230
MEDAF5F9CFA1E6F41FB9257BD8EB5673041

Vejlegatan 9, 5 tr Kista, Kista

Kista, Kista

Vejlegatan 9, 5 tr


PRIS2 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

77 kvm

VÅNING

5 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

18

MÅNADSAVGIFT

6 115 kr

PRIS

2 495 000 kr

Nu finns denna pärla till salu! Högt belägen på Vejlegatan 9 i en solid förening med inglasad balkong mot Kistas skyline.

- I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och internet.

Välkomnande hall med plats för avhängning samt direkt access till lägenhetens klädkammare. Hallen är utrustad med klinkergolv och målade väggar.
Modernt kök med genuina ek luckor och stora handtag i rostfritt stål. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys samt spishäll, köksfläkt, diskmaskin och rostfri ugn. Generösa arbetsytor på massiv köksbänk med ljust kakel ovanför. Trevlig matplats invid ett stort fönsterparti med utsikt över Kista Torg. Matplatsen funkar bra för vardagsmiddagen samt stora bjudningar med möjlighet att duka upp långbord. Här ligger klinkergolv och väggarna är målade. Härligt vardagsrum med fönster i två väderstreck - nordost samt sydost, vilket ger ett bra ljusinsläpp större delen av dagen. Fritt läge med härlig utsikt över centrala Kista. I vardagsrummet ligger parkettgolv och väggarna är klädda i ljus tapet.

Sovrum 1: Master bedroom med 4 fönster i högt och insynsfritt läge. Sovrummet inrymmer en garderobsvägg med gott om förvaring och här finns även plats för en dubbelsäng. Parkettgolv och ljust målade väggar.
Sovrum 2: Trevligt sovrum med fin utsikt över Kista. Detta sovrum är utrustat med parkettgolv och ljust målade väggar samt inrymmer enkelsäng och ytterligare möblemang efter önskemål.

Lägenhetens absoluta höjdpunkt - Inglasad balkong i högt nordost-läge med fri utsikt över Kistas skyline. Något för dig som gillar stadspuls, bra utsikt och insynsfritt läge!

Belägen i solid HSB-förening med låg belåningsgrad och flertalet lokaler som ger föreningen goda intäkter. Gott om garageplatser finns i föreningens nyrenoverade garage. Närhet till förskolor, skolor och populära parken Gläntan med stor lekplats. Föreningen installerade nya 3-glasfönster 2021.

På bara ett par minuters promenadavstånd når du Kista Galleria där hittar du lite mer av allt. 180 butiker och restauranger, Filmstaden Kista, och O´Learys Bowling & Gokart. Utöver detta finns ett gediget serviceutbud. Här hittar du även kistas bussterminal, en knutpunkt för bussar som går till många olika områden i nordvästra Storstockholm. Vill du känna citylivets puls tar det dig ca 17 minuter med tunnelbanans blåa linje.

Varmt välkomna till Vejlegatan 9 önskar Abbe Karakus, din lokala mäklare i Kista!

Bilder

MEDAF5F9CFA1E6F41FB9257BD8EB5673041
MED87C2C68DA0AB40C387EA2C1D02F1EBFD
MEDE7C1852F9A9C426B8D7153B5F8CACF70
MED22A60CEAB020488D968FEFD555BA51FB
MED9F4267B8865142BDB972C5CAB6831DFD

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

77 kvm

LÄGENHETSNUMMER

18

VÅNING

5 av 7, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

6 115 kr

PRIS

2 495 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

KOMMUNIKATION

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 18 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Arlanda och Bromma.
Just nu pågår en utbyggnad av Tvärbanan från Bromma till Kista och vidare till Helenelund.

NÄRSERVICE

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

ÖVRIGT

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt privata skolor så som Cordoba International School och Internationella Engelska skolan.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,441 %

REPARATIONSFOND

3 519 kr

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

409 226 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är beräknad på andelstalet för andel i förening.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus med hiss

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-04-06

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

180 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

HSB:s Brf Drejö i Stockholm

ORGANISATIONSFORM

Bostadsförening

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

244

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

7

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja, till makar eller liknande förhållandeformer.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej. Tomträtt

OM FÖRENINGEN

Föreningen har 244 lägenheter samt lokaler som uthyrs. Bostadsrättsföreningen består av de hus som har adress; Helsingörsgatan 2-32 (jämna nummer) samt Vejlegatan 9, vilka alla är byggda 1977-1978.

Föreningslokal finns att hyra för medlemmarna genom föreningen. Bastu finns även för disponering vid intresse.
68 extra källarförråd finns att hyra genom kösystem från föreningen.

Flera stora renoveringar senaste åren:
Varmgarage, innergårdar, fönster, tak (2021-2022)

Det finns 2 stycken tvättstugor, på Helsingörsgatan 16 och Helsingörsgatan 32.

Föreningen har en bra och informativ hemsida: http://www.brfdrejo.se/

TV OCH BREDBAND

Föreningen är anslutet till Stockholms stads fibernät där uppkopplingen om 1000/1000 mbit/s ingår i månadsavgiften. Föreningen är ansluten till Comhems nät för Kabel-TV, där basutbudet ingår i avgiften.

PARKERING

Varmgarage finns att tillgå för medlemmarna genom separata avtal med HSB. Även kallgarage för bil finns att tillgå. Föreningen har totalt 249 garageplatser. För exakta priser och köstatus kontaktas HSB Akalla.

Cirkapriser för garage:
Varmgarage: 750 kr/mån
Kallgarage: 600 kr/mån

ÖVRIGT

För gemensamt bruk finns två tvättstugor (Helsingörsgatan 16 och 32) som kan bokas av föreningens medlemmar. De har vardera 5 tvättmaskiner, centrifug, 2 torktumlare, 2 torkskåp, och mangel.

Karta

Stockholm Kista

Vejlegatan 9, 5 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg