190
MED8D3BFF53CBA04CC3BD77BDACAF8F03E0

Smakfullt renoverat och mycket eftertraktat boende - högst upp i huset!

Såld!

Skarpnäck, Skarpnäck

Vinggatan 34

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,979 inkl. värme, va. Obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån för fiber tillkommer.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum6 rok
Boarea126.5 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer103-41
Byggår1986
Driftskostnad450 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,700,000

Ansvarig mäklare

Varmt välkommen hem till ett välplanerat och mycket rymligt boende för den större familjen ihop med ett oslagbart läge - ytterst sällan till salu!

• Hela 126,5 kvm är optimalt disponerade på ett plan, högst upp i huset, med ett fantastiskt ljusflöde i alla rum ihop med en vilsam och insynsskyddad utsikt mot både grönområde och den hemtrevliga innergården.
Här finns fyra ordentliga sovrum med gott om plats för både dubbelsäng och förvaring, ett stort och komplett utrustat kök med ett härligt burspråk med utsikt mot grönska, två stilrent renoverade och helkaklade badrum, ett härligt allrum som med fördel kan nyttjas som sov- eller matrum samt ett ljust och stort vardagsrum med utgång den stora balkongen som vetter mot den hemtrevliga innergården ihop med ett solläge i sydväst.

• Brf Navigatören är en stor och populär förening i området, med förskola och föreningslokal samt gym med bastu på innergårdarna. Dessutom har föreningen två egna parkeringshus.

• Optimalt läge för hela familjen där direkt närhet finns till förskolor, skolor, motionsmöjligheter och grönområden. Goda kommunikationer med både tunnelbana och bussförbindelser på promenadavstånd från bostaden. Det finns även bra pendlingsmöjligheter med cykeln året runt, cirka 12 minuter till Gullmarsplan och 25 minuter in till City.

Detta är en Kommande® försäljning, just nu sker förberedelser inför visningar under slutet av september.
Missa inte chansen att kunna få förvärva denna bostad, gör en intresseanmälan via hemsidan redan nu för vidare information.

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2020.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Övrigt

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis sommargympa med Friskis & Svettis på Skarpnäcksfältet, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Viktiga dokument & länkar

Föreningens hemsida

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum
Boarea
126.5 kvm
Areakälla
föreningens information
ÖVRIGT
Vindsförråd om cirka 4 kvm tillhör bostaden
Renoveringar utförda:
2019 - Ytskikt och golv i hall, vardagsrum, samt ett av sovrummen
2018/2020 - Nya vitvaror i kök
2016 - Ytskikt och golv övriga sovrum samt slipning av golv och målning i matrum
2015 - Renovering av båda badrummen
2013 - Renovering av kök
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3, hiss finns
Avgift
SEK 6,979 inkl. värme, va. Obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån för fiber tillkommer.
Driftskostnad
SEK 5,400 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 3,000
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
0.44402 %
Tillträde
Enligt ök.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1986
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd 1/2/2020
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
157 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Vindsförråd om cirka 4 kvm tillhör bostaden
Tvättstuga på entréplan i trapphuset
Förening
Namn
BRF Navigatören
Om föreningen
Bostadsföreningen Navigatören är en mycket populär förening med bra ekonomi. Föreningen bildades och registrerades som bostadsrättsförening augusti 1984. Byggstarten skedde i november 1984.

Navigatören består av tre gårdar. På de olika gårdarna finns gemensamhetslokaler som föreningens medlemmar kan nyttja till en billig penning. Det finns även övernattningsrum och ett gym med bastu.

Gårdarna:
På gård 1 finns:
Ett parkeringshus med vissa gemensamma utrymmen som bland annat inrymmer grovtvättmaskin och skyddsrum med plats för 180 personer, här finns även ett litet snickeri. En gemensamhetslokal för möten, fester och dylikt, en fast utegrill och ett daghem.

På gård 2 finns:
En gemensamhetslokal med styrelserum, övernattningsrum med pentry, en grillplats och en förskola.

På gård 3 finns:
Ett parkeringshus (100 platser), en gemensamhetslokal som inrymmer en bastu och ett stort gym, en grillplats och ett daghem. Nybyggd boulebana.

Föreningen har även en trevlig och informativ hemsida för ytterligare info: https://www.navigatoren.se/
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
331
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Installerat fibernät, ett gruppavtal med Telenor för internet på 250 Mbit/s. Avgiften för internet läggs på månadsavgiften för samtliga föreningens lägenheter, 165 kr/mån. TV-utbud finns att beställa via både Com Hem och Telenor.
Parkering
Totalt har föreningen 206 garageplatser samt 9 st uteplatser, kostnaden för garageplats är 390 kr i månaden. Nyligen installerades 32 st laddplatser i garagen. Frågor angående köanmälan mm. hänvisas till parkering@fastighetsagarna.se
Renoveringar
Planerade renoveringar:
2020 - Renovering av fasaderna på garagen
2020 - Byte av av ventilationssystem till EcoHeater, kostnads- och miljöeffektivare

Utförda renoveringar:
2020 - Renovering av taken på garagen
2019 - Byte av alla termostater i lägenheterna till energieffektivare variant
Under 2018 har det tillkommit en boulebana, fibernät har kopplats in, och samtliga fönster i föreningen har renoverats under sommaren.
Hissarna totalrenoverades 2014 och är handikappanpassade.

Stamspolning genomfördes under 2014 på alla fastigheter i föreningen.

Andra projekt som utförts under senaste tiden är bland annat byte av låssystem, underhåll/byte av tvättstugeutrustning, åtgärdat ventilation, åtgärdat lek-utrustning på gårdar, byte av cirkulationspump för värme.
Ekonomi
Inga beslutade avgiftsförändringar, kontrollerat med styrelsen 2020-07-08.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Föreningen ser helst att ägarskapet ska va minst på 85/15
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt (avtalet löper ut 2024-12-31)
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Skarpnäck Skarpnäck

Vinggatan 34

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg