230
MEDF4F28B44FA3E4E0995759CCD1809AF38

Vesslevägen 40, vån 3 av 4 Bromma Ålsten, Bromma

Bromma Ålsten, Bromma

Vesslevägen 40, vån 3 av 4


PRIS (utgångspris)2 295 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

26 kvm

VÅNING

3 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

28

MÅNADSAVGIFT

2 072 kr

BYGGÅR

1931

PRIS

2 295 000 kr Utgångspris

RENOVERAT KÖK OCH BADRUM - CHARMIGA DETALJER - VACKERT TRÄGOLV - HÖGT LÄGE - HELT FRI FRÅN INSYN - HISS - FANTASTISK TRÄDGÅRD - LUGNT LÄGE

Smakfullt boende i absoluta toppskick belägen i Ålstens vackra villaidyll. Byggnad anno 1931 med fin charm och detaljer så som extra takhöjd och djupa fönsternischer. Bra Brf med egen trädgård vackert belägen i lugn villaidyll med gångavstånd till såväl Nockeby som Ålstens Torg med butiker och spårvagn. Mälarnära läge. Behagligt gångavstånd till 12:ans spårvagn och den vackra naturen samt Mälarens strand.

Bilder

MEDF4F28B44FA3E4E0995759CCD1809AF38
MED8DD086A9CD7A49D4BDADD5A35305479E
MED031A5CA0B294463D9902FC65825E835D
MED430F2C97A7544045B2F072A854384787
MED969915D985614B8B9BDD4ED7EC03CD4C

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

26 kvm

LÄGENHETSNUMMER

28

VÅNING

3 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

2 072 kr

BYGGÅR

1931

PRIS

2 295 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1 rum

AREAKÄLLA

Föreningens lägenhetsregister

UTEPLATS

Ett flertal uteplatser disponeras gemensamt på den vackra parkliknande tomten. Här sitter man inbäddad i grönska i en vacker trädgård som blommar fint från vår till höst. Grillar finns att tillgå. Lätt att hitta sin egen ogenerade oas på den stora tomten.
Gemensamma balkonger på husets soldränkta gavel.

PARKERING

Bilplatser finns att tillgå för 302 kr / mån. För närvarande flera i kö.

Inbäddad i vacker grönska på högt belägen tomt ligger denna vackra 1930-talsfastighet, som varsamt renoverats till bästa skick. Synnerligen välbelägen i lugnaste villaidyll på behagligt gångavstånd till såväl Västerleds vackra torg som Mälarens strand med bad och båtliv samt långa inbjudande promenadstigar utmed vattnet.
Brf Sångarlunden är en välskött och ekonomiskt stark förening med låg omsättning vilket gör detta till ett bra tillfälle att förvärva ett unikt boende i trivsam och smakfullt renoverad lägenhet.


Uppfart på liten "privat" väg som endast tjänar denna fastighet. Smidesgrind möter och avskärmar den inhägnade trädgården från biltrafik. Egen bilplats på föreningens gemensamma p-plats, om man så önskar(förnärvarande kö).

Över knastrande grus omgiven av den gemensamma trädgården leder gången upp mot entréport. Vackert tidstypiskt trapphus leder fram till den gedigna lägenhetsdörren.

INLEDNING

Välkommen att ta klivet in i denna trevlig lägenhet som har ett lugnt och insynsfritt läge med utsikt mot allmänning. Den ligger högt upp i huset vilket i kombination med stora fönster ger ett fint ljusinsläpp och gör den synnerligen trivsam. Äldre detaljer från 30-talet har bevarats och harmonierar med den renovering som gjorts på senare år. Sammanfattningsvis ges här chans att förvärva ett boende av hög standard som ger möjlighet till en god livskvalitet.

HALL

Här ges plats för avhängning vid befintlig klädhängare. Svart plastmatta på golvet och väggar målade i grå ton.

SÄLLSKAPSRUM

Detta är välplanerat och rymmer både säng och plats för soffa. Möjligen kan vägg byggas till här för att skapa en sovalkov. Vid fönstret ryms en matgrupp där även ett fint ljusinsläpp ges. Mini walk-in-closet ger utrymme för praktisk förvaring. Vackert trägolv och väggar målade i grå ton.

KÖK

Detta har renoverats ca 2011 på ett mycket smakfullt sätt med vita skåpsluckor där diskmaskin och kyl/frys är integrerad. Bänkskiva och fin glasmosaik ger ett stilfullt utförande. Vitvaror i form av kyl/frys (Ikea), spis med häll (Gorenje), kolfilterfläkt (Ikea) och diskmaskin (Ikea). Samtliga från 2011. Trivsam belysning med bänkspottar och dimbart ljus ovan skåp.

BADRUM

Helkaklat badrum med vitt kakel och svart klinkergolv. Utrustning i form av WC, handfat, badrumsskåp och dusch med vikdörr.

Om området

Ålsten är en populär citynära del av Västerled som domineras av charmiga villor. Ålstens Torg är ett trivsamt levande "hjärta" där ett stort antal charmiga småbutiker ligger vägg i vägg. En lugn harmonisk atmosfär av lite småstadskaraktär råder i området. Det är ett Mälarnära och trivsamt område uppskattat för sin grönska med fina promenadstråk och närhet till båt- och badliv.
Flertalet bra skolor och förskolor i närområdet såsom Ålstensskolan, Smedslättskolan, Bromma Enskilda, Höglandsskolan, Bromma Gymnasium och Äppelviksskolan.
Stora Mossens stora idrottsanläggning med löparbana, fotbollsplan i konstgräs och ett flertal ishallar ligger i området. Ålsten har de senaste åren kommit att bli något av en favoritplats när man flyttar ut från innerstan och letar villa.

KOMMUNIKATION

12:ans spårvagn tar dig lätt till Alvik där bussar, tunnelbana och tvärbanan finns. Buss 124 trafikerar sträckan mellan Alviks T-Bana och Abrahamsbergs T-bana.

NÄRSERVICE

Ålstens Torg som förutom förstklassig livsmedelsaffär har ett stort antal småbutiker såsom konditori, fiskaffär, glassbar, blomsteraffär, heminredning, klädbutiker, liten restaurang med Deli m.m

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Det finns en vindslägenhet på plan 5 annars är det bara förråd och råvind där idag.

ANDEL I FÖRENINGEN

1,5649 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

1,64438 %

TILLTRÄDE

Enligt överenskommelse

ÖVRIGT

En markanvisning för byggnation av bostäder i närområdet har de senaste åren diskuterats. Om man önskar ytterligare information, vänligen kontakta stadsbyggnadskontoret.

Ekonomi

EL

3 000 kr

FÖRSÄKRING

2 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

5 000 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

KOMMENTAR

* Uppskattade driftskostnader *

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

98 999 kr Enligt årsredovisningen för 2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1931

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-08-18

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

149 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas

ÖVRIGT

Tillgång finns till förråd på vinden.

Ett antal gemensamma balkonger finns i huset att nyttja för medlemmarna samt den gemensamma och fint anlagda trädgården.

Förening

NAMN

Brf Sångarlunden

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

33

EKONOMI

Föreningens ekonomi är god med låg belåning. Belåningsgraden är enligt senaste årsredovisningen endast ca 4.200 kr/kvm 2022.

DELAT ÄGANDE

ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nästa omförhandling är 2030.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Föreningen bildades 1971 och förvärvade fastigheten Sägnen 1 som idag ägs med tomträtt. En välskött och fin fastighet mitt i Västerleds villakvarter med vacker trädgård som är till förfogande för medlemmarna. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och upplåter totalt 33 lägenheter med bostadsrätt. Lägenheternas storlek skiftar från 1-3 rum, samt en större 4:a. 15 ettor, 11 tvåor, 6 treor samt 1 fyra.
Föreningen accepterar delat ägandeskap (minst 10%).Tillgång finns till gemensam tvättstuga (två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum med mangel och strykjärn), hobbyrum med snickarbänk, grovsoprum, cykelrum, barnvagnsrum samt förvaring för däck och trädgårdsredskap. Föreningen har sex balkonger 3 åt söder och 3 åt norr plus vädringsbalkonger åt öster för föreningens medlemmar att nyttja.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Besök gärna föreningens hemsida, http://sangarlunden.bostadsratterna.se/, för mer information.

TV OCH BREDBAND

Tillgång till fiber genom Telia för TV, bredband och telefoni där önskvärt utbud tecknas av bostadsrättshavaren själv.

PARKERING

Föreningen har ett antal parkeringsplatser på gården som bostadsrättshavaren kan hyra för 302 kr/månad. Dessa fördelas enligt kö-system.

RENOVERINGAR

Föreningens byggnad anses generellt vara i gott skick. Stambyte gjordes ca 1994 och samma år lades yttertaket om. Bergvärme installerades 2012. Dränering anses ej behövas då markförhållandena är goda. Underhåll av fönster genomfördes 2018 och efter det har fasadrenovering skett på södra och norra sidan. Man har även renoverat entrédörrarna samt gjort en omfattande upprustning av trädgården.

Man följer en utarbetad underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig till 2047 och det senaste föreningen åtgärdade var hela norra och södra delen av fasaden samt omgjutning av balkongerna 2019/2020.

Det planeras för att renovera fönstren på plan 2 (plan 4 & 3 är klara) samt renovera parkeringsplatsen och installera laddstolpar.

Karta

Stockholm Bromma Ålsten

Vesslevägen 40, vån 3 av 4

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg