Kajsa Göteborg

Kajsa Göteborg

Strukturerad framgång från militär till mäklare: "Stressa inte intron!"

Kajsa Andersson jobbar sedan ett drygt år tillbaka som mäklare på vårt kontor på Hisingen i Göteborg och fick sin registrering i februari förra året. En tydlig plan utan krav på prestation har varit Kajsas framgångsrecept. Läs om Kajsas väg från militär till mäklare.

Kajsa är 26 år, kommer från Mölltorp och pluggade i Trollhättan. På högskolan träffade hon tidigt Isak George, HusmanHagbergs första ambassadör och tidigare franchisetagare på HusmanHagberg Göteborg Centrum och Öster, och fick redan då upp ögonen för kedjan. Det var framförallt teamkänslan i företaget som var tilltalande.

- Jag är van att arbeta i team sedan militären, för mig är det viktigt för att trivas, förklarar Kajsa.

Kajsa är utbildad militär och har gjort utlandstjänstgöring i Afghanistan. Från militären tar hon med sig förmågan att anpassa sig inför nya situationer och att arbeta med struktur och rutiner, vilket är en stor fördel i arbetet som mäklare.

Till skillnad från många andra hade Kajsa en tydlig plan redan från start – att inte leverera toppresultat eller omsätta en viss summa. Istället var siktet inställt på att lära sig hantverket så mycket som möjligt från början, genom att följa med kollegor på möten och dra lärdom av deras sätt att jobba.

- Jag var tydlig med att det inte handlade om konkurrens, eller att jag följde med mina kollegor för att ragga kunder. Jag ville istället se och lära mig av hur de arbetar.

Första månaden handlar nästan enbart om att följa med kollegor på kundmöten. Månad två var det dags för att själv gå på bankvärderingar och även dela vissa affärer med kollegor. Kajsa beskriver de ganska så kalla bankvärderingarna som ett bra sätt att öva sig på kundmöten. När månad tre var på intåg frågade Kajsas franchisetagare om hon var redo för gå på skarpa intag.

- Jag sa nej då. Men veckan efter, då kör vi, sa jag.

När Kajsa sedan började gå på egna intag så upplevde hon att det kändes tryggt och naturligt då hon redan hängt med på så många möten under lång tid och att hon lärt sig hur hon skulle lägga upp möten på ett bra sätt.

- Jag har sålt någon bostad varje månad och har låtit allting ta tid för att kunna bygga en riktigt bra plattform att utgå från framöver.

Kajsas tre bästa tips för dig som ny mäklare:

  • Ta kommandot: ha alltid en plan från början när du träffar kunder och kommunicera agendan med kunden. På så sätt är det enklare att ta kommandot över mötet. Kunder väljer ofta en mäklare som inger trygghet och tydlighet är ofta ett sätt att skapa förtroende.
  • Presentera en tydlig försäljningsplan. Kommunicera med kunderna och se till att få med dem på vad som händer näst. Kunderna vill veta vad som sker och att redan under intagsmötet lägga upp en gemensam plan, är ett bra sätt att få möjlighet att få hem affären.
  • Anpassa dig efter kunderna. Behovsanalysen är A och O. Lär dig hur du ska anpassa dig efter de olika kunder du möter. Vissa vill ha mer fakta, medan andra mest bryr sig om hur bostadsbeskrivningen ser ut. Kommunicera alltid på kundernas villkor.

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg