190
MED4F627431FEBC4C19B9852D1D9061F37F

Stilsäkert och charmigt boende med vackra originaldetaljer! Möjlig trea!

Kommande®

Bromma Ålsten, BROMMA

Vesslevägen 40

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,969 inkl.värme, VA, vindsförråd & sophantering
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2.5 rok
Boarea60 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer0005
Byggår1931
Driftskostnad800 kr/månad

VACKRA FURUGOLV - MÖJLIGT MINITREA - STAMBYTT

Inbäddad i vacker grönska på högt belägen tomt ligger denna vackra 1930-talsfastighet, som varsamt renoverats till bästa skick. Synnerligen välbelägen i lugnaste villaidyll på behagligt gångavstånd till såväl Västerleds vackra torg som Mälarens strand med bad och båtliv samt långa inbjudande promenadstigar utmed vattnet.

Detta hem bjuder in till ett modernt boende med hög charmfaktor där vi får uppleva välbevarade vackra originaldetaljer såsom fina trägolv, generös takhöjd, djupa fönsternischer, spröjsade fönster och spegeldörrar. Här är det bara att flytta in och bo! Stora fönsterpartier skänker hela lägenheten ett fantastiskt ljusinsläpp samtidigt som lägenheten är helt insynsskyddad av föreningens lummiga trädgård utanför. Lägenheten disponeras idag som en 2,5a där man har ett mysigt lekrum men det passar även klockrent för ett hemmakontor. Med enkla medel kan denna lägenhet byggas om till en bra 3a (Se alternativ planskiss). Ett bekvämt och bekymmersfritt boende med hiss i fastigheten och nuvarande ägare disponeras förråd i fastigheten. I lägenheten finns gott om förvaring i master bedrooms rymliga skjutdörrsgarderob samt ytterligare förvaring i hallen. Samtliga rum känns otroligt ljusa och luftiga vilket förstärks av det nyslipade och ljust behandlade originalgolvet samt den generösa takhöjden som ger den rätta känslan till hemmet. Badrummet är stambytt och för den som gillar vardagslyx finns en trevlig bastu i anslutning badrummet.

Brf Sångarlunden är en välskött och ekonomiskt stark förening med låg omsättning vilket gör detta till ett bra tillfälle att förvärva ett unikt boende i trivsam och smakfullt renoverad lägenhet. Föreningens fastighet är välskött och belåningen ligger på endast 3 132 kr/kvm. På kort avstånd finns mysiga Nockeby Torg med ett varierat utbud av butiker och service, bla ett eko-bageri, matbutik och apotek. Uppfart på liten "privat" väg som endast tjänar denna fastighet. Smidesgrind möter och avskärmar den inhägnade trädgården från biltrafik. Egen bilplats på föreningens gemensamma p-plats, om man så önskar. Över knastrande grus omgiven av den lummiga trädgården leder gången upp mot entréport. Vackert tidstypiskt trapphus leder fram till den gedigna lägenhetsdörren.

Om området

Ålsten är en populär citynära del av Västerled som domineras av charmiga villor. Ålstens Torg är ett trivsamt levande "hjärta" där ett stort antal charmiga småbutiker ligger vägg i vägg. En lugn harmonisk atmosfär av lite småstadskaraktär råder i området. Det är ett Mälarnära och trivsamt område uppskattat för sin grönska med fina promenadstråk och närhet till båt- och badliv.
Flertalet bra skolor och daghem i närområdet såsom Ålstensskolan, Smedslättskolan, Bromma Montessori, Höglandsskolan, Bromma Gymnasium och Äppelviksskolan.
Stora Mossens stora idrottsanläggning med löparbana, fotbollsplan i konstgräs och ett flertal ishallar ligger i området. Ålsten har de senaste åren kommit att bli något av en favoritplats när man flyttar ut från innerstan och letar villa.

Kommunikation

12:ans spårvagn tar dig lätt till Alvik där bussar, tunnelbana och tvärbanan finns. Buss 124 trafikerar sträckan mellan Alviks T-Bana och Abrahamsbergs T-bana.

Närservice

Ålstens Torg som förutom förstklassig livsmedelsaffär har ett stort antal småbutiker såsom konditori, fiskaffär, glassbar, blomsteraffär, heminredning, klädbutiker, liten restaurang med Deli m.m

Viktiga dokument & länkar

Stadgar 2019
Årsredovisning 2019
Energideklaration
Kommande

Bilder

Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp i hela lägenheten

Vy från vardagsrum till sovrum

Renoverade originalfönster med spröjs vetter ut mot lummig och insynskyddad trädgård

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomnande HALL som erbjuder avhängningsmöjligheter och direkt öppnar upp mot denna trivsamma bostad. Genomgående extra takhöjd och välbevarade originalgolv som är ljust behandlade med hårdvax. Vita väggar i hallen, vardagsrum och kök.

Ljust och fint ALLRUM med två stora fönsterpartier för ett härligt ljusinsläpp. Lättmöblerat rum med plats för soffgrupp och övriga trivselmöbler. Tillåtande planlösning som delvis öppnar upp mot det tidstypiska köket. Alkov i vardagsrummet som idag disponeras som en lekhörna för barn men kan med fördel användas som en arbetshörna.

Tidstypiskt KÖK med i ljus grön färg på skåp och luckor som fint bryter av med en ljus bänkskiva och ett ljust stänkskydd. Full maskinell utrustning; spis/ugn, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin.

Rogivande SOVRUM med plats för stor dubbelsäng samt sängbord. I sovrummet finns en stor skjutdörrsgarderob för mycket bra förvaring. Sovrummet går i en grön nyans och så även garderoben.

Helkaklat BADRUM med vitt kakel och klinker. Badrummet är utrustat med dusch, WC och handfat. I anslutning till badrummet finns en BASTU.

Byggnaden har tre mindre BALKONGER mot norr samt tre stora åt söder som föreningens medlemmar kan nyttja. I trappuppgången finns utgångar till vädringsbalkonger. Det finns även uteplatser till förfogande.

Sammanfattningsvis ett mycket trivsamt och mysigt boende med underbar utsikt i ett härligt område.

Varmt välkommen till Vesslevägen 40 hälsar ansvarig mäklare Ylva Gauffin!
Antal rum
2.5 rum
Boarea
60 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 4, hiss finns
Avgift
SEK 3,969 inkl.värme, VA, vindsförråd & sophantering
Driftskostnad
SEK 9,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,000
Försäkring
SEK 3,600
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
0.038522 %
Andel av årsavgiften
3.80521 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1931
Uppvärmning
Bergvärmepump
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 8/18/2019
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
149 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övriga byggnader
I källarplanet finns gemensam tvättstuga och gemensamt förråd som exempelvis kan användas för sommar-/vinterdäck.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
På båda gavlarna på huset finns tillgång till gemensamma balkonger. Härlig och ogenerad vy över grönskan och sol hela dagen.

Nuvarande ägare disponerar ett vindsförråd.
Förening
Namn
Brf Sångarlunden
Om föreningen
Föreningen bildades 1971 och förvärvade fastigheten Sägnen 1 som idag ägs med tomträtt. En välskött och fin fastighet mitt i Västerleds villakvarter med vacker trädgård som är till förfogande för medlemmarna. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och upplåter totalt 33 lägenheter med bostadsrätt. Lägenheternas storlek skiftar från 1-3 rum, samt en större 5:a. Tillgång finns till gemensam tvättstuga (två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum med mangel och strykjärn), hobbyrum med snickarbänk, grovsoprum, cykelrum, barnvagnsrum samt förvaring för däck och trädgårdsredskap. Föreningen har sex balkonger 3 år söder och 3 åt norr plus vädringsbalkonger åt öster för föreningens medlemmar att nyttja.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Besök gärna föreningens hemsida, http://sangarlunden.bostadsratterna.se/, för mer information.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
33
Tv och bredband
Tillgång till fiber genom Telia för TV, bredband och telefoni där önskvärt utbud tecknas av bostadsrättshavaren själv.
Parkering
Föreningen har ett antal parkeringsplatser på gården som bostadsrättshavaren kan hyra för 250 kr/månad. Dessa fördelas enligt kö-system.
Renoveringar
Föreningens byggnad anses generellt vara i gott skick. Stambyte gjordes ca 1994 och samma år lades yttertaket om. Bergvärme installerades 2012. Dränering anses ej behövas då markförhållandena är goda. Underhåll av fönster genomfördes 2018.

Man följer en utarbetad underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig till 2047 och det senaste föreningen åtgärdade var del av fasaden samt balkongerna 2019/2020. Under året skall fönstren på plan 2 renoveras och parkeringsplatsen ska renoveras.
Ekonomi
Föreningens ekonomi är god med låg belåning i föreningen. Belåningsgraden är enligt senaste årsredovisningen endast 3 132 kr/kvm 2019. Föreningen tar ut en Överlåtelseavgift på 2,5% samt en pantsättningsavgift på 1,% av prisbasbeloppet.
Äger föreningen marken
Föreningen innehar marken med tomträtt

Karta

Bromma Ålsten BROMMA

Vesslevägen 40

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg