190
MED32E00E7B1B784F3090FBCDCE1EF6F82B

Trevlig och modernt renoverad villa på attraktiv adress i Huskvarna!

Kommande®

Huskvarna, Huskvarna

Vättergatan 7A

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea157 kvm
Biarea81 kvm
Tomtarea518 kvm
Byggår1911
Driftskostnad3,466 kr/månad

Utgångspris: SEK 4,250,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Varmt välkommen hem till denna trevliga och modernt renoverade villa på Vättergatan 7 A i Huskvarna! En härlig och rymlig villa med plats för hela familjen!

Huset är byggt 1911, ombyggt år 1963 och ligger beläget på ett mycket centralt och trevligt läge i Huskvarna. Varsamt renoverad de senaste åren i moderna och stilrena material i neutrala färger som passar de allra flesta i smaken. Här kan du med enkelhet inreda efter tycke och smak när det kommer till färg på textilier och detaljer.

Villan bjuder väl tilltagna sällskapsytor på nedre plan och det vita, moderna köket utgör villans mittpunkt. I anslutning till hallen finner du ett nyrenoverat, helkaklat badrum som dessutom bjuder golvvärme. Väl tilltagna ytor möjliggör ett socialt och trevligt hem med plats för den stora familjen.

Övre plan bjuder väldisponerade rum och här finner du även en klädkammare i anslutning till ”master bedroom”. Bekvämligheter som underlättar vardagen som är enkla att vänja sig vid. Ett nyrenoverat badrum på övre plan i stil med det på nedre plan. Enhetliga material och utföranden, här har man verkligen tänkt till på detaljerna. Badrummen bjuder även golvvärme vilket utgör en extra lyx, särskilt under vinterhalvåret. Övre plan bjuder även en balkong, perfekt att inta morgonkaffet på och njuta innan dagen startar. I källarplan finner du gott om biutrymmen för förvaring av prylar och verktyg efter behov. Förvaring kan man inte få för mycket av! Här finner du även en större modern och helkaklad tvättstuga.

Möts av en härlig och lättskött trädgård i sydvästligt läge med härlig uteplats som bjuder eftermiddags- och kvällssol. Här kan du njuta av många soliga timmar medan barnen fridfullt leker på tomten. Som boende på Vättergatan 7 A kan du njuta av bekvämligheter såsom parkeringsplats för ett par bilar framför ditt eget fristående garage. En vardagslyx att komma nära huset efter veckohandlingen.

Gångavstånd till det mesta, ett par minuter bort finns Huskvarna centrum som bjuder ett varierat utbud av affärer och restauranger. Allt från livsmedelsbutiker till välkända modekedjor finns inne på Esplanaden som köpcentret kallas. Här finns även vårdcentral och apotek. För dig som föredrar naturnära områden och miljöer finns även Vättern och grönområden på nära avstånd som bjuder både vandringsleder och motionsspår.

På området finner du goda kommunikationsmöjligheter vilka trafikeras av tätortsbussar som ansluts till linjetrafik i Huskvarna Centrum. Här tar du dig från A till B på bara några minuter.

Varmt välkommen att trivas i ditt nästa boende på Vättergatan 7 A i Huskvarna!

Om området

Öster om Jönköping ligger Huskvarna beläget. Idag är Jönköping och Huskvarna så gott som två sammanvuxna även om båda orter håller med fullt serviceutbud.

Utbud på området
I Huskvarna centrum finner du ett varierat utbud av affärer och restauranger. Allt från livsmedelsbutiker till välkända modekedjor finns inne på Esplanaden som köpcentret kallas. Här finns även vårdcentral och apotek. För den sportintresserade finns Vapenvallen med bollplaner och hockeyrink. Kinnarps Arena ligger också med närhet till Huskvarna. Kinnarps är Jönköpings stolthet inom hockey och här hålls även en hel del konserter och andra större evenemang.

Naturnära områden
Huskvarnaområden erbjuder närhet till naturnära miljöer och grönområden. För den som önskar så finns vandringsleder och motionsspår.

Restaurang- och caféutbud
I Huskvarna centrum finns ett mycket varierat utbud av caféer och restauranger.

Kommunikation
På området finner du goda kommunikationsmöjligheter vilka trafikeras av tätortsbussar som ansluts till linjetrafik i Huskvarna Centrum. Huskvarna håller även med egen tågstation. Från Huskvarna Centrum tar det bara 5 minuter med tåget till Jönköpings Resecentrum. Du tar dig även smidigt med bil till E4:an som möjliggör ett enkelt resande.
Med buss tar du dig till Högskolan i Jönköpings City på endast 25 minuter, perfekt läge för dig som studerar.

Skola och barnomsorg
I Huskvarna finner du närhet till förskola , fritidshem och skola. På Sandagymnasiet som ligger i Huskvarna finner du även särskola och idrottsinriktningar för gymnasieelever. Engelska skolan ligger också belägen i Huskvarna och är en mycket populär skola.

Kultur och nöjen
Huskvarna kännetecknas för sin industriella historia som är välbevarad. I Huskvarna finner du flera museer och mysiga Smedbyn. Folkets Park finns för den som är intresserad av dans och musik. I Folkets Park anordnas ofta danskvällar, bilträffar och konserter med såväl kända som mindre välkända artister.
Även Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Kinnarps Arena, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Viktiga dokument & länkar

Tomtkarta
Vättergatan 7A Huskvarna
Vättergatan 7a ÅR
Varsågodbrev
Vättergatan 7a ED
Social Video
Social Video
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
157 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
81 kvm
Hall
Välkommen in i en modern hall med snyggt svart marmorinspirerat klinker på golvet som både är snyggt för ögat och smidigt att städa. Dessutom har entrén golvvärme som gör det varmt för fötterna och skönt att komma hem en kall vinterdag. Till höger finns goda möjligheter för avhängning och rakt fram finns trappan upp till övre plan. I taket sitter spotlights som fortsätter i taket till övervåningen och är ett genomgående tema för flera rum i bostaden. Strax till vänster om trappan når ni källaren.
Kök
Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, fläkt, hel kyl och frys, mikrovågsugn och gott om smart skåpsförvaring. Samtliga rostfria vitvaror är från Husqvarna. I anslutningen till köket finns ett skafferi under trappen till ovanvåningen som gör det extra enkelt och smidigt när det är dags att tillaga middagen.
Vita väggar och skåpsluckor samt spotlights i tak och även under överskåpen möjliggör god belysning och ljus vid arbetsbänken. Ännu ett fint och mjukt/praktiskt laminatgolv ligger på golvet. Här är det enkelt att städa av efter middagar när hela, stora familjen samlats. Ovan arbetsbänken sitter ett häftigt stänkskydd i modernt utförande. Här är det trevligt att tillaga middagen på den snygg bänkskiva i lyxigt material.
Vardagsrum
I vardagsrum på nedre ligger en trevligt fiskbensparkett på golvet och går väl tillsammans med den vita tapet som pryder väggarna. Väl tilltaget i storlek och härifrån når du bostadens uterum, kök och mellanhall/badrum, bostadens pittpunkt och samlingsplats helt enkelt.
Badrum nedre plan
Badrummet på nedre plan nås från vardagsrummet och hallen med den andra entrédörren. På golvet ligger svart klinker och på väggarna sitter vita liggande kakelplattor. Till höger finns ett fönster som släpper in dagsljus. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, handfat med vit kommod och ovan spegelskåp med bra förvaring. Dusch finns direkt till vänster bakom dörr i klarglas och svart kakel sitter bakom kranen i duschen likt i badrummet på övre plan. – Enhetligt! Golvvärmen är perfekt för kalla fötter! I taket sitter trevliga spotlights.
Extra entré nedre plan
En hall bredvid med gott om garderober och spegelgarderob. Trägolv pryder golvet i denna hall och ger en snygg övergång
Sovrum 2 nedre plan
Sovrummet på nedre plan ligger mellan vardagsrummet och uterummet. Här följer den fina fiskbensparketten med från vardagsrummet och ger en enhetlig övergång. Väggarna pryds av ljust randiga tapeter.
Badrum övre plan
Från sovrummet och den mindre hallen nås badrummet till vänster. Här finns golvvärme som är perfekt för morgontrötta fötterna en kall vintermorgon. Här finns en vägghängd WC med hylla ovan i samma svarta nyans som det svarta klinkergolvet. Väggarna pryds med liggande vita kakelplattor. Badrummet är utrustat med WC, handfat med vit kommod och ovan spegelskåp med inbyggda spotlights. Perfekt för morgonens fix! Både kommoden och spegelskåpet innehåller förvaring för diverse toalett- och skönhetsartiklar. Badrummet har också dusch bakom duschväggar i klarglas och ett svart kakel sitter modernt på duschväggen och ger en snygg touch.
Uterum
Från allrummet på nedre plan nås uterummet några trappsteg ner. Här finns plats för sommarens tillställningar med släkt och vänner. Med stora fönster och stor öppning mot trädgården blir detta sommarhalvårets extra rum! På uterummets ligger ett golv i träinspirerat laminat och väggarna pryds av träpanel.
Sovrum 1 övre plan
På övre plan rakt fram från trappen ligger ett rymligt sovrum med ett stort fönster till vänster som ger gott om ljusinsläpp och en insynsskyddad vy. Här finns plats för den större dubbelsängen för den som önskar. Väggarna är målade med vit färg och på golvet ligger ekparkett. Härifrån når du klädkammaren som möjliggör bra förvaring.
Klädkammare övre plan
Från sovrummet på övre plan nås klädkammaren med gott om förvaring för hushållets kläder. Här finns även ett fönster som släpper in dagsljuset på ett trevligt sätt. Väggarna är av träpanel och golvet i samma ekparkett som sovrummet.
Allrum övre plan
Från trappan till höger finner ni övervåningens rymliga allrum. Här finns plats för en väl tilltagen soffa och kontor för den som önskar. Väggarna är klädda i beige tapet och på golvet ligger ekparkett. Den öppna spisen står ståtligt in till vänster från entrén. Ta med dig en kopp te upp på övervåningen, kryp upp i soffan med en filt och njut av en god bok.
Förvaring och vind på övre plan
Till vänster om trappen på ovanvåningen finns både vind och extra "förråd" bakom dörren under trappen till vinden som möjliggör extra förvaringsutrymmen. För förvaring kan man helt enkelt inte få för mycket av. Inte sant?
Tvättstuga och husets källarplan
En trappa ner från bottenvåningens entré finns källarplan. Det sitter vitt kakel på väggarna och golvet är lagt med klinker i grå/svart utförande. Här finns både tvättstuga och gott om extra utrymme och fantastiska förvarings- och tvättmöjligheter. Lite längre in i källaren nås ytterligare ett rum för förvaring av hobbyprylar, cyklar, verktyg med mera. Här är utrymme för förvaring inget problem!
Balkong
Från vardagsrummet på övre plan nås balkongen. Ta med dig datorn från skrivbordet och fortsätt arbetet i en skön stol ute! Eller varför inte ta med morgonkaffet ut för att njuta av vädret? Finns det ett bättre sätt att starta dagen på?
Uteplats
En härlig uteplats i sydvästligt läge som är uppbyggd på ett trädäck i trädgården i nära anslutning till garaget som skapar ett skönt läge i lä. Här kan ni avnjuta både sommarens middagar och fikat i vårsolen och blicka ut över den lummiga trädgården.
Bilplats 1
Garage på tomten.
Bilplats 2
P-platser framför garaget.
Mellanhall övre plan
Det mjuka steninspererade golvet i trappan fortsätter upp i hallen på övre plan. Direkt till vänster finns dörren upp till vinden. Dörren bredvid innehåller ett förråd. Rakt fram når ni sovrummet. Till höger finner du vardagsrummet.
Amelie Sjöbring Cimen informerar
- Besiktning kommer att utföras.
- Tak byte november -2015. Skorsten byte av plåt i samband med takbyte. Utfört av Fina Tak.
- Renovering båda Badrum maj-2014. Gjort av Badhuset. Finns dokument.
- Stambyte av alla rör och avlopp inne i huset - 2014.
- Renovering av hall -2014.
- Ytterdörr och trappuppgång och fönsterbyte i kök och sovrum på ovanvåning, båda badrum nya fönster 2017.
- Golvvärme båda badrum samt under klinkergolvet i ingången/sido-entrén.
- Kök renoverat och nya vitvaror, nytt golv och spotlight -2017.
- Elcentralen bytt i samband med köksrenoveringen 2017.
- Torktumlare och tvättmaskin på källarplan -2015
- Ombyggnad ovanvåning från kök till sovrum/allrum -2014
- Källare renoverades -2013
- Fiber -2019
Byggnad
Byggnadstyp
Friliggande villa, 1 1/2 plan med källare
Byggnadsår
1911
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 1963
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 6/10/2020
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
118 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare/betongplatta
Stomme
Trä
fasad
Tegel, träpanel och plåt (burspråk)
Fönster
2-glas kopplade fönster, 3-glas isolerrutor
Tak
Svarta betongpannor
Fastighetsbeteckning
Balder 16
Övriga byggnader
Badrumsfönster: PCV
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 41,595 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 10,906
VA
SEK 7,124
Uppvärmning
SEK 14,205
Renhållning
SEK 3,030
Försäkring
SEK 6,330
Beräknat antal personer
5
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,800,000
Byggnadsvärde
SEK 1,313,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,795,000
Tomt
Areal
518 kvm
Tomttyp
Trädgårstomt
Parkering
Fristående garage samt parkeringsmöjligheter på uppfarten.
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Huskvarna Huskvarna

Vättergatan 7A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg