Bergakungsvägen 14

Bilder

  • Såld!
  • Uteplats
  • Uteplats
  • Vardagsrum
  • Vardagsrum
  • Vardagsrum

Bergakungsvägen 14 , Snättringe , Huddinge

Välkommen till en fin lägenhet om 98,5 kvm fördelat på 4 rok med stor insynsskyddad terrass i sydvästligt läge. Den öppna planlösningen ger ett stort och luftigt intryck. Lägenheten har ingång från markplan vilket skapar en härlig radhuskänsla. Lugnt och naturnära läge. Nära kommunikationer.

98,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
8 570 kr inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
98,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
105
Byggår:
1989
Driftskostnad:
166 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

98,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en fin lägenhet om 98,5 kvm fördelat på 4 rok med stor insynsskyddad uteplats i sydvästligt läge. Den öppna planlösningen ger ett stort och luftigt intryck. Lägenheten har ingång från markplan vilket skapar en härlig radhuskänsla. Lugnt och naturnära läge. Nära kommunikationer.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall:
Du kliver in i en rymlig och välkomnande hall med klinkers på golv och gott om förvaring för säsongenskläder i garderob med skjutdörrar samt rymlig klädkammare. Vidare in går golvet över till parkett och än mer förvaring längs med en garderobsvägg. Du leds vidare till samtliga tre sovrum till vänster och de sociala ytorna till höger.

Vardagsrum:
Stort och lättmöblerat rum med plats för både soffgrupp och middagsbord i delvis öppen planlösning med köket. Målade väggar går i vitt med grå fondtapet och ekparkett på golv. Utgång till stor och härlig uteplats.

Kök:
Modernt parallellkök med gott om arbetsyta samt förvaring. Snygga vita luckor, mörk bänkskiva som bryter av samt matchande svart kakel ovan. Köket är utrustat med kyl, frys, integrerad diskmaskin, inbyggd micro, induktionshäll, fläkt och inbyggdugn. Delvis öppet mot vardagsrum med rymlig matplats samt utgång till uteplats. Tapetserade väggar och snyggt praktiskt golv.

Badrum/WC:
Kaklat och klinkrat badrum med kommod, toalett och badkar. Lägenheten har även en separat wc, perfekt för familjen.

Sovrum:
Lägenheten har tre bra sovrum som alla vetter mot lugn bakgård och grönska. Ett större med plats för både dubbelsäng och förvaring samt två mindre med plats för enkelsäng och förvaring eller skrivbord om man så vill.

Uteplats:
Stor härlig uteplats med gott om plats för sittgrupper och matbord, här spenderar man gärna årets varmare dagar med familj och vänner. Delvis under tak med markis.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1, hiss finns

Avgift

8 570 kr inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband

Driftskostnad

2 000 kr/år

Andel i föreningen

0,76091%

Andel av årsavgiften

0,76091%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1989

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 oktober 2008
Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Docenten 8

Förening

Namn

HSB:s brf Docenten

Om föreningen

HSB:s Bostadsrättsföreningen Docenten i Huddinge är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen omfattar 164 lägenheter i terrasshus och tvåvåningshus av radhustyp. Det finns även 7 bostadsrättslokaler.

Föreningen köpte fastigheten 1989 och äger marken.

Alla lägenheter har terrass, alternativt en stor terrassliknande balkong eller en uteplats på mark. Framtill avslutas terrass och balkong av en blomlåda med en odlingsbar yta. Alla hus som är högre än två våningar har tillgång till hiss.

704:an går från hållplats Byggmästarvägen nordvästerut mot Fruängen C, och sydösterut mot Huddinge Centrum, Huddinge sjukhus, Södertörns Högskola och Flemingsberg station. Går du ned på Häradsvägen tar buss 703 och 710 dig till ställen som Stuvsta C, Fruängen, Huddinge C, Kungens Kurva och Skärholmen. Pendeltåget vid Stuvsta station nås på 10 min med cykel.

Se mer under föreningens hemsida www.docenten.se

Antal lägenheter

164

TV och Bredband

Föreningen har avtal med ComHem, och de analoga kanalerna i basutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband samt IP-telefoni levereras av Bredbandsbolaget och kostnaden för bredband ingår i månadsavgiften.

Parkering

Garage går att hyra för ca 425:-/mån - med reservation för ev kö. Parkeringsplats går att hyra för ca 200 :-/mån - med reservation för ev kö.

Renoveringar

De närmsta åren planerar styrelsen för följande åtgärder:
- Fortsatt målning i trapphus
- Fortsatt underhåll av gården
- Byte av belysning i samlingslokalen
- Byte av maskiner i tvättstugor
- Översyn av skalskydd
- 2018 påbörjades undersökningar gällande solenergi.

Planerade åtgärder ska finansieras med medel från fonden. Man arbetar kontinuerligt med att sänka fjärrvärmekostnaderna vilket hittills har givit resultatet att kostnaderna har sänkts med 53 %.

Utförda renoveringar:
- Renovering av hissarna i port 15 samt 18
- Utbyte av garageportar
- Flera trapphus målats om

Ekonomi

Inga planerade avgiftsändringar för 2018.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Kontaktperson

Ordf Gert Lundh

Telefon

08-608 68 00

Övrigt

I föreningen finns det fyra tvättstugor på Bergakungsvägen 9 och 16 utrustade med grovtvättmaskin, grovtorktumlare, extra stort torkskåp samt kall- och varmmangel. I vita villan finns gym, bastu och övernattningslägenhet m.m. Utanför Vita villan finner ni även odlingsparti med örtagård. Vidare i föreningen har ni en samlingslokal att hyra(BV 20), snickarbod(BV9), lekplatser, boulebana och pingisrum(BV16). De flesta portar har cykel- samt barnvagsnrum.

Om området

Snättringe

I Snättringe finns Långsjön som bjuder på trevliga promenadstråk och en barnvänlig strand. Vid Långsjöbadet finns även bryggor, grillplats och kiosk/servering. För den som vill ut och springa eller promenera är det 5,4 kilometer runt sjön på blandat underlag. På vintern är sjön den perfekta platsen för längdskidåkning och en bana plogas upp för den som vill åka skridskor.

Lite längre bort ligger Gömmarereservatet, och även här finns en populär badplats samt stigar för den som vill ta en promenad, och kanske passa på att plocka lite svamp eller bär. För storfiskaren finns det möjlighet att dra upp gammelgäddan, abborre eller en liten mört. Fiskekort kan bland annat köpas i Snättringekiosken, mer information finns på Långsjö-Gömmarens fiskevårdsförenings hemsida, www.lgf.se.

I närheten finns även Källbrinks IP som är en utomhusarena och idrottsplats för fotboll, friidrott, tennis, cykelsport och orientering.

Kommunikation

Från Snättringe tar man sig enkelt ut på E4:an söder eller norr ut. Med bil tar det ca 15min innan man är inne i centrala Stockholm och till Södertälje ca 20 min. Genom området passerar linjerna 703 och 710 till Fruängen (med T-bana), Skärholmen (via Kungens Kurva och T-bana) samt via Stuvsta och Huddinge C (med P-tåg). Det tar ca 13 minuter med pendeltåget till Stockholms Central.

Närservice

På Kallkärrsvägen finns en Hemköpsbutik. Större serviceutbud finns i Stuvsta Centrum med mataffär, bank, gym, apotek, vårdcentral, pressboden m.m.

På några få minuter med bil når man Kungens Kurva som är ett av Europas största handelsområden med bl.a. IKEA, Heron City och flera stormarknader. I nära anslutning till Kungens Kurva ligger SKHLM, Skärholmens Centrum, som är ett fräscht inomhuscentrum med ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp Matbörsen
480 m
Livskvalitet Christer Dahl AB
1,7 km
Köpcentrum & Gallerior
Stuvsta Centrum
1,6 km
Huddinge centrum
2,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Bergakungens förskola
80 m
Solrosens förskola
180 m
Grundskolor
Utsäljeskolan
300 m
Källbrinksskolan
1,1 km
Gymnasium
Sågbäcksgymnasiet
2,1 km
Huddingegymnasiet
2,2 km
Universitet & Högskolor
Niklas Folkegård AB
4,2 km
KTH Flemingsberg Kungliga Tekniska högskolan
4,5 km
Banker
Handelsbanken Stuvsta
1,7 km
Sunstorm Holding AB
2,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Bredängs Minigolf
5,1 km
Årsta Golf
5,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Långbro Bollplan
2,1 km
Ormkärrs Bollplan
2,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Huddinge sim- och sporthall
2,2 km
Vattenhuset AB
2,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jeanette Dahlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte