Gladövägen 48

Bilder

  • Såld!

Gladövägen 48 , Gladö Kvarn , Huddinge

Påkostad villa med sjöutsikt! Totalyta 145 kvm, tre plan. Stora fönster ger villan ett fint ljus och rymd. Stora sällskapsytor i öppen planlösning. Två lyxiga badrum. Separat tvättstuga. Härliga trädäckade terrasser som inbjuder till umgänge och sena grillkvällar. "Ett hus att trivas i".

75 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
75 kvm
Biarea:
70 kvm
Tomtarea:
1 835 kvm
Byggår:
2014
Driftskostnad:
2 672 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

75 kvm

Biarea

70 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till denna fastighet med högt och fritt läge med sjöutsikt. Villan har en mycket hög standard och är uppförd 2014. Två påkostade badrum; ett med badkar och ett med dusch. En separat tvättstuga, samt tvättmaskin och torktumlare i badrummet på mellanplanet. Villan har stora fönster i tre väderstreck, vilket ger ett fint ljus och rymd. Vardagsrum och kök i öppen planlösning. Övre plan går lätt att bygga om till tre sovrum. Trädäckad terrass runt hela villan som inbjuder till umgänge och sena grillkvällar. Grusad uppfart med plats för fyra bilar. Vattenburen golvvärme på entréplan, elradiatorer samt luftvärmepump. Villan är fantastiskt vackert belägen med bara några minuters promenad till bad och fiske i Kvarnsjön. Insynsskyddat läge med en mysig altan i söderläge. Lantligt men ändå nära stan. "Ett hus att trivas i".

Nedre plan: HALL - Välkomnande med trappa upp till mellanplanet. Klinkers och vattenburen golvvärme. TVÄTTSTUGA - Utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Klinkers och vattenburen golvvärme. PANNRUM - Elpanna -00. Förberett för luft/vatten värmepump. BADRUM - Helkaklat. Badrummet har både vattenburen golvvärme samt elslingor. Duschkabin, WC, handfat och skåp. Ingång till förråd. Möjligt att inreda till bastu. RUM 1 - Två garderober. Klinkers och vattenburen golvvärme. RUM 2 - Klinkers och vattenburen golvvärme.

Mellanplan: ENTRÉ - Med avhängning. Två garderober. Parkettgolv. BADRUM - Helkaklat med klinkers och golvvärme (elslingor). Badrummet är utrustat med badkar, handfat, WC, tvättmaskin och torktumlare. KÖK - Med skåpsinredning i vitt. Öppen planlösning med matplatsen. Utrustat med spis med häll, kyl/frys, fläkt och diskmaskin. Parkettgolv. VARDAGSRUM - Stort härligt rum med stora fönster vilket ger rummet ett fint ljus och rymd. Plats för stor soffgrupp. Luftvärmepump -14. Parkettgolv.

Övre plan: RUM - Möjligt att sätta upp en vägg för att få ett avgränsat sovrum. Parkettgolv. FÖRRÅD - Rymligt. SOVRUM - Stort rymligt rum som går att dela till två sovrum. Parkettgolv.

Under www.gladokvarn.se finner ni information om området. Gladökvarns Fastighetsägarförening ordnar simskola, tipspromenad, lilla gladöloppet, bouletävling, loppmarknad, midsommarfirande mm. Bredband finns att beställa. Kommunikationer är buss 709 som går till Huddinge C. I Kvarnsjön finns bra fiske samt kräftfiske. Goda badmöjligheter ges på flera håll runt sjön, allt från klippbad till strandbad, som exempelvis Nyboviksbadet och Klippbadet.

Gladö Kvarn är ett trivsamt fritidshusområde där många bor året runt. Här har du nära till natur, Kvarnsjön med fiske- och kräftvatten, flera badplatser, fotbollsplan, ridhus, sommarkiosk samt tennisbana. Centrala Huddinge når man på ca 10 minuter med bil och bussen (709:an) till Huddinge C tar ca 15 minuter. Mer information hittar du på Gladö Kvarns egen hemsida, www.gladokvarn.se

Kommunstyrelsen beslutade den 27/9 2007 om att ny detaljplan ska upprättas för Gladö Kvarn. Syftet med detaljplanerna är att med utbyggnad av vatten- och avloppsledningsnät förbättra situationen avseende avloppsutsläpp inom området och i angränsande sjöar och vattendrag.

Genom nya detaljplaner skapas också bättre förutsättningar för befintliga permanentboende och ytterligare permanentbebyggelse, bl.a. föreslås en ökad byggrätt och nya större vägar.

Detaljplanen för Gladö kvarn vann laga kraft den 30 oktober 2013. Mark- och miljööverdomstolen beslutade att inte ta upp ärendet för prövning, vilket innebär att detaljplanen vann laga kraft. För mer information om vad som händer nu, se sidan om utbyggnaden av gata och va.
Detaljplanen har en förskjuten genomförandetid på två år, detta innebär att en ansökan om bygglov kan behandlas tidigast två år efter att planen har vunnit laga kraft. Om bygglov för nybyggnad eller tillbyggnad medges innan gatu- och VA-utbyggnaden är klar för fastigheten måste tillstånd för den enskilda avloppsanläggningen lämnas av miljönämnden.

Planförslaget i korthet:
- Friliggande småhusbebyggelse i två våningar med 150 kvm byggnadsarea (BYA) för huvudbyggnaden, samt 40 kvm sammanlagd BYA för komplementbyggnader i en våning
- Befintligt fritidshus på max 55 kvm BYA får behållas men då minskas byggnadsarean för huvudbyggnaden till max 135 kvm BYA.
- Minsta tomtstorlek 1 000 kvm, vilket på lång sikt kan innebära ca 120 nya fastigheter genom fastighetsdelning
- 10 nya fastigheter i anslutning till befintlig bebyggelse på mark som idag är naturmark
- Kommunalt huvudmannaskap för allmänna platser, det vill säga gator och grönområden
- Ett gemensamt vatten- och avloppssystem
- I och med detaljplanen införs strandskydd 100 meter från strandkanten.
- Gladövägen/Nyboviksvägen samt Lidavägen får en standard som kommunal huvudgata med busstrafik
- 5 platser föreslås för gemensamma bryggor som kan förvaltas av en boendeförening
- Tennisbanor och dansbanan föreslås förvaltas av en boendeförening

Byggnad

Byggnadstyp

1,5 plan samt soutterängvåning

Byggnadsår

2014

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme på entréplan, el radiatorer, luftvärmepump

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 september 2014
Energiprestanda: 120 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Lecasten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongtakpannor

Övrigt

Trädäckade terrasser med sol större delen av dagen.

Fastighetsbeteckning

Gladö Kvarn 1:126

Övriga byggnader

Friggebod.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 075 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 21 500 kr
VA: 3 000 kr
Renhållning: 1 500 kr
Väg, samf: 2 575 kr
Försäkring: 3 500 kr

Kommentar

Driftkostnaden är uppskattad. Villan är uppförd 2014.

Taxeringskod

221

Taxeringsvärde

1 054 000 kr

Summa pantbrev

892 500 kr

Tomt

Areal: 1 835 kvm
Tomttyp: trädgårds-/naturtomt

Vatten/avlopp

Eget vatten och avlopp. Borrad brunn. Avlopp går till infiltrationsbädd med slamavskiljare samt sluten tank om 3 kbm för Wc. Godkänt av miljönämnden i Huddinge Kommun.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Gladö Kvarn GA:1

Årsavgiften för Väg- och Fasighetsägareföreningen fastställs varje år i april på vårt årsmöte. För 2013 var avgifterna följande:

Vägföreningen
2.575 kr för permanentboende
2.060 kr för fritidsboende
515 kr för obebyggd tomt
Avgiften inkluderar drift och underhåll av vägarna inkl snöröjning.

Om området

Gladö Kvarn

I Gladö kvarn finns 442 fastigheter. Av dessa är 263 permanentbebodda, 164 fritidshus och 15 obebodda. (Enligt uppgift 2013). På Gladö kvarns hemsida www.gladokvarn.se finns mycket intressant information.

Kommunikation

Centrala Huddinge når man på ca 10 minuter med bil och bussen (709:an) till Huddinge C tar ca 15 minuter

Närservice

Skolor och barnomsorg
Närmasta skola är Balingsnässkolan med åk F-9 samt även särskola F-10. Se mer info på www.huddinge.se

Natur och fritid
Kvarnsjön med friluftsbad, sommarkiosk och tennisbana ligger i närheten. I Kvarnsjön kan man sika såväl kräftor som inplanterad fisk.

I närheten

Livsmedelsbutiker
A-H-M Livs
3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Visättravallens förskola
3,1 km
Ladans förskola
3,2 km
Kollektivtrafik
Gruvvägen
290 m
Gladö kvarn
360 m
Grundskolor
Södertörns Friskola
3,1 km
Visättraskolan
3,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Visättra Sportcenter
3,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Nyboviksbadet Kvarnsjön
360 m
Sundby Gård Orlången
2,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ulrika Högberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2,02 % 1,52 %
Ansök om lånelöfte