakel, golv med ljusbrun plastmatta och vitt tapetserade väggar. Här finns en rymlig matplats för ett stort sällskap där även ett fint ljusinsläpp ges från stort fönsterparti. Vitvaror i form av spis, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin.

Vardagsrum

Vardagsrummet har en trevlig, öppen planlösning mot köket. Här ges generösa ytor som gör det lätt att möblera. Dessutom ett mycket fint ljusinsläpp från stort fönsterparti där även utgång till uteplatsen på baksidan finns. Golv med ekparkett och väggar med vita tapeter.

Sovrum

Detta är mycket rymligt med plats för dubbelsäng samt ytterligare möbler om så önskas. Fyra garderober finns som ger bra förvaringsutrymme. Ekparkett på golv och väggar i beige ton. Detta kan med fördel delas av i två rum, då fönster kan vara möjligt att ta upp mot gaveln (se alternativ planskiss). Observera att en skrivelse till styrelsen i så fall krävs.

Badrum

Helkaklat badrum i grått med golvvärme på el. Här finns WC, handfat, badrumsskåp och dusch. Fint ljusinsläpp från fönster.

Tvättstuga

Denna ligger intill köket och har tvättmaskin, en garderob och ett gammalt torksskåp som inte fungerar. Ljusbrun våtrumsmatta och väggar med vit våttapet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

2 953 kr inkl VA, sophantering, garage i länga, kabel-TV (Obligatoriskt tillägg 140 kr/mån för det sistnämnda)

Driftskostnad

12 999 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 11 500 kr
Försäkring: 1 499 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Uppvärmningen ingår i el-kostnaden

Andel i föreningen

1,22%

Andel av årsavgiften

1,21984%

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans parhus

Byggnadsår

1979

Uppvärmning

Luftvärmepump (Direkt El)

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 oktober 2008
Energiprestanda: 76 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Ekebyhov 1:515

Övrigt

Tillgång till stor, stensatt uteplats på baksidan som har ett skyddat läge med allmänningen intill. Denna ligger mot väster, vilket ger goda solchanser under en stor del av dagen. Här finns en markis som kan vara tacksam att fälla ut på heta sommardagar.

På entrésidan finns ett stor förråd som ger goda förvaringsmöjligheter. Detta är isolerat och även försett med fönster, vilket gör det möjligt att använda som extra sovrum eller arbetsrum.

Möjlighet finns även till förvaring på vinden som nås via taklucka i övre hallen.

Garageplats i länga ingår i avgiften. Även ett antal p-platser finns som kan nyttjas för besökare till boende i föreningen.

Förening

Namn

BRF Björkudden 2

Om föreningen

Föreningen BRF Björkudden 2 bildades 1978 och består av rad- och parhusbebyggelse i ett och två plan. Det finns totalt 70 lägenheter varav 35 st tvåor, 21 st treor samt 14 st fyror. Löpande underhåll av byggnaderna utförs och dessa anses vara i bra skick. Man äger fastigheten Ekebyhov 1:515 som är friköpt (ej tomträtt).

Medlemmarna har tillgång till en gemensamhetslokal där även dusch och bastu finns. Denna ligger centralt i området och kan hyras enligt bokningssystem. Föreningen har ett gemensamt förråd i garagelängan och förfogar över gräsklippare, trädgårdsredskap mm som medlemmarna kan nyttja.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC, Sveriges bostadsrätts-centrum. För mer information, be gärna mäklaren om kontaktuppgifter till styrelsen.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

70

TV och Bredband

Kabel-TV och bredband levereras av Comhem. För kabel-TV tillkommer en obligatorisk kostnad på 145 kr för medlemmen. Tillvalskanaler och bredband tecknas av medlemmen själv.

Parkering

Till varje lägenhet hör en garageplats i länga. Besöksparkering finns till föreningen vid anvisade platser.

Renoveringar

Byggnaderna är i allmänt gott skick och underhålls löpande. Nyligen har fönstermålning genomförts. Det som planeras framledes är utbyte och målning av träplankor vid garagen. Utöver detta planeras inga större renoveringar.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil och man underhåller löpande sina byggnader som anses vara i gott skick. Så i dagsläget finns inga beslut om avgiftsändringar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Ja, friköpt mark

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Ekerö Ekebyhov

Björkudden är ett radhusområde som tillhör Ekebyhov och ligger centralt på Ekerö med närhet till allt man behöver. Bebyggelsen här är från slutet av 70-talet och området är idag väldigt omtyckt, mycket just för närheten till service och kommunikationer, men också sitt lugn och natursköna läge. Såväl barnfamiljer, som äldre och ungdomar bor här idag. Granne med området ligger Ekebyhovsskolan samt dagis, vilket är perfekt för barnfamiljen. All närservice du kan tänkas behöva finns vid Ekerö centrum som ligger på gångavstånd.

På Ekerö är steget till naturen och Mälaren aldrig långt. För den som gillar motion har ön mycket att erbjuda i form av motionsspår, vandringsleder, skidbacke, golfbanor och populära utflyktsmål. Träkvista vallen ligger centralt på ön med aktiviteter som fotboll, ishockey, friidrott och tennis. Ekerö är också en gammal anrik kulturkommun där bland annat Drottningholms slott, vikingastaden Birka och Svartsjö våtmarksängar kan nämnas.

Kommunikation

Från Ekerövägen avgår bussar regelbundet och tar dig till Brommaplan på ca 15 minuter för vidare färd mot stan med tunnelbanans gröna linje. Blåbuss 177 fortsätter dessutom till Solna och Danderyd.

Närservice

På gångavstånd från området ligger Ekerö Centrum där all viktig närservice finns. Butiker, restauranger, banker, biblitek, vårdcentral, apotek, tandläkare och mycket annat som är viktigt.

I närheten

Livsmedelsbutiker
AEJ Försäljning
740 m
LiDL
800 m
Köpcentrum & Gallerior
Hallunda Centrum
4,4 km
Alby Centrum
5,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ekebyhovskyrkan Kyrkans förskola
290 m
Klöverskolan
620 m
Grundskolor
Ekebyhovskolan
200 m
Klöverskolan
620 m
Gymnasium
Praktiska Ekerö
1,6 km
Gymnasiesärskola Norsborg
4,8 km
Universitet & Högskolor
Tekniska Högskolans Flygklubb
4,9 km
Banker
Handelsbanken Ekerö
900 m
Swedbank
900 m
Golfbanor & Golfklubbar
Troxhammar Golf
4 km
Kungl.Drottningholms Golfklubb
5,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Träkvistavallens Idrottsplats
680 m
Tappströmsskolans Bollhall
920 m
Simhallar & Utomhusbad
Vårby Simhall o idrottshall
5,1 km
Fittjabadet Simhall
5,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte