Riddarstigen 25

Bilder

  • Såld!
  • Välkomna till Riddarstigen 25
  • Rogivande trädgård med bästa solläge
  • Atterfallshus om 25 kvm med pentry och wc samt två rum
  • Bryggplats vid Kalvfjärden

Riddarstigen 25 , Brevik , Tyresö

Väl omhändertaget och stilfullt renoverat hus med rogivande tomt i bästa solläge i lugnt område på återvändsgata. Stor och härlig naturtomt med stora plana ytor med skogen som granne. Tomten är omgiven av allmänning på 3 sidor. Flera altaner i bästa solläge med möjligheten att umgås på under årets varma månader. Huset är 64 kvm + Attefallshus om 25 kvm. Möjligheterna är stora med en byggrätt på 120 + 40 kvm. Till fastigheten finns en båtplats vid Kalvfjärden. Närhet till natur, badplats och skärgården. Barnvänligt området med bra förskola och skola i närområdet. Här är det bara att flytta in och bo och göra det till ert! Varmt välkomna!

64 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
64 kvm
Biarea:
25 kvm
Tomtarea:
2 817 kvm
Byggår:
1953
Driftskostnad:
3 370 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

64 kvm

Biarea

25 kvm

Rumsbeskrivning
Hall:

Ljus och välkomnade hall med plats för avhängning av ytterkläder. Från hallen når vi båda sovrummen gästtoalett samt vardagsrum. Golvet är ett ljut laminatgolv som är genomgående för stora delar av huset, väggarna är vitmålad spontpanel. Elburen golvvärme.

Gästtoalett

Stilfullt och färgmässigt anpassat till resten av huset har vi denna gästtoalett med ljust laminatgolv och vita väggar. Utrustat med wc, handfat och belyst spegel.

Sovrum 1

Rymligt och rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och sängmöblemang. Här har man inte bara tänkt på att skapa ett bra och härligt ljusinsläpp. Med en helglasad altandörr har man öppnat upp så man vaknar och tittar ut i blåbärskogen. Här kliver man rätt ut på morgonen om man vill och kan ta morgonkaffet i solen. Lätt att vädra sängkläder och erbjuder en plats helt ogenerad. Golvet är samma genomgående laminatgolv och väggarna är vitmålad spontpanel. Från sovrummet når man kombinerad klädkammare och tvättstuga samt dusch/wc. Elburen golvvärme.

Tvättstuga/klädkammare

Från stora sovrummet når man tvättstuga och klädkammare med gott om plats för att hänga kläder och praktisk arbetsyta för tvätten. Med tvättmaskin grovho och förvaring gör man det lätt för sig och under sommaren gå det att ställa ut en torkställning med kläderna på altanen på baksidan så får det torka i solen. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv.

Duschrum

Duschrum med wc, belyst spegel, kommod i brunt med bra förvaring, duschkabin och fönster. Golvet är en ljus våtrumsmatta och väggarna är ljus våtrumstapet.

Sovrum 2

Praktiskt och ljust sovrum med inbyggdförvaring och samma fina ljusinsläpp som i stora sovrummet med altandörr ut mot baksidan och skogen. Här går det också att ta sig ut på altanen på baksidan. Golvet är samma genomgående laminatgolv och väggarna är vitmålad spontpanel. Elburen golvvärme.

Vardagsrum

Med tre trappsteg kliver man ner in i vardagsrummet som är ljust och fint med sina stora fönsterpartier. I Vardagsrummet finns det en kamin som ger en mysiga kvällar framför brasan under mörka höst och vinter kvällar. Vardagsrummet öppnar upp in mot köket och finns altandörr som tar dig ut på altanen. Golvet är ett ljust laminatgolv och väggarna är liggande vitmålad spontpanel.

Köket

Ljust och stilfullt kök från -15 med vita skåpluckor och arbetsbänk i trä och laminat med köksö. Köket är utrustat med kyl och frys, spishäll, ugn och diskmaskin och mikrovågsugn. Väggarna är liggande spontpanel som är vitmålad. En stilfull detalj är att det ovan arbetsbänk sitter stänkskydd i klarglas vilket gör att man inte bryter helhetsintrycket av den vackra liggande panelen.Även köksfläkten är helt dold i överskåp och bidrar till det rena intrycket. Matplats för 4-6 personer och utgång direkt till uterummet.

Uterum

Väderskyddat uterum med plats för soffmöblemang för en mysig plats att koppla av på. Läs en bok, spela sällskapsspel eller bara umgås. Det är installerat infravärme vilket förlänger säsongen man kan använda uterummet.

Gångavstånd till busshållplats, restaurang, badplats och brygga för skärgårdsbåtarna. Från huset är det 200 m till Telegrafberget med vyer över stora delar av Stockholmsskärgård.

Det finns skola och förskola och skola på Nytorpsvägen som är påväg in mot Tyresö. Det finns både förskolan Pysslingen samt skola för F-6. Det är inte längre bort än att det är gång och cykelavstånd. Sedan finns Tyresö skola F-9 samt Engelska skolan och Kunskapsskolan.

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan glädja sig med friluftsliv som t ex fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Buss går att ta från busshållplats Tegebruksvägen eller från Trinntorp. Bussar som passerar är 815 och 819 som tar dig vidare till Gullmarsplan eller till Tyresö C.

Byggnad

Byggnadstyp

1-planshus

Byggnadsår

1953 ombyggt 1988

Uppvärmning

Direktverkande el (nya oljefyllda radiatorer-08) elburengolvvärme.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 december 2014
Energiklass: G
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar och betongsula
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåttak- omlagt -09
Utv. plåtarbete: Plåtisol

Övrigt

Bra att veta:
- Taket lades om -09
- Attefallshuset byggdes -15/16
- Septiktank grävdes ner- 15
- Öppen Fiber från Telia installerat.
- Huset målades om -16
- Byggt om altanen på framsidan -16
- Elburen golvvärme installerades -15
- Braskaminen gavs bygglov för -88
- Diskmaskin -13
- Häll och ugn - 12
- Spisfläkt -15
- Kyl och frys -13
- Mikrovågsugn -12
- Tvättmaskin med kombinerad tumlare från Candy 6 kg tvätt och 4 tumlare -12
- Duschkabin från -08
Gästtoalett från -16
- Byggt altanen på baksidan av huset -16
- Alla el i huset är omdragen och det är automatsäkringar. Det är tre jordfelsbrytare.
- Taket på uterummet är plåt och bytt -09

Fastighetsbeteckning

Brevik 1:559

Övriga byggnader

Tomten är mestadels plan och lekvänlig med gräsmatta och grusade gångar. På altan och utanför fönster på huset och Attefallshuset är det markiser för att ge skugga om man skulle vilja.

På tomten finns:
Ett Attefallshus om 25 kvm med två rum, wc och pentry. Ljusa laminatgolv med golvvärme och vita väggar. Stora härliga fönsterpartier som släpper in bra med ljus. Stor altan utanför med plats för trädgårdsmöblemang och solstol. En bra plats att umgås.
Här går det att använda som ett eller två tonårsrum eller varför inte kontor eller gäststuga. Möjligheterna är stora det är ni som väljer. Huset är isolerat och det är treglas fönster.

När du kommer in på tomten finns det ett förråd om ca 12-15 kvm. Fungerar bra som förvaring av trädgårdsredskap, cyklar och liknande. Är till stora delar isolerat, nuvarande ägare har använt det som ateljé.

Vid grinden in till huset finns det en grusad parkering för tre bilar, som är utrustat med elstolpe så man kan köpa motorvärmare om vinter eller om man har elbil. Vi den andra infarten till tomten finns även där plats att ställa bilar, släpvagn och båt eller vad man kan tänkas vilja få plats med på tomten. Här finns det möjlighet att kunna bygga ett garage om 40 kvm om man skulle vilja göra det.
200 kvm grusad yta med stor bärighet som nås via bortre infarten.

Huset har flera stora altaner en stor och välkomnande altan på framsidan med ett inglasat uterum. Här ligger solen på större delen utav dagen. Vilket gör det till den givna platsen under våra ljusa månader. Här kan man bjuda hem till trivsamma grilluncher och middagar. Utrustat med markis för att kunna ge skugga om man skulle vila ha det.
Det inglasade uterummet öppnar upp mot altanen och har direkt ingång till köket. Hit går det också att flytta ut en måltid enkelt även om det skulle komma förbi en regnskur.
På baksidan av huset finns altan med morgon och förmiddagssol i ett helt skyddat läge upp mot skogen.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

40 445 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 24 100 kr
VA: 5 300 kr
Renhållning: 2 380 kr
Väg, samf: 2 865 kr
Sotning: 300 kr
Försäkring: 5 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaderna kan variera boeronde på stolek på familj, avtal och eldning. Dessa är säljarens faktiska driftkostnader. Det ska läggas till att det har renoverat en del under senaste året och att elkostnaden därför anses vara lite högre än normalt. Samt att nuvarande ägare också har arbetat heltid hemifrån, vilket kan anses motsvara ett större hushåll med arbetsplats utanför hemmet.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 139 000 kr

Summa pantbrev

1 385 000 kr

Tomt

Areal: 2 817 kvm
Tomttyp: trädgårds/naturtomt

Tomtbeskrivning

Härlig rogivande trädgårdstomt med stor möjlighet att släppa ut barnen för lek, fotbollspelande, kubb, krokett och andra roliga aktiviteter, eller upptäcktsfärd i skogen.

Tomten är väl av vägd mellan gräsytor, rabatter samt äppelträd och ny planterat plommonträd och skog . Stora möjligheter för fina trädgårdsarrangemang, tillfälle för den kreative med gröna fingrar. Här växer Pion, Azalea, japansklönn, lavendel, paradisbuskar och fjärillsbuske. Det går att skörda rabarber, smultron och det finns ett helt hav av blåbär i skogen bakom husknuten. En plats att koppla av på!

Bakom tomten finns blåbärsskogen och det område som ligger bakom huset kommer inte att bebyggas utan här ska kommunen göra det till ett naturreservat.

Båtplats:
Till fastigheten hör en båtplats som finns på brygga med ett 10 tal båtplatser på en brygga vid Kalvfjärden. Denna brygga förvaltas av en liten förening med bland annat boende i området. Bryggan ligger vid Kalvfjärden nere vid korsningen Tegelbruksvägen och Finborgsvägen . Här är det segelbåtsdjup och båtar upp till 8-10 m går in. Kostnaden för att vara med i föreningen och ha en båtplats är 1000 kr/år och går direkt tillbaka till skötsel av brygga med tillbehör.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Det är en borrad brunn om 47 meter med bra vatten. Vattenprov är taget senast 2015. Säljarna har inte haft några problem med mängden vatten. Trekammarbrunn med infiltration. Septiktank om 3 kubik. Avloppet godkänt under 2015, papper finns.

Servitut etc

Här ges alla möjligheter då detaljplanen ger en byggrätt på 120 kvm boarea och 40 kvm biarea.

Reglerna ger rätt till att bygga ut 15 kvm utan bygglov, om man skulle vilja bygga t.ex. ett rum till.

Andel i samfällighet/GA: Tyresö GA:3
Last, Avtalsservitut: Vattenledning, 01-IM8-46/2840
Last, Avtalsservitut: Brygga, 01-IM8-49/5354
Last, Avtalsservitut: Båtplats, 01-IM8-51/2426
Last, Avtalsservitut: Villa, 01-IM8-51/5201

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Brevik

Tyresö är en mycket naturskön kommun med många grönområden och blandad bebygelse som till stor del består av låghus. Det finns sjöar med fina badmöjligheter och skog och mark som bjuder på härliga promenader och rekreation. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet och besitter idag sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

För den som vill åka kollektivt till och från Tyresö så är det enklast att ta bussen till eller från Gullmarsplan, Cityterminalen, Haninge eller Nacka. För den som åker bil så är det väg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar som går ut i Skärgården och även in till centrala Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag, restauranger och biograf. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, arbetsförmedling, försäkringskassa, bibliotek, polis, bank och postservice.

I närheten

Kollektivtrafik
Tegelbruksvägen
700 m
Tyresö Trinntorp
790 m
Grundskolor
Pysslingen Förskolor och Skolor AB Brevik Skola
1,7 km
Simhallar & Utomhusbad
Trinntorpsbadet
810 m
Noretbadet
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Erika Nohagen för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte