MEDD0B02AF10CD244F8909EED09CA57BE7C

Charmig etta med stilrent kök renoverat 2019! LÅG AVGIFT!

Bromma Ålsten, Bromma

Vesslevägen 40

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,715 inkl. inkl värme, VA, vindsförråd & sophantering
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea26 kvm
Våning2 (hiss finns)
Byggår1931
Driftskostnad220 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,995,000

Ansvarig mäklare

Visningar

27
September | Sunday
Kl 12:00 - 12:45
Varmt välkommen på visning! Föranmäl gärna för bättre service!
28
September | Monday
Kl 17:30 - 18:00
Varmt välkomna på visning!

VACKRA ORIGINALGOLV - LÅG AVGIFT - GENERÖS TAKHÖJD

Charmigt boende, helt insynskyddat och omgivet av lummig grönska! Genomgående fint skick med nyrenoverat kök 2019 och stambytt badrum välbeläget i Ålstens vackra villaidyll. Byggnad anno 1931 med fin charm och härliga detaljer så som extra takhöjd (ca 2,70 m), fina trädetaljer, djupa fönsternischer och vackra trägolv. Med tillgång till BALKONG på samma våningsplan så har detta boende det mesta!

Här bor man lugnt och tryggt på ett behagligt pendlingsavstånd till city och med kort gångavstånd till vackra vandringsstråk vid Mälarens strand. Helt insynsskyddad lägenhet med grönska som omger hela fastigheten.

Välskött förening med god ekonomi.

Fint läge på höjd i en mindre skogsdunge med fint anlagd trädgård med gemensamma uteplatser och balkonger som ger plats för avkoppling i det fria. MÖJLIGHET TILL SNABBT TILLTRÄDE!

För mer info och intresseanmälan kontakta ansvarig mäklare Ylva Gauffin på HusmanHagberg Bromma - 070-4180011! Varmt välkomna på visning!

Om området

Ålsten är en populär citynära del av Västerled som domineras av charmiga villor. Ålstens Torg är ett trivsamt levande "hjärta" där ett stort antal charmiga småbutiker ligger vägg i vägg. En lugn harmonisk atmosfär av lite småstadskaraktär råder i området. Det är ett Mälarnära och trivsamt område uppskattat för sin grönska med fina promenadstråk och närhet till båt- och badliv.
Flertalet bra skolor och daghem i närområdet såsom Ålstensskolan, Smedslättskolan, Bromma Montessori, Höglandsskolan, Bromma Gymnasium och Äppelviksskolan.
Stora Mossens stora idrottsanläggning med löparbana, fotbollsplan i konstgräs och ett flertal ishallar ligger i området. Ålsten har de senaste åren kommit att bli något av en favoritplats när man flyttar ut från innerstan och letar villa.

Kommunikation

12:ans spårvagn tar dig lätt till Alvik där bussar, tunnelbana och tvärbanan finns. Buss 124 trafikerar sträckan mellan Alviks T-Bana och Abrahamsbergs T-bana.

Närservice

Ålstens Torg som förutom förstklassig livsmedelsaffär har ett stort antal småbutiker såsom konditori, fiskaffär, glassbar, blomsteraffär, heminredning, klädbutiker, liten restaurang med Deli m.m

Bilder

Generös takhöjd, djupa fönsternischer fönsterbrädor i sten

Stilrent kök i vitt och grått med rostfria vitvaror

Trivsamt allrum med generös takhöjd och ljusinsläpp från stort fönsterparti

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Inbäddad i vacker grönska på högt belägen tomt ligger denna vackra 1930-talsfastighet, som varsamt renoverats till bästa skick. Synnerligen välbelägen i lugnaste villaidyll på behagligt gångavstånd till såväl Västerleds vackra torg som Mälarens strand med bad och båtliv samt långa inbjudande promenadstigar utmed vattnet.
Brf Sångarlunden är en välskött och ekonomiskt stark förening med låg omsättning vilket gör detta till ett bra tillfälle att förvärva ett unikt boende i trivsam och smakfullt renoverad lägenhet. På kort avstånd finns mysiga Nockeby Torg med ett varierat utbud av butiker och service, bla ett eko-bageri, matbutik och apotek.


Uppfart på liten "privat" väg som endast tjänar denna fastighet. Smidesgrind möter och avskärmar den inhägnade trädgården från biltrafik. Egen bilplats på föreningens gemensamma p-plats, om man så önskar.

Över knastrande grus omgiven av den lummiga trädgården leder gången upp mot entréport. Vackert tidstypiskt trapphus leder fram till den gedigna lägenhetsdörren.

Välkomnande HALL som erbjuder avhängningsmöjligheter och direkt öppnar upp mot denna trivsamma bostad. Genomgående extra takhöjd och välbevarade originalgolv. Väggar i rum och hall är målade i ljus beige färg, köket har vita väggar. Fint bevarat furugolv i hela lägenheten.

Ljust och fint ALLRUM med stort fönsterparti för ett härligt ljusinsläpp. Lättmöblerat rum med plats för soffgrupp, matbord och säng samt förvaringsmöbler. Tillåtande planlösning som delvis öppnar upp mot det stilrena köket.

Modernt KÖK med vita snickerier och grå bänkskiva. Full maskinell utrustning i rostfritt stål; spis/ugn, fläkt samt fristående kyl och frys.

Helkaklat BADRUM med vitt vågigt kakel och gråbrunt klinker på golvet. Badrummet är utrustat med dusch, WC och handfat.

Byggnaden har tre mindre BALKONGER mot norr samt tre stora åt söder som föreningens medlemmar kan nyttja. I trappuppgången finns utgångar till vädringsbalkonger. Det finns även uteplatser till förfogande.

Sammanfattningsvis ett mycket trivsamt och mysigt boende med underbar utsikt i ett härligt område.

Varmt välkommen till Vesslevägen 40 hälsar ansvarig mäklare Ylva Gauffin!

Övrigt: Spegeldörrar till rummet samt hatthylla i original finns bevarade på vinden.
Antal rum
1 rum
Boarea
26 kvm
Areakälla
Föreningens lägenhetsregister
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4, hiss finns
Beskrivning av våningsplan
Det är 2 tr av 4 + vind (med våning 1 i hissen)
Pris
SEK 1,995,000 Utgångspris
Avgift
SEK 1,715 inkl. inkl värme, VA, vindsförråd & sophantering
Driftskostnad
SEK 2,640 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,560
Försäkring
SEK 1,080
Andel i föreningen
0.0166939 %
Andel av årsavgiften
1.64436 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1931
Uppvärmning
Bergvärmepump
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 8/18/2019
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
149 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övriga byggnader
I källarplanet finns gemensam tvättstuga och gemensamt förråd som exempelvis kan användas för sommar-/vinterdäck.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
På båda gavlarna på huset finns tillgång till gemensamma balkonger. Härlig och ogenerad vy över grönskan och chans till sol hela dagen.

Nuvarande ägare disponerar ett vindsförråd.
Förening
Namn
Brf Sångarlunden
Om föreningen
Föreningen bildades 1971 och förvärvade fastigheten Sägnen 1 som idag ägs med tomträtt. En välskött och fin fastighet mitt i Västerleds villakvarter med vacker trädgård som är till förfogande för medlemmarna. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och upplåter totalt 33 lägenheter med bostadsrätt. Lägenheternas storlek skiftar från 1-3 rum, samt en större 5:a. Tillgång finns till gemensam tvättstuga (två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum med mangel och strykjärn), hobbyrum med snickarbänk, grovsoprum, cykelrum, barnvagnsrum samt förvaring för däck och trädgårdsredskap. Föreningen har sex balkonger 3 år söder och 3 åt norr plus vädringsbalkonger åt öster för föreningens medlemmar att nyttja.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Besök gärna föreningens hemsida, http://sangarlunden.bostadsratterna.se/, för mer information.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
33
Tv och bredband
Tillgång till fiber genom Telia för TV, bredband och telefoni där önskvärt utbud tecknas av bostadsrättshavaren själv.
Parkering
Föreningen har ett antal parkeringsplatser på gården som bostadsrättshavaren kan hyra för 250 kr/månad. Dessa fördelas enligt kö-system.
Renoveringar
Föreningens byggnad anses generellt vara i gott skick. Stambyte gjordes ca 1994 och samma år lades yttertaket om. Bergvärme installerades 2012. Dränering anses ej behövas då markförhållandena är goda. Underhåll av fönster genomfördes 2018.

Man följer en utarbetad underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig till 2047 och det senaste föreningen åtgärdade var del av fasaden samt balkongerna 2019/2020. Under året skall fönstren på plan 2 renoveras och parkeringsplatsen ska renoveras.
Ekonomi
Föreningens ekonomi är god med låg belåning i föreningen. Belåningsgraden är enligt senaste årsredovisningen endast 3 132 kr/kvm 2019. Föreningen tar ut en Överlåtelseavgift på 2,5% samt en pantsättningsavgift på 1,% av prisbasbeloppet.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Föreningen innehar marken med tomträtt

Karta

Bromma Ålsten Bromma

Vesslevägen 40

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg