230
MEDC59241BFF7A34E0B8EFADD4C3B277F24

Arkitektritat av Gert Wingårdh!Vindilsgränd 9 Jakobsberg - Polhem, Järfälla

Budgivning

Jakobsberg - Polhem, Järfälla

Vindilsgränd 9


PRIS (utgångspris)4 495 000 kr


Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

115 kvm

TOMTAREA

295 kvm

BYGGÅR

2001

DRIFTSKOSTNAD

2 791 kr/månad

PRIS

4 495 000 kr Utgångspris

Arkitektritat av Gert Wingårdh!

Arkitektritat av Gert Wingårdh - 115 kvm - 2-3 sovrum - 2 badrum - 2 förråd - carport - 2,5 km till sandstrand - 1kvm till Översjön - 21 min med p.tåg till Odenplan!

Högt och trivsamt beläget gavelradhus med sibiriskt lärkträ och vackert sedumtak, uppfört av Folkhem och ritat av den välrenommerade arkitekten Gert Wingårdh, i två plan med en boarea om 115 kvm. Huset erbjuder kök med matplats och skjutglasdörr till en underbar och helt privat atriumgård, vardagsrum med höga fönsterpartier som sträcker sig över de båda bostadsplanen, utgång till trädäcksförsedd uteplats på baksidan av huset som vetter mot mindre skogsdunge. I dag 2 sovrum med avsatt yta för Sovrum 3 på entréplan. Låga driftkostnader där hela byggnationen skett med miljö och klimatsmarta val i fokus. Pendeltåg från Kallhäll station som på 21 min tar dig till Odenplan! Delvis moderniseringsbehov föreligger.

I området värdesätts närheten till grönområden och badplatser. Att kunna ta cykeln eller promenera till Översjön eller ta ett stopp för de goda vaniljbullarna på Säby gårds Café. I närheten finns även sandstrand nere vid Mälaren och åt andra hållet Bögs gård med bondgårdsdjur på Järvafältet. För små barn finns lekpark i området och de lugna omgivningarna skapar en barnvänlig miljö. Gång/Cykelavstånd till förskola/skola förenklar vardagen likväl som uppfarten med plats för 3 bilar efter varandra direkt utanför bostaden. Eftersom det är radhus så får du i just denna bostad ett fint gavelläge vilket gör att du slipper passera genom bostaden för att nå fram eller baksida, här rör du dig med enkelhet längs ena sidan av huset och har även plats för allt som hör en tomt till i de båda förrådsbyggnaderna. På atriumgården badar det i sol och skjutglaspartierna vid matplatsen bjuder in utelivet om sommaren och skapar ett ännu större rum för socialt umgänge där gränsen mellan inne och ute suddas ut. Här har samma ägare bott sedan byggåret men nu lämnas med varm hand vidare.

Detta är en sk. kommande försäljning och ett objekt som gör sig mest rättvis på plats, boka därför gärna din plats redan nu under knappen boka på den planerade visningen den 10/9 - varmt välkommen!

Bilder

MEDC59241BFF7A34E0B8EFADD4C3B277F24
MED85C2473A05104CE18BA30BC63FF2F020
MED11FC74E277884F9189B21050CF67E29C
MED7D9F2EFBEA7344F58E4C5C302A8A5152
MED566F44A75D4A475C88843EBBAE5F4FCB

Planritningar

Planritning 1

Planritning 2

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Radhus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

115 kvm

TOMTAREA

295 kvm

BYGGÅR

2001

DRIFTSKOSTNAD

2 791 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 2-3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Hall
Ingång till huset från atriumgården. Klinkergolv i hela hallen, perfekt för grusiga och blöta skor, och ljust målade väggar. Förvaring på hatthylla.

Duschrum
Nås från hallen. Utrustat med flerfärgat ljust klinker och vitt kakel. Välvd och vikbar duschvägg i glas, handfat i stor kommod med spegel ovan och belysning samt wc-stol. Frånluftsvärmepump placerad här.

Vardagsrum
Här flödar ljuset från två väderstreck med höga fönsterpartier som sträcker sig över de båda bostadsplanen och trippla helglasade pardörrar mot baksidan och den träbelagda uteplatsen. Plats för sällskapsdel och läshörna. Målade väggar samt ekparkett. Ett rum som måste upplevas på plats!

Möjlighet till Sovrum 3
Genom uppsättning av vägg finns, på ett naturligt sätt, möjlighet att skapa ytterligare ett sovrum. Det är så husen är planerade från början. Ett sovrum som då använder den tredje dubbeldörren till höger och kommer ut direkt till baksidan. Idag har den ytan istället disponerats som ateljé i öppen planlösning med vardagsrummet.

Kök
Skjutglasdörr mot atriumgården vilket under sommarhalvåret skapar en ännu större socialyta där gränsen mellan inne och ute suddas ut. Trevliga fönster i vinkel vid köksbänken. Köksinredning med arkitektens ursprungsidé om flerfärgat tema, likt badrummens klinkergolv. Stänkskydd i trä ovan bänkskiva i trä med infälld diskho. Maskinell utrustning: spishäll, varmluftsugn i rostfritt, kyl och frys i rostfritt med överskåp, diskmaskin. Matplats med plats för ca 6 personer mittemot skjutglaspartiet. Infällda spotlights i tak och klinker på golvet.

Tvättdel
Bakom smidig vikvägg i vitt. Tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk ovan. Städskåp finns bredvid.

Om vi rör oss från köket och förbi hallen, vidare mot vardagsrummet så finns en möblerbar vägg till höger och sedan trappan till vänster. En mycket smakfullt designad trapp till övre plan, ett av Wingårdhs signum, de trekantsformade planstegen. På vägen upp slås du av de vackra sedumtaken och ser ner över atriumgården och ut över grannskapet.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord och ytterligare möblemang. Målade väggar och ekparkett. Pardörrar i helglas, sk fransk balkong. Stor klädkammare i anslutning.

Sovrum 2
Med plats för säng, skrivbord och ytterligare möblemang. Målade väggar och ekparkett. Pardörrar i helglas, sk fransk balkong. Stor klädkammare i anslutning.

Klädkammare från sovrum 1 och 2 har andra i området skapat ett extra sovrum utav.

Badrum
Ljust flerfärgat klinker och kakel vitt. Handfat i stor kommod, infälld spegel med belysning, wc-stol, duschplats och vädringsfönster.

I hallen utanför alla sovrum finns plats för mindre skrivbord med en härlig rymd ovan trappen.

Övrigt
- Centraldammsugare
- I behov av ytskiktsrenovering

Renoveringar/förbättringar utförd av nuvarande ägare:
2023: Frånluftsvärmepump
2018: Tvättmaskin

Gällande notis i besiktningsprotokollet avseende fönster på sid 7, fackman kontaktad. Återkommer med mer information.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning och har för avsikt att teckna en säljansvarsförsäkring mot sk. dolda fel. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Om området

Polhem är ett trivsamt bostadsområde beläget mellan Jakobsberg och Kallhäll, mestadels bestående av villa/radhusbebyggelse. Del av Polhem är relativt nybyggt och erbjuder mer påkostade och exklusivare byggnationer. Förutom serviceutbudet i de båda närliggande centrum med pendeltågsstationer finns Barkarby Handelsplats. Närhet till Mälaren med Kallhällsbadet, båthamn och träningsanläggningar samt Järvafältet med bl.a. Översjön och Säbysjön.

I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis-/ padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det charmiga Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se

KOMMUNIKATION

Från Polhem är det cykelavstånd till både Kallhäll och Jakobsberg pendeltågsstation. Moderna och utbyggda pendeltågsstationer som tar dig till Odenplan på 18 eller 21 minuter. Bromma flygplats nås på ca 10 min bilfärd och Arlanda flygplats inom ca 30 min. I direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden, såväl Kista som Sollentuna. Infartsparkering finns vid stationen. Med bil tar du dig snabbt och smidigt via E18 till Stockholm City.

NÄRSERVICE

Områdets belägenhet gör att du kan välja mellan både Kallhäll och Jakobsberg centrum där bra service- och butiksutbud erbjuds. Med endast några minuters bilväg nås även hela Barkarby handelsplats.

PARKERING

Kostnadsfri datumparkering i hela Järfällas villaområden där vägskylt inte säger något annat.

ÖVRIGT

Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Ekonomi

UPPVÄRMNING

23 894 kr

VÄG, SAMF

9 600 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

33 494 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

I posten för uppvärmning ingår även hushållsel, innan elstödet. Samfällighetsavgiften inkluderar vatten, avlopp, snöröjning, sopor, gästparkeringar, gemensamma ytor. Hemförsäkring åligger de köpare att stämma av med sitt eget bolag.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansradhus med atriumgård

BYGGNADSÅR

2001

UPPVÄRMNING

Vattenburen golvvärme genom frånluftsvärmepump

VENTILATION

Mekanisk frånluft med återvinning

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-08-21

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

64 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

116 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

9 700 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta med underliggande värmeisolering

STOMME

Träregelstomme, isolering ekofiber.

FASAD

Träpanel - Sibirisk lärk & tegelfasad

FÖNSTER

Isolerglaskasetter

BJÄLKLAG

Mellanbjälklag i trä

TAK

Levande sedumtak sk sedummatta

UTV. PLÅTARBETE

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Polhem 1:103

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 206 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 811 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 425 000 kr

Tomt

AREAL

295 kvm

TOMTTYP

Plan trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan (1999-04-29)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Två förråd, ett på atriumgården och ett på baksida altanen.

Äppelträd på framsidan. I övrigt gräsmatta och lättskött tomt som vetter mot mindre skogsdunge

PARKERING

Carport och lång uppställningsplats på uppfart till carport. Extra gästplatser finns på avsedd parkering i området.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Järfälla Polhem GA:4 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning,

Gemensamhetsanläggning: Järfälla Polhem GA:5 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Övrigt

Fastighetsutdrag på samfälligheten finns att tillgå under fliken "dokument".

Orkanvindens samfällighetsförening är en trivsam samfällighet där många trivts länge. Årsavgift 9600-12000kr/år beroende på vattenförbrukning. Det ingår: VA, belysning, snöröjning, sophantering, gästparkeringar, gemensamma ytor. Standardutbud analogt via Comhem finns. Fiber ej indraget.

Orkanvägen betalar vattnet direkt till kommunen. På Vindilsgränd ingår vattnet i avgiften varpå avgiften kan variera, avräkning sker varje år.

Sedumtaken har kontrollerats via samfälligheten och dess papp/plastmatta som sedumgräset växer i för ca 2 år sedan. Inget behöver göras var bedömningen då. Vid ev. byte av tak framöver så sker det på egen bekostnad och avstämning sker med grannar.
Gemensam städdag årligen i samfälligheten.

(Avstämning av info i september 2023 med ordförande.)

Karta

Järfälla Jakobsberg - Polhem

Vindilsgränd 9

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg