Peter Karlskrona

Peter Karlskrona

Ett sabbatsår med jobb i en bok- och pappershandel efter lumpen, därefter skulle Peter Olsson börja studera på högskolan. Men, det blev inte riktigt så. Det blev ett 20 år långt sabbatsår.

Försäljning visade sig nämligen passa Peter perfekt. Han utvecklades i bolaget, i sin roll och i sin kompetens.

Under tiden infann sig ändå ett sug efter att plugga vidare, lära sig mer. Peter hade skaffat familj och hus och det var inte det bästa tillfället rent ekonomiskt, så när han i samma veva fick ett jobberbjudande från ett försäkringsbolag med många interna utbildningar kändes det som den perfekta lösningen.

Drivet var att lyckas

På försäkringsbolaget arbetade Peter i olika chefspositioner fram till 2011 då han bestämde sig för att bli fastighetsmäklare. Högskolan hade fått vänta två decennier, men nu var det dags. Han hade tidigt klart för sig att han ville driva eget och kontaktade Christian Hjort, HR- och rekryteringschef på HusmanHagberg. Efter flera år i Stockholm ville Peter gärna återvända till staden han växte upp i, Karlskrona, vilket passade HusmanHagberg perfekt. Den 1 mars 2012 öppnade han sitt kontor, utan att ha mäklat en enda dag och med ett varumärke som var relativt okänt på orten. Peter var inte orolig - det starka drivet och viljan att lyckas fanns naturligt inom honom. Idag är man en välkänd aktör med många nöjda kunder.

Peter tycker att HusmanHagbergs huvudkontor är bra på att stötta samt att det finns en god grundstruktur inom företaget. De gånger som han behövt hjälp har huvudkontoret haft en god vilja och ambition att hjälpa honom. Samtidigt menar Peter att det krävs ett stort eget driv för att nå framgång som franchisetagare. Att ha en bakgrund från annat yrke är en styrka. Kunskaperna från försäkringsbranschen har han stor nytta av idag.

Nöjda kunder är målet

För Peter är det viktigt att avslutet i varje affär blir bra och hans mål är att både köpare och säljare ska vara nöjda. Självklart drivs han även av att föra över provisionen från klientens konto till företagskontot.

Hans råd till andra som vill starta eget är att aldrig vänta för länge på att ta steget, eftersom det är lätt att bli stående på ett ben.

Det är bättre att ångra något du gjort, än att ångra det du inte gjorde.

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg