190
MED3BCB13CAAB3B4DFDA636417F3FD65430

Rektorsvillan i Ödåkra!Vildvinsgatan 5 Ödåkra, Helsingborg

Kommande®

Ödåkra, Helsingborg

Vildvinsgatan 5


PRIS5 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

148 kvm

BIAREA

100 kvm

TOMTAREA

1 340 kvm

BYGGÅR

1963

DRIFTSKOSTNAD

3 523 kr/månad

PRIS

5 495 000 kr

Rektorsvillan i Ödåkra!

Varmt välkommen till en charmig bostad i Ödåkra.
Här har du något utöver de vanliga. Letar du efter ett stort hus med garage, en stor insynsskyddad trädgård och stora fönsterpartier med härliga ljusinsläpp så har du kommit helt rätt!

Här har du en välbevarad fastighet från 1963 som genom åren fått en hel del kärlek för att bevara bostadens charm. Hörntomten är en av Ödåkras största tomter med stor potential. I den uppvuxna välskötta trädgården växer de en hel del olika blommor och frodiga fruktträd. I trädgården finns det två trädäck i olika väderstreck för att ta vara på solens alla timmar.

Bostaden erbjuder hela sex sovrum fördelat på två plan och en inredd källare. Nuvarande ägare använder dessutom ett av rummen i källaren som ett stort sovrum. Dessutom erbjuder bostaden stora vackra sällskapsytor och en härlig vedkamin att avnjuta dem kalla kvällarna. För extra bekvämlighet så har bostaden en wc på varje plan. Fastigheten tillhör Helsingborgs bevarandeprogram.

Varmt välkommen, vi ses på visning!

Bilder

MED3BCB13CAAB3B4DFDA636417F3FD65430
MED1CF30E24EB2443C199A0148A300ACE15
MED04FE0D8D50E44875BDBCEAEB911105AB
MED322C1F2176E64A999197CAA182563E5C
MEDD69BABC654314C7980814EA18DFF8070

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

148 kvm

BIAREA

100 kvm

TOMTAREA

1 340 kvm

BYGGÅR

1963

DRIFTSKOSTNAD

3 523 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

8 rum varav 6-7 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Säljaren berättar med egna ord:

Vi är andra ägaren till Rektorsvillan som är uppförd 1963 på beställning av Rektor Torsten Ekholm. En driven man involverad i både kommunalt arbeta och lokalt för Ödåkra. (Pga efternamnet finns det två stora ekar på tomten).

Som Rektor behövde man bo ståndsmässigt. Därför passade det utmärkt att på en av de två större tomterna i det nya planlagda området uppföra ett arkitektritat hus anpassat utifrån Torstens familjs behov. Rektorsvillan stod klar 1963 strax innan äldsta dotterns konfirmation. Huset är byggt i två delar, en för representation och en del mer privat. För sin tid var villan uppförd med exklusiva materialval. Gabon dörrar med plisserat glas, platsbyggd kök i teak samt något unikt som integrerade plattor i den långa diskbänken. Allt för att visa att en rektor var minsann något speciellt. Huset är planet för dåtidens ideal. Frun stod i ett rymligt beredningskök och lagade all mat, som sedan intogs i matrummet. Efter maten kunde gästerna dra sig tillbaka till finrummet och njuta av något gott framför brasan, samtidigt som barnen fanns på sina rum in andra änden av huset.

Det som är kul är att huset ritades och byggdes enligt dåtidens ideal för en 3 barnfamilj, med gillestuga i källaren, stort finrum på entréplan och en mindre privat sovrumsdel. Först på 80-talet inreddes kallvinden till två rum. Vi renoverade sedan den delen i våras och inredde ett badrum till.


Vill du bli tredje ägaren till Rektorsvillan?

HALL

När du kliver in i bostaden möts du av bostadens hall, väggarna är vitmålade och på golvet ligger det grå/brun Ölandssten. Till höger har du trappan som tar dig upp till bostadens ovanplan.

KÖK

Ett kliv längre in till vänster hittar du bostadens kök. Ett äldre träfärgat kök med vitt kakel och ett svart/vitt rutigt golv. Köket är utrustat med spis, en äldre bevarad ugn samt diskmaskin. Här finns gott om plats för förvaring och stora arbetsytor.

FÖRRÅD

I anslutning till köket ligger ett utrymme som idag använda som förråd, möjligheten att göra ett till Wc finns då det är förberett.

MATRUM

Bostadens vardagsrum ligger i anslutning till den fantastiska inglasade uteplatsen. Idag används vardagsrummet som matsalsplats. Här finns plats för ett större köksmöblemang för hela familjen att avnjuta en måltid tillsammans med en fantastisk utsikt över den blomstrande trädgården.

ALLRUM

Till höger har du ett trevligt allrum. Allrummet är hjärtat av bostaden. Med stora fönsterpartier och en öppenspis trivs vem som helst. Här får vi maximalt ljusinsläpp som speglas på det vita vackra väggarna. Här finns utrymme för både en soffgrupp och ett matsalsbord.

MASTER BEDROOM

På entréplan finner vi det underbara "master bedroom" med goda förvaringsmöjligheter och plats för en större säng. Stort fönster som ger rummet en härlig känsla. På golvet är det en svart heltäckningsmatta och vitmålade väggar.

BADRUM

Helkaklat och fräscht badrum från Juni 2010. Badrummet är utrustat med dusch med glasdörr, dubbel kommod, handdukstork och en stor spegel med belysning. På golvet ligger grönt klinkers med inbyggs golvvärme. Vitt kakel på väggarna.

TRE MINDRE SOVRUM

Bostaden erbjuder tre mindre sovrum som fungerar bra både som kontor, sovrum eller gästrum.

UTERUM/ ALTAN

Från vardagsrummet nås det fantastiska inglasade uterummet. Här kan du avnjuta en god kopp kaffe året om med en härlig utsikt över den blomstrande inhägnade trädgården.

OVANPLAN, TVÅ SOVRUM

En trappa upp möts vi av två större sovrum. Här finns goda möjligheter att utöka sovrummen till ytterligare rum vid behov. På golvet är de en mörkare skön heltäckningsmatta för de kallare fötterna och vitmålade väggar.

OVANPLAN WC

Ovanplan erbjuder även en toalett med dusch som renoverades 2021. Helkaklat och fräscht i tidlösa färger med el-golvvärme.

KÄLLARPLAN

Källaren är idag inredd med mycket trevliga rum:

KLÄDKAMMARE

En stor trevlig klädkammare, det här utrymmet är perfekt för alla klädälskare. Här har du gott om förvaring för alla kläder, skor och jackor du äger. Mörkare grått golv och vitmålade väggar.

WC

I källaren finns en perfekt liten gästtoalett. Trevligt färgat kakel på golvet och vitmålade väggar.

SOVRUM

Det större rummet nere i källaren används idag som sovrum. En härlig blommig fondvägg och svart golv. Här finns gott om plats för förvaring och en större säng.

TVÄTTSTUGA/TORKRUM

Tvättstuga som erbjuder tvättmaskin samt torktumlare från märket Miele från 2005.

GARAGE

Bostaden erbjuder även ingång från garaget in i en groventré.

Om området

Ödåkra är en grön villaort i Helsingborgs kommun. Samhället ligger cirka åtta kilometer norr om Helsingborgs centrum. Gränsande till orten och med fem minuters cykelavstånd ligger såväl större naturområden och Väla centrum, ett av Sveriges största köpcenter. Det finns flera skolor som erbjuder en bra utbildning från förskola till nionde klass. Ödåkra erbjuder bra buss och tåg kommunikationer.

KOMMUNIKATION

Ödåkra erbjuder god busskommunikation samt tåg kommunikationer.

Ekonomi

EL

13 563 kr

VA

5 627 kr

UPPVÄRMNING

19 433 kr

RENHÅLLNING

3 650 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

42 273 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

8 874 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1963

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare

STOMME

Betong och tegel

FASAD

Tegel

FÖNSTER

2-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Papp

FASTIGHETSBETECKNING

Snöskatan 8

ÖVRIGT

Taket är i original från -63 och kontrollerades för 12 år sedan. Takfönster är bytta.
2-glas fönster som har underhållits och oljats in vart annat år. Blåbetong i källaren och en radonmätning gjordes för ca 2 år sedan utan anmärkning. Huset är byggt i lättbetong med en tegelfasad. Bjälklaget till vinden och takstolarna är byggt med trä.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 075 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 492 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 778 000 kr

Tomt

AREAL

1340 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Blomstrande trädgård med fruktträd och trädäck i olika vädersträck.

UTEPLATS

Bilen parkeras på uppfarten eller körs in i garaget.

PARKERING

Garage

Viktiga dokument & länkar

tomtkarta
Kommande

Karta

Helsingborg Ödåkra

Vildvinsgatan 5

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg