MEDD07265D90E6E4C02B0673CEE9287EFB8

Rymlig trea i populära Brf Ekemarken!

Boka visning

Centrala Hisingen, Göteborg

Virvelvindsgatan 4

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,564 inklusive värme, VA, kabel-TV, bredband samt bostadsrättstillägg.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea75 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer158
Byggår1958
Driftskostnad375 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,675,000

Ansvarig mäklare

Visningar

29
October | Thursday
Kl 17:30 - 18:00
Föranmälan krävs. Boka in dig via mäklarens hemsida!

Nu kan vi än en gång erbjuda en av de trevliga gaveltreorna om 75 kvadratmeter i välmående Brf Ekemarken. Lägenheten erbjuder en riktigt bra planlösning med härliga ytor. Bostadens kök är i gott skick med bra arbetsytor och god förvaring. Badrummet är välbehållet med bra ytor och fönster för vädring. Bostadens vardagsrum rymmer en stor soffa, plats för middagsbord eller annat möblemang. Till detta har man även två stora sovrum med god förvaring. Från vardagsrummet nås bostadens inglasade balkong i västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Belägen i ett expansivt område ett par minuter bort från det pulserande citylivet. Vågmästareplatsen och Hjalmar Brantingsplatsens spårvagns- och busskommunikationer finner du en kort promenad från lägenheten. Backaplan ligger på gångavstånd, och ett stenkast bort ligger Kvillebäckens mysiga restauranger och närservice. Här bor ni i en välmående förening med god ekonomi och välmående byggnad. Välkommen att boka in dig på visning!

Om området

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även Göteborgs största ö. Med Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett stort utbud av serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.
På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget som är 87 meter över havet, ger dig en magnifik vy över Göteborg och skärgården. Hisingen har även Hisingsparken där du möts av en härlig blandning av anlagd park, vackra vildmarksområden och slingrande motionsspår. I norra delen av parken ligger Kättilsröds lantgård. Här finns bland annat får, grisar, hästar, höns och kaniner och du som besökare är välkommen att på egen hand gå runt och titta på djuren och arbetet på en traditionell bondgård. Utöver detta bjuder Hisingen på ett flertal parker och grönområden så som Flunsåsparken.
Strax intill finner man även området Norra Älvstranden, vilket är ett av Göteborgs mest expansiva områden. Här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.
Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.
Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!
Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Kommunikation

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästareplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Närservice

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Bilder

Kök i gott skick

Matplats vid fönstret

Alla vitvaror du behöver

Rymligt vardagsrum

Inglasad balkong i västerläge

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
75 kvm
Areakälla
föreningens information
Allmänt
I ett av de trevliga punkthusen på Virvelvindsgatan finner du detta boende på våning 5. Lägenheten har ett gavelläge i huset vilket innebär fönster i två väderstreck, närmare bestämt förmiddagssol i kök och sovrum och därefter eftermiddagssol på den inglasade balkongen och vidare in i vardagsrummet. Byggnaden är perfekt belägen med endast cirka 100 meter till Vågmästareplatsen med dess spårvagns- och bussförbindelser som tar dig till stan på så lite som 5 minuter. På Vågmästareplatsen finns annars allt du kan behöva så som matbutiker, servicebutiker, vårdcentral och ett flertal restauranger.

Mycket nära Backaplan, en av Göteborgs största köpcentrum med allt du kan tänkas behöva. Backaplan är dessutom under förvandling till en tätbebyggd stadsmiljö som skall knyta ihop staden över älven. Med en blandning av bostäder, service, kontor och cityhandel blir Backaplan Hisingens centrum.
Hall
Kliv in till den ljusa hallen med avhängning till höger och en rymlig klädkammare till vänster. Här sitter ljusa tapeter tillsammans med ett mörkt parkettgolv. Klädkammaren har samma golv tillsammans med blommiga tapeter. Här finns hyllor och hängen för galgar. Gott om utrymme för garderober eller andra förvaringsmöbler.
Kök
Vidare från hallen når du bostadens härliga kök. Rymligt med gott om förvaring och arbetsytor tillsammans med matplats intill fönstret gör detta till ett utmärkt kök. Köksinredningen är cirka 10 år och består av köksluckor med spröjs samt rostfria handtag. Vare sig du vill lacka om luckorna i valfri färg, eller behålla den trevliga ljusgula nyansen har du ett bra kök som håller i flera år till. Vita liggande kakelplattor mellan över- och underskåp. Den vita marmorinspirerade bänkskivan sattes dit 2018 och kompletteras med underlimmad diskho och spishäll (från när kökets sattes in). Kökets vitvaror består av diskmaskin (Siemens), kyl/frys (Bosch), spisfläkt, tillsammans med inbyggnadsugn och spishäll från Whirlpool. Väggarna är här ljusmålade och ekparkett ligger på golvet.
Vardagsrum
Bostadens vardagsrum erbjuder tack vare sin storlek flertalet möbleringsmöjligheter. Här finns gott om plats för en stor soffgrupp och TV-möbel samt ett middagsbord för minst 6 personer. På golvet ligger bostadens vackra fiskbensparkett från byggåret. Parketten är välvårdad och bidrar med en charm och påkostad känsla i lägenheten. Väggarna är ljust tapetserade.
Inglasad balkong
Från vardagsrummet nås bostadens inglasade balkong om ca 6 kvm i västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Här ligger klinker på golvet och möbleringsmöjligheterna är flera, vare sig det handlar om loungegrupp eller ett middagsbord. Inglasningen går att öppna upp och det finns även gardiner om solen blir för stark.
Sovrum 1
Bostaden har två sovrum i ungefär samma storlek. Det första av dom nås från vardagsrummet och har fönster i svalt österläge. Här finns tre inbyggda garderober för god förvaring. I rummet finns även god plats för ytterligare förvaring. Här finns såklart plats för en dubbelsäng.
Sovrum 2
Det andra sovrummet nås från både kök och vardagsrum och har använts som TV-rum. Även detta rum för plats med en stor säng och annan möblering så som skrivbord eller förvaringsmöbler. I detta rum finns en inbyggd hylla, men med relativt enkla medel kan planritningen återställas så två inbyggda garderober får plats istället.
Badrum
Bostadens badrum är rymligt och halvkaklat i vitt. På golvet ligger blå klinker. Här möts du av ett stort handfat med flera förvaringsskåp och belyst spegel. Även duschhörna med vikbara dörrar av glas. Självklart finns även toalett. En stor fördel med badrummet är att det finns ett fönster med frostat glas som ger naturligt ljus in i badrummet samt ger möjligheten att vädra.
Faciliteter
Till lägenheten hör ett förråd beläget på vinden. På entréplan finns välutrustad tvättstuga och barnvagnsrum. Cykelrum finns på innergården.

Välkommen att boka in dig på visning!
Uteplats
Inglasad balkong om ca 6 kvm i västerläge.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 11, hiss finns
Pris
SEK 2,675,000 utgångspris
Avgift
SEK 4,564 inklusive värme, VA, kabel-TV, bredband samt bostadsrättstillägg.
Information avgift
I avgiften ingår uppvärmning, vatten och avlopp, kabel-TV, bredband och telefoni via Com Hem samt bostadsrättstillägg. Kostnaden för det kollektiva avtalet (TV, bredband och telefoni) betalas av alla lägenheter. Den tas upp på månadsavin under posten ”informationsöverföringsbelopp”.
Driftskostnad
SEK 4,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftskostnader är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer. Dessa siffror baseras på försäljningen av en liknande lägenhet.
Andel i föreningen
0.2972 %
Andel av årsavgiften
0.2972 %
Tillträde
2-3 månader.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Energideklaration
Utförd 12/19/2018
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
111 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Övriga byggnader
Välutrustad tvättstuga på entréplan. Barnvagnsrum på entréplan. Fritidslokal på Hallegatan 15. Gästlägenhet med fyra sovplatser. Cykelrum på innergården. MC-parkering i varmgarage.
Förening
Namn
HSB Brf Ekemarken
Om föreningen
HSB Brf Ekemarken omfattar sex byggnader med adresser Virvelvindsgatan 2, 4, 6 och 8 samt Hallegatan 13 och 15. I byggnaderna ligger 379 lägenheter och tre lokaler med bostadsrätt samt två hyresrätter. Föreningen innehar tomträtterna till sina fastigheter som bebyggdes 1958-59. Föreningens lägenheter fördelas enligt följande: 1 rok - 127 st, 3 rok (66 kvm) - 126 st, 3 rok (75 kvm) - 63 st, 4 rok - 63 st.

Föreningen har flera gemenskapsutrymmen. Utomhus kan du finna en lekplats, pergola på ett par ställen, boulebana och utegrill. I backen bakom Virvelvindsgatan 6 finns även odlingslotter som du som medlem kan ansöka om att få.

Till varje lägenhet hör även ett vinds- eller källarförråd. I anslutning till entrén i varje hus finner du en välutrustad tvättstuga och ett låsbart barnvagnsrum. I källarplan finns ett antal matkällare samt extra förråd i olika storlekar som kan hyras av medlemmarna.

Utöver detta har föreningen en fritidslokal, gästlägenhet samt cykelförråd. Föreningen har även soprum för sopsortering. I varje våningsplan finns även sopnedkast för hushållssopor och kompost.

Se gärna föreningens hemsida för ytterligare information. http://www.hsb.se/goteborg/ekemarken
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
379
Varav hyreslägenheter
2
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Brf Ekemarken har ett kollektivt avtal med Com Hem som ingår i avgiften. I detta ingår grundutbudet av TV-kanaler, Bredband 100/10 (100Mbit/s för mottagning och 10 Mbit/s för att sända). I abonnemanget ingår en trådlös router till varje lägenhet. Alla lägenheter har möjlighet att ansluta Telefoni bas. Avgiften för grundabonnemanget ingår och man betalar själv för det man ringer.
Parkering
Föreningen har 147 p-platser med uttag för motorvärmare för uthyrning. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Föreningen har 19 platser för MC och moped i garage, även till dessa platser är det kö. För kostnader kontakta föreningen.

Mellan Hisingsgatan och Hallegatan finns en parkering som fastighetsbolaget Balder ansvarar för, de nås på 031-10 99 06. Vid Kvilletorget finns flera parkeringshus med andra uthyrare.

Kontakta vicevärden via mail vid frågor om uthyrning av P-plats/MC-plats: Uthyrning@gbg.hsb.se.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan. Denna plan sträcker sig över trettio år och revideras varje år. För att säkerställa att föreningen har möjlighet att ekonomiskt klara av alla underhållsåtgärder så avsätts det årligen medel till en underhållsfond som är baserad på underhållsplanen och på föreningens ekonomiska flerårsprognos.

Utförda renoveringar i urval:
2008-2012: Fasad-, fönster-, tak- och grund/sockelrenovering.
2011-2012: Renovering av avloppsstammar (relining) på Virvelvindsgatan 4.
2013-2014: Hissrenovering.
2014-2015: Fönster- och dörrbyte innanför inglasning.
2015-2016: Renovering av tvättstugor.
2017-2018: Renovering av avloppsstammar (relining) på Virvelvindsgatan 6.
2018-2019: Renovering av avloppsstammar (relining) på Virvelvindsgatan 8 och Hallegatan 13.
2019-2020: Renovering av avloppsstammar (relining) på Virvelvindsgatan 2 och Hallegatan 15.

Planerade renoveringar i urval:
2021-2022: Översyn inglasade balkonger.
2023-2024: Dränering runt grunder.
2024-2025: Dörrbyte.
2029-2030: Utbyte av entrépartier.

För hela underhållsplanen, se:
https://www.hsb.se/goteborg/brf/ekemarken/om-foreningen1/underhallsplan/
Ekonomi
Inga avgiftsförändringar är planerade i nuläget.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Nej. Föreningen innehar fastigheterna Brämaregården 72:1, 72:2, 72:3, 72:6 och 72:7 med tomträtt. Tomträtten löper ut 2027 och 2028 för alla fastigheter.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga:
I entréplan i varje hus finns en tvättstuga med tre maskiner, två torktumlare, två torkrum samt ett mangelrum med kallmangel. Tvättmaskiner och ett torkrum bokas i förväg på bokningstavla i tvättstugan. Övriga regler hittar du även där. I varje tvättstuga finns en toalett. På Virvelvindsgatan 6 finns dessutom en stenmangel.

Fritidslokal:
På Hallegatan 15 har föreningen en fritidslokal där fritidskommittén, enskilda medlemmar med flera anordnar studiecirklar, kurser och andra gemensamma aktiviteter. Fritidslokalen har två rum och kök samt hall och hyrs ut i sin helhet. Det finns ett gemensamt kök med kyl/frys, ugn, spisplattor, mikro, kaffebryggare och diskmaskin. Det finns även en basuppsättnng av stekpannor, kastruller, skålar, porslin, bestick samt glas. Max antal personer som får vistas i hela lokalen samtidigt är 30 personer.

Gästlägenhet:
På Virvelvindsgatan 6 i bottenvåningen har föreningen en gästlägenhet. Den har 4 sovplatser, en våningsäng och en bäddsoffa. Badrum med dusch och toalett finns, liksom ett enkelt kök med kyl för att kunna laga till frukost.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Har du frågor till styrelsen? Kontakta styrelsen via e-mail styrelsen@ekemarken.se.

Karta

Centrala Hisingen Göteborg

Virvelvindsgatan 4

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg