Kajsa och Anders, franchisetagare Kungsholmen

Kajsa och Anders, franchisetagare Kungsholmen

"Det bästa är att veta att vi jobbar åt oss själva"

HusmanHagbergs kontor på Kungsholmen ägs och drivs av två mäklare och franchisetagare som på helt olika vägar hittat rätt. Kajsa Allermalm jobbade tidigare för en annan mäklarkedja, men blev headhuntad av HusmanHagberg efter att presterat bra i omsättning under många år. Anders Lindskog började på kontoret redan som student och har under lång tid byggt upp både en stor kompetens och kännedom om området.

För knappt tre år sedan valde de att gå in som delägare med den ursprunglige ägaren. I början av 2018 köpte de ut honom och har sedan dess med gemensam kraft och vilja byggt upp kontoret och verksamheten precis så de vill ha det.
– Både jag och Anders har jobbat länge som mäklare och har bildat oss en uppfattning om hur vi vill att ett kontor ska fungera. Vi såg en stor potential med kontoret och med Kungsholmen som marknad och ville båda åt samma håll, säger Kajsa.

När de jämför jobbet som delägare och franchisetagare med att "bara" vara mäklare är de rörande överens om att det är högsta växeln som gäller, mer än någonsin. Förutom att de båda mäklar så mycket de hinner, ansvarar Kajsa också för säljträning och coachning medan Anders hanterar mycket av det dagliga operativa samt leverantörshantering.
– Kajsa är otroligt säljinriktad och fokuserad. Jag är lugnare och mer medlande, säger Anders, och Kajsa håller med:
– Ja, vi kompletterar varandra. Det är skönt att vara två, kunna bolla saker med varandra och dela på ansvaret.

Anders har vuxit in i sin roll under många år på kontoret, men för Kajsa var det ett större kliv och aktivt beslut att välja HusmanHagberg som kedja.
– För mig har det alltid varit av stor vikt att jobba inom en kedja som ger mig de bästa verktygen för att kunna leverera ett jobb över förväntan till mina kunder. HusmanHagberg har gett mig detta och på köpet fick jag även ett massa härliga och drivna kollegor.

Det som snabbt slog mig när jag började inom HusmanHagberg var gemenskapen mellan kontoren. Här har vi en skön stämning såväl på kontoren som utanför och ses mer än gärna både på arbetstid och utanför jobbet, säger Kajsa.

I dag har kontoret nio medarbetare. En stor fördel för Anders och Kajsa i rollerna som ledare är det stöd de får från HusmanHagberg centralt. Franchisekonceptet är väl utvecklat och allt från mallar till affärssystem och processer finns, samtidigt som de som lokalt kontor i kedjan har friheten att utforma verksamheten som de vill.
– Det bästa är att veta att vi jobbar åt oss själva, säger Kajsa.

De tycker också att det är tillfredsställande att kunna dela med sig av den kunskap de har.
– Vi har gjort resan och vet vad de våra mäklare uppskattar och behöver. Vi fokuserar mycket på säljträning och coachning, tycker att det är viktigt att skapa många möten åt mäklarna och försöker finnas till hands och stötta, säger Anders.

Kajsa och Anders tipsar:
Så förbereder du dig för att bli en framgångsrik franchisetagare

  • Visa framfötterna. Steppa upp, omsätt mer, ta för dig. Då visar du att du finns och är intressant att kontakta.
  • Hör av dig till HusmanHagberg. Börja jobba hos oss, utvecklas och lära känna kulturen.
  • Etablera nätverk. Väl på plats kan du börja etablera ditt nätverk och visa att du är en person att räkna med. Därefter kan du ta nästa steg: att bli partner, delägare eller franchisetagare.
  • Påbörja den mentala processen. Som franchisetagare handlar det inte bara om att bry sig om sig själv utan ha ansvar för andra och hjälpa dem att utvecklas på bästa sätt.
  • Ha inte för bråttom. Fokusera inte på ATT bli franchisetagare, utan fundera ut VARFÖR du vill bli det. Många tror att det är en sista utpost i karriären och ett enklare yrkesliv, men egentligen är det precis tvärtom! Du måste älska att jobba hårt på en helt annan nivå än tidigare.

Nyfiken på en fastighetsmäklarbyrå som funnits i 21 år, har 400 anställda, fler än 90 kontor och ambitionen att växa? Hos HusmanHagberg finns möjligheterna du behöver och framtiden du vill ha.

HusmanHagberg. Fastighetsmäklaren.
karriar@husmanhagberg.se

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg