510
MED74CCD02200924F0884082881D214133A

Såld!

Välplanerad 3:a med fantastiskt fin utsikt!

Kista, Kista

Vejlegatan 9, 3tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,212 Inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea77 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer10
Byggår1978

Såld!
Slutpris: SEK 2,270,000

Ansvarig mäklare

Sällan till salu! Lägenheten med fantastiska möjligheter! Med unikt läge på Vejlegatan och utsikt över Kistas skyline finner ni denna välplanerade 3:a med endast ett stenkast till Kista Galleria, T-bana, bussar och matbutiker. Nytt parkettgolv och nymålade väggar. Välkommen att skapa ditt drömboende!

Kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Robert Kullberg 0708-475777

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 18 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Arlanda och Bromma.
Just nu pågår en utbyggnad av Tvärbanan från Bromma till Kista och vidare till Helenelund.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt privata skolor så som Cordoba International School och Internationella Engelska skolan.

Bilder

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
77 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall:
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Klinkergolv samt vitmålade väggar.
Klädkammare/Förråd:
Perfekt utrymme att nyttja för förvaring. Använd som förråd eller gör om till en fantastisk walk-in-closet.
Badrum:
Rymligt badrum med helkaklade väggar samt våtrumsmatta. Här finns plats för tvättmaskin, wc, spegelskåp, handfat, badkar samt fönster.
Kök:
Ljust kök med vita skåpsluckor, mosaik ovan arbetsbänk samt goda förvaringsutrymmen. Matplats för 6-8 personer invid stort fönsterparti. Köket är utrustat med kyl, frys, ugn, spis, fläkt samt diskmaskin.
Vardagsrum:
Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med plats för större soffgrupp, soffbord, tv-bänk samt övrigt möblemang. Här finns goda sällskapsytor när familj och vänner är på besök. Parkettgolv samt vitmålade väggar.
Balkong:
Fantastisk balkong med bästa sydost-läge och utsikt över Kistas skyline. Här finns gott om plats för utemöbler samt ett litet förråd. Det här är något för dig som gillar stadspuls, bra utsikt och gillar att äta frukost eller lunch i solen.
Sovrum 1:
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, garderober samt övrigt möblemang. Laminatgolv samt målade väggar.
Sovrum 2:
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Brett fönsterparti som ger härligt ljusinsläpp. Parkettgolv samt målade väggar.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 7, hiss finns
Avgift
SEK 5,212 Inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband
Andel i föreningen
0.42252 %
Andel av årsavgiften
0.42252 %
Reparationsfond
SEK 9,873
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1978
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 4/6/2020
Energiklass
F
Energiprestanda
174 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
180 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2+1 glas
Förening
Namn
HSB:s Brf Drejö i Stockholm
Om föreningen
Föreningen har 244 lägenheter samt lokaler som uthyrs. Bostadsrättsföreningen består av de hus som har adress; Helsingörsgatan 2-32 (jämna nummer) samt Vejlegatan 9, vilka alla är byggda 1977-1978.

Föreningslokal finns att hyra för medlemmarna genom föreningen. Bastu finns även för disponering vid intresse.
68 extra källarförråd finns att hyra genom kösystem från föreningen.

Det finns 2 stycken tvättstugor, på Helsingörsgatan 16 och Helsingörsgatan 32.

Föreningen har en bra och informativ hemsida: http://www.brfdrejo.se/
Organisationsform
Bostadsförening
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
244
Antal lokaler i föreningen
7
Tv och bredband
Föreningen är anslutet till Stockholms stads fibernät där uppkopplingen om 1000/1000 mbit/s ingår i månadsavgiften. Föreningen är ansluten till Comhems nät för Kabel-TV, där basutbudet ingår i avgiften.
Parkering
Varmgarage finns att tillgå för medlemmarna genom separata avtal med HSB. Även kallgarage för bil finns att tillgå. Föreningen har totalt 249 garageplatser. För exakta priser och köstatus kontaktas HSB Akalla.

Cirkapriser för garage:
Varmgarage: 750 kr/mån
Kallgarage: 600 kr/mån
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, till makar eller liknande förhållandeformer.
Äger föreningen marken
Nej. Tomträtt
Övrigt
Tvättstuga finns på Helsingörsgatan 16 som skall användas av boende på Vejlegatan 9 och Helsingörsgatan 6-18. Tvättstuga finns på Helsingörsgatan 32, som skall användas av boende på Helsingörsgatan 22-32.

Karta

Kista Kista

Vejlegatan 9, 3tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg