Så blev de Årets kontor 2020 - Tips för framgång.

Framgångsreceptet för att bli Årets kontor

Framgångsrika mäklare på Årets kontor 2020 - HusmanHagberg Stockholm Södermalm/Gamla stan
Årets kontor 2020 - HusmanHagberg Stockholm Södermalm/Gamla stan

Vi är många mäklare som jobbar hårt för att hamna på topplistorna, både individuellt men även på kontorsnivå. Under HusmanHagbergs årliga kickoff, denna gång digitalt och med superhjältetema, utsågs vinnare inom olika kategorier, bland annat Årets kontor 2020. Priset togs hem av HusmanHagberg Stockholm Södermalm/Gamla stan.

Nu återstår bara miljonfrågan - Hur blir man årets kontor?

För att få svar på frågan har vi pratat med Magnus Persson, franchisetagare och fastighetsmäklare på kontoret, men även en av de nominerade till Årets ledare 2020.

Magnus Persson

Vad är hemligheten – hur blir man årets kontor?

- Egentligen är det ingen hemlighet, utan vi bara tror på filosofin att om man trivs med varandra, har roligt, känner stöttning och lyfter varandra, då kommer framgångarna. Jag tror inte det skapar en bra arbetsplats om man stenhårt drillar sina medarbetare.

Magnus tillägger att de givetvis jobbar väldigt hårt, men att de samtidigt alltid ser till att fira framgångar tillsammans, stora som små. 

- Det är som min kollega Kia säger: ”Vi har väldigt roligt tillsammans, men sliter också hårt för det”. Det tycker jag är en bra sammanfattning.

Hur motiverar ni er personal?

- De flesta är tävlingsmänniskor i den här branschen, så vi jobbar med delmål och tävlingar både på individuell nivå men främst på gruppnivå. Det mynnar ofta ut i att man gör något roligt tillsammans och sen firar det på olika sätt, alltifrån resor till middagar.

När det kommer till ledarskapet tycker Magnus det är viktigt att man inte är en chef som bara delegerar, utan att man är en ledare som spelar tillsammans med de andra på planen.

Vad är ert nästa mål?

- För oss har Årets kontor alltid varit ett av de finaste priserna, så nu när vi tog hem det blev vi oerhört glada och stolta. Man verkligen såg glädjen i allas ögon på kontoret. Det blir ett kvitto på att man gör något bra. 

När det gäller nästa mål, säger Magnus att de ska försöka komma iväg på en resa när det väl går, för att fira att de slog årsbudgeten från i fjol.

- Sen kommer vi fortsätta jobba på att ha en hög personalnöjdhet. Det är viktigt att gänget på kontoret trivs, strävar framåt och jobbar för att växa både som personer och mäklare.

Har HusmanHagberg som kedja bidragit till kontorets arbete på något sätt?

- Ja, i synnerhet genom att bidra med stöd, närvaro och en känsla av gemenskap. Redan när jag var studentambassadör för kedjan och träffade olika mäklarbyråer, kände jag att HusmanHagberg stod ut genom att vara genuint familjära och välkomnande. Och det tycker jag fortfarande stämmer.

- Det är en rolig resa att vara på och man får ständigt uppskattning från huvudkontoret och diverse olika håll, vilket driver motivationen för allihop.

Vilka är dina 3 bästa tips för att driva ett framgångsrikt kontor?

1. Ha kul, annars går det inte.
2. Fira framgångar, stora som små.
3. Jobba hårt, men glöm inte att finna tid för vila och återhämtning.

Kort och koncist – men bevisligen ett framgångsrecept.

Vill du också bli en del av framgången hos HusmanHagberg?
Kontakta vår rekryteringschef Christian Hjort.
Email: christian.hjort@husmanhagberg.se
Tel: 070-536 02 88

Följ med oss bakom kulisserna på Facebook och Instagram.