Jungfrusundsvägen 64D

Bilder

  • Vackert läge med utsikt ner mot Mälaren
  • Soligt gavelläge med altan i söder
  • Blomsterprakt i trädgården
  • Smakfullt kök med fint ljusinsläpp
  • Kök mot vardagsrum och hall

Jungfrusundsvägen 64D , Ekerö Lundhagen , Ekerö

Fint enplans gavelradhus i populära Lundhagen med soldränkt söderläge och utsikt mot Mälaren. Stor och välskött trädgård om totalt 1.168 kvm. Löpande underhållet och renoverat med många smakfulla detaljer där vacker öppen spis är husets hjärta. Kort gångavstånd till skola, förskola, badplats och härliga strövområden.

107 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
107 kvm
Biarea:
9 kvm
Tomtarea:
1 168 kvm
Byggår:
1949
Driftskostnad:
3 536 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

107 kvm

Biarea

9 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till detta mycket trevliga gavelradhus beläget i soliga Lundhagen centralt på Ekerö. Ett strålande söderläge med utsikt mot Mälaren gör läget svårslaget. Här bor du lugnt och tryggt med närhet till en vacker natur och fina motionsmöjligheter. Kort gångavstånd till både skolor och förskolor gör det mycket uppskattat för en barnfamilj.

Huset i sig är väldigt bra planerat med totalt fem rum i ett plan, men möjlighet att dela av ett sovrum till två för den som önskar. Huset har löpande underhållits genom åren där moderna inslag har vävts samman med äldre detaljer på ett smakfullt sätt. Av de renoveringar som gjorts kan nämnas att takets södra del lades om 2007 och den norra delen 2012. Köket renoverades 2009 och mellan 2011-2012 byttes fönster till 3-glas (alla utom två mindre mot norr). Den stora altanen i trä på baksidan byggdes 2010.

Så känn dig välkommen till ett bra hus med hög charmfaktor. Välkommen in...

HALL:
Hallen erbjuder bra förvaringsutrymme i garderob med skjutdörrar. Vid entrén finns ett praktiskt klinkergolv i terracotta och väggarna är målade i vitt. Vid den inre delen av hallen ligger ett trägolv och väggarna är vitmålade samt en fin fondtapet från Joseph Frank.

KÖK:
Detta har renoverats 2009 med fin känsla och precision. Bl.a. genom att en vägg tagits ner, vilket gett mer rymd och plats för större matgrupp. Vattenburen golvvärme har lagts in som ger en behaglig känsla. Här finns gott om förvaringsutrymme i flertalet skåp och generösa arbetsytor. Trevliga materialval med vita skåpsluckor, vitt kakel och bänkskiva i massiv ek. Golvet är ett notat ekgolv, taket i vitlaserad träpanel och väggar målade i vitt samt blå-vit fondtapet. Vitvaror i form av induktionshäll (Samsung 2015), ugn (Bosch 2009), integrerad spisfläkt, kyl (Siemens 2009) och integrerad diskmaskin (Whirlpool 2009).

VARDAGSRUM:
Från vardagsrummet ges en vacker utblick mot trädgården och ner till Mälaren. Härifrån kan man ta klivet ut på den stora, trädäckade altanen i söderläge. Vardagsrummet är välplanerat med plats för både sällskapshörna och matsalsbord. Mitt i rummet finns en öppen spis med kassett som är mycket trevlig att elda i under vinterhalvåret och ger en behaglig värme. På golvet finns en karaktärsfull, stavlagd ekparkett och väggarna är målade i vitt.

SOVRUM 1/MATSAL:
Via skjutdörrar från vardagsrummet eller ingång från köket nås detta rum som kan användas både som sovrum eller matsal. Liksom i vardagsrummet finns här en stavlagd ekparkett som gör att rummen flyter samman på ett trevligt sätt. Väggarna är målade i vitt. Här ryms dubbelsäng och det ges en vacker utsikt ner till Mälaren. Två inbyggda garderober erbjuder gott om förvaring.

SOVRUM 2:
Detta är husets största sovrum och har ett mycket fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. För den som önskar kan detta vara möjligt att dela av till två sovrum. Här finns idag ett trägolv, väggarna är målade i vitt och i taket finns vitlaserad träpanel. Två inbyggda garderober för förvaring.

SOVRUM 3:
Ett något mindre men mysigt sovrum som har ekparkett på golv, vitlaserad träpanel i tak och vitmålade väggar. Två garderober finns.

ARBETSRUM/EXTRA SOVRUM:
Intill köket finns ett s.k. "syrum" som fungerar perfekt som arbetshörna. Kan även användas som extra sovrum då en säng på två meter får plats här. Ekparkettgolv och vitmålade väggar. En garderob finns.

BADRUM:
Väggar med vitt kakel samt vitmålat. Golv med ljusblå plastmatta. WC, handfat och badkar. Stort fönster som gör det ljust och ger en möjlighet till ventilering.

ÖVRIGT:
En trappa ner finns ett halvplan på ca 10 kvm bestående av pannrum, förråd och matkällare. I källarplanet finns bland annat en tvättstuga som disponeras av 64D.

Sammantaget ett mycket bra boende i grönt och naturskönt område med närhet till skolor och förskolor.

Välkommen till Jungfrusundsvägen 64D!

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans radhus med källarutrymme

Byggnadsår

1949

Uppvärmning

El-panna

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 oktober 2015
Energiklass: G
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare med betongplatta
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Betonghålsten
Fasad: Putsad
Fönster: 3-glas (två 2-glas)
Bjälklag: Betong/trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

På baksidan med utgång från vardagsrummet finns en stor, trädäckad altan som rymmer bordsgrupp för ett stort sällskap. Denna ligger i perfekt söderläge och har sol från morgon till kväll. Perfekt att duka upp och avnjuta dagens samtliga måltider under sommarhalvåret och att arrangera grillkvällar. Från denna kan du sedan ta klivet ut direkt i trädgården.

Fiber finns installerat på fastigheten.

I källarplanet finns goda förvaringsmöjligheter. 64D disponerar i dagsläget det södra garaget, ett stort förråd och tvättstugan.

Tillgång till två platser vid den gemensamma biluppställningsplatsen öster om 64B.

Fastighetsbeteckning

Träkvista 3:227

Övriga byggnader

En gemensamhetsanläggning är upprättad för källarplanet, vilken betecknas Träkvista GA:5. Denna avser utrymmen i källarplanet och för radhuslängan gemensamma ledningar i byggnaden samt från byggnaden till den allmänna ledningen.

Utrymmena som avses är pann- & bränslerum, tvättstuga, mangelrum, förrådsrum, samt hela korridoren. Vidare avses även skorstensstockarna med tillhörande anordningar, vatten-, avlopp-, el- och dräneringsledningar samt stuprör med tilledningsrör från hängrännorna.

De tre fastigheterna i längan utgör en samfällighet för anläggningens utförande och drift. Allt om detta finns i bifogad info om Träkvista GA:5. Denna innehåller bl.a. karta och planritningar över utrymmena.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 432 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 27 104 kr
VA: 5 597 kr
Renhållning: 1 992 kr
Väg, samf: 1 400 kr
Sotning: 438 kr
Försäkring: 5 901 kr
Beräknat antal personer: 5

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 273 000 kr, varav byggnadsvärde 937 000 kr

Summa pantbrev

2 475 000 kr

Tomt

Areal: 1 168 kvm
Tomttyp: Svagt sluttande trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fint anlagd trädgårdstomt i vackert söderläge med utsikt ner till Mälaren som på ett tilltalande sätt glittrar i bakgrunden. Tomten ramas smakfullt in av buskar som skiljer av från de intilliggande granntomterna. Här ges fina lekytor på gräsmatta och flera fruktträd samt bärbuskar finns och ger bra skörd på sommar och höst. Totalt 3 äppelträd, 1 päronträd, 2 körsbärsträd, 2 plommonträd, vinbär- och hallonbuskar. Här finns också flera vackra planteringar. Bl.a. rhododendron, syren- och rosenbuskar samt vackra stockrosor, vilket ger härlig blomsterprakt sommartid.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Närlunda GA:4 (Avser Närlunda vägförening), Träkvista S:37 (Avser ledningsrätt på del av fastigheten), Träkvista GA:4 (Avser gemensam biluppställningsplats och skyddsplantering mot allmän väg), Träkvista GA:5 (Avser utrymmen i radhuslängans källarplan, gemensamma vatten-, el- och avloppsledningar mm.)

Last, Officialservitut: Elledning, 01-EKE-1450
Last, Ledningsrätt: Vatten och avlopp, 01-EKE-1450
Last, Officialservitut: Vatten-och avloppsledning, 01-EKE-1450
Last, Officialservitut: Vattenledning, 01-EKE-1450
Förmån, Officialservitut: Vattenledning, 01-EKE-1450
Last, Officialservitut: Vattenledning elledning, 01-EKE-1450
Last, Officialservitut: Vattenledning väg, 01-EKE-1450
Last, Officialservitut: Tillträde och väg, 01-EKE-1450
Förmån, Officialservitut: Elledning, 01-EKE-1450
Förmån, Officialservitut: Tillträde, 01-EKE-1450
Last, Officialservitut: Tillträde underhålls elledning, 01-EKE-1450
Last, Officialservitut: Underhålls, 01-EKE-1450
Förmån, Officialservitut: Underhålls, 01-EKE-1450

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Ekerö Lundhagen

Lundhagen är ett mycket lugnt och barnvänligt område på Ekerö med närhet till den vackra naturen och Mälaren med fina vandringsstråk. Möjlighet finns också till avkopplande motion och härliga strövområden vid Jungfrusundsskogen. Där finns bl.a. löparspår med sträckor mellan 2,5 km upp till en mil. Dessutom lämpar sig förhållandena här bra för cykling samt skidåkning där spår dras upp på vintern.

På Ekerö är steget till naturen och Mälaren aldrig långt. För den som gillar motion har ön mycket att erbjuda i form av motionsspår, vandringsleder, skidbacke, golfbanor och populära utflyktsmål. Ekerö är också en gammal anrik kulturkommun där bland annat Drottningholms slott, vikingastaden Birka och Svartsjö våtmarksängar kan nämnas.

Kommunikation

Kommunikationerna hit är mycket goda med flera bussförbindelser. På endast ett par hundra meters avstånd avgår blåbuss 177 och tar ca 20 minuter till Brommaplan för vidare färd mot city med tunnelbanan. Dessutom är det mycket bra pendlingsavstånd med bilfärja från Jungfrusund till Slagsta för den som ska söder ut.

Närservice

Vid Ekerö Centrum hittar du all den service du kan tänkas behöva. Här finns butiker, restauranger, apotek, banker, bibliotek etc. Från Lundhagen tar du med fördel cykeln hit på ca 10 minuter. I området ligger Träkvista skola för årskurs 0-9 samt förskola.

För den idrottsintresserade finns ett stort föreningsliv på Ekerö i form av ishockey, fotboll, innebandy, tennis, handboll, bordtennis mm. För den som gillar skidåkning finns MASK-backen med tre nedfarter. För den hästintresserade finns ett stall vid Ekebyhov.

I närheten

Livsmedelsbutiker
AEJ Försäljning
940 m
LiDL
1,6 km
Köpcentrum & Gallerior
Hallunda Centrum
2,8 km
Alby Centrum
4,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kastanjen Fritidshem
490 m
Gräsåkers Förskola
670 m
Grundskolor
Klöverskolan
960 m
Ekebyhovskolan
1,4 km
Gymnasium
Praktiska Ekerö
2 km
Gymnasiesärskola Norsborg
3,2 km
Banker
Handelsbanken Ekerö
2,2 km
Swedbank
2,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Troxhammar Golf
5,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Träkvistavallens Idrottsplats
1,4 km
Tappströmsskolans Bollhall
2,4 km
Simhallar & Utomhusbad
Fittjabadet Simhall
4,1 km
Vårby Simhall o idrottshall
4,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte