190

Kålltorp, Göteborg

Virginsgatan 9C

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,926
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea52 kvm
Våning2

Inom kort finns chansen att förvärva denna välplanerade tvårummare i populära Kålltorp. Här kan du njuta av bostadens trevliga balkong mot områdets grönska. Direkt närhet till natur och vatten som i Göteborg är få förunnat. Skatås, Härlanda och Delsjön ligger precis runt hörnet! Här finns tillgång till goda kommunikationer där du med spårvagn tar dig smidigt till önskad destination. Kommande försäljning, kontakta ansvarig mäklare för mer informaton!

Om området

I populära stadsdelen Kålltorp har du ett fint läge i östra Göteborg. Omgärdad av Renströmska parken, Skatås, Härlanda Tjärn och Delsjön finns gott om möjligheter till härliga naturupplevelser.

I Kålltorp hittar du genuina miljöer och byggnader av högt kulturhistoriskt värde. Här syns bland annat de pittoreska landshövdingehusen i både 1920-talsklassicistisk och funktionalistisk stil. I samband med att Kålltorp blev en del av Göteborgs stad 1909 anlades Kålltorps lungsotssanatorium, senare Renströmska sjukhuset. Med tiden utvecklades här en modern lungklinik som flyttade ur lokalerna först 1995. Sedan 2010 har den pampiga röda tegelbyggnaden tjänat som bostadshus.

Idag är Kålltorp ett attraktivt område med mysiga kvarterskrogar som Ölstugan Tullen och Resturang Intill som skapar liv och rörelse. På Ängsvaktaregatan ligger Bagaren och Kockens fina köksbutik där du kan botanisera i timmar bland roliga designartiklar. På västra sidan om samma gata hittar du Kulturhuset Kåken i gamla Härlanda fängelse. Här arrangeras intressanta aktiviteter för alla åldrar; konserter, föreläsningar, sagostunder, barnteater, vernissage mm. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

Soliga dagar lockar Renströmska parken till picknick och vid Härlanda Tjärns badplats flockas traktens barnfamiljer. På promenad- och cykelavstånd ligger natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner och motionsslingor. Strax intill sträcker också det stora naturområdet Delsjön ut sig med sina vackra vandringsleder och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i.

Närmaste större serviceområde är Munkebäckstorget, ett 50-talstorg med apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, fiskbil, systembolag och pizzeria. Vid Munkebäcksmotet finns ICA Kvantum, perfekt när det är dags att storhandla, men du hittar även mindre livsmedelsaffärer utspridda i området.

I Kålltorp har du nära till kommunala kommunikationer. Med spårvagn 1, 3, 5 och stombuss 17 tar du dig in till Göteborgs city. Daghem och skolor finns på nära håll i området.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Årsredovisning -18
Stadgar
Kommande

Bilder

Kålltorp Pizza Roma Print

Kålltorp Munkebäckstorget print

Kålltorp Renströmska Webb

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
52 kvm
Areakälla
säljarens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 3,926
Byggnad
Förening
Namn
SKF:s Anställdas Brf nr 12
Om föreningen
SKF:s anställdas BRF Nr 12 bildades 1949. Fastigheten Kålltorp 120:11 förvärvades 1950 och upplåts idag med tomträtt. Samma år bebyggdes fastigheten med två flerbostadshus. Byggnadernas totalyta är 1956 kvm varav 1856 kvm utgör lägenhetsyta och resterande del utgör lokalyta. Lägenhetsfördelningen ser ut som följer:
- 15 st 1 rum och kök
- 21 st 2 rum och kök
- 1 st 3 rum och kök
- 1 st 4 rum och kök

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades år 2000 och sträcker sig fram till ca år 2020. Av genomförda åtgärder på föreningens byggnader kan nämnas takrenovering 1988, nya lägenhetsdörrar 2003, relining av rörstammar i kök och badrum 2005 samt byte av elstammar 2011. För mer information om genomförda reparationer, ekonomi och annan information se bifogad årsredovisning.
Antal lägenheter
39
Parkering
Föreningen har 4 garageplatser som är uthyrda i dagsläget. Fri parkering området på gatorna,
Renoveringar
1981 - renovering av balkonger.
1988 - omläggning av tak.
1990 - byte av fönster och nya trapphusportar installerades i fastigheten.
1995 - totalrenovering av tvättstuga.
2003 - lägenhetsdörrar byttes mot nya.
2004 - trapphus målades om och nya dörrar till soprum sattes in.
2005 - renovering av V/A-stammar i kök och badrum (Relining).
2006 - renovering av badrum i källare och kulvert genomgick en helrenovering.
2008 - fasad putsades om.
2009 - installation av ny torktumlare och nya manglar i tvättstuga samt ny sopbehållare.
2010-2011 - el-stigar byttes.
2011 - målningsarbete av gemensamma utrymme och staketet runt huset reparerades och målades. Under samma år genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen samt en radonmätning. Efter radonmätningen har radonminskande årgärder utförts i vissa lägenheter.
2012 - förbättringsarbete av ventilationen och godkänd OVK-besiktning.
2013 - byte av värmepump.
2014 - Underhåll av tillvattnet samt termostatbyte. taksäkerhet.
2016- Ventilation, målning
2017- Avloppsstammar
2018 - Byte entrebelysning, Målning cykelrum, radonsökande åtgärder
Övrigt
I källaren finns en tvättstuga med 2st tvättmaskin, 1st torktumlare samt 1st torkrum och mangel.
Gästrum finns att hyra för medlemmarna.
Två förråd, ett på vinden samt ett i källaren.
Föreningen har en mycket trevlig altan med möbler samt en uppmurad grill.
Det finns också ett cykelförråd och en verkstad.

Karta

Kålltorp Göteborg

Virginsgatan 9C

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg