190

Midsommarkransen, Hägersten

Vattenledningsvägen 83, vån 3

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,907
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea43 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer11
Byggår1946
Driftskostnad400 kr/månad

Som utgångsbud: SEK 2,795,000

KOMMANDE FÖRSÄLJNING! Med bästa läge högst upp i huset finns denna fina 2:a i genomgående toppskick. Lägenheten har en utmärkt planlösning och är stilfullt och varsamt renoverad. Balkong i bra solläge och med fri vy över kvarteret. Mycket trivsamt och lugnt läge på återvändsgata, med direkt närhet till lummiga Svandammsparken samt även ett rikt restaurangliv med Svenska Sushi-, Hamburger- och Tapasköket. Mycket goda kommunikationer med t-bana och bussar.

Om området

Midsommarkransen karaktäriseras av en charmig levande småstadskänsla. I området finns flera mysiga caféer, konditorier, trevliga restauranger och livsmedelsaffärer. Flertalet små butiker så som second hand, cykelbutik och antikvariat. I Svandammsparken, Midsommarkransens egna Central Park, finns gott om utrymme för soldyrkare och picknick sugna. Kransen kan stoltsera med en alldeles egen kvartersbiograf och ett kulturcenter som drivs utav kulturföreningen Tellus.

I närområdet ligger Telefonplan, här finns den populära restaurangen Landet, bibliotek, matbutik, S.A.T.S (Gym). Ta en promenad till närområdena i Mörtviken eller Vinterviken och njut av dess härliga atmosfär, fantastisk solnedgång över Mälaren.

I närområdet ligger även Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger.

Kommunikation

Kommunikationer med T-bana -Midsommarkransen. Det tar ca 12 minuter in till city med tunnelbanan. Det finns även ett flertal busslinjer som trafikerar området.

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
43 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Pris
SEK 2,795,000 som utgångsbud
Avgift
SEK 2,907
Driftskostnad
SEK 4,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
4.2 %
Andel av årsavgiften
4.2 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1946
Energideklaration
Utförd 6/29/2019
Energiprestanda
219 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Martallen 22
Om föreningen
Föreningen bildades år 2001 och tog över fastigheten samma år. Byggnaden renoverades år 2002 med nya elstigare, nya vatten- och avloppsrör (stambyte) samt uppfräschning av trapphus. År 2005 renoverades fasad och fönster. I föreningen finns totalt 24 st bostadslägenheter, varav 23 st lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Det finns 1 st lägenheter som är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har även 3 st mindre lokaler i byggnadens källarplan som hyrs ut.

Föreningen debiterar köparen ca 1 200 kr (överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp) och ca 450 kr (pantsättningsavgift vid belåning 1% av gällande prisbasbelopp) i samband med överlåtelsen. Faktureras av föreningens ekonomiska förvaltare, Botema AB.
Tv och bredband
Föreningen har ingen central/gemensam bredbandsanslutning i byggnaden. Varje medlem har möjlighet att ansluta sin egen lägenhet till ADSL-uppkoppling via teleuttaget. Alternativt via mobilt bredband.
Parkering
Föreningen innehar 5 st parkeringsplatser som finns belägna intill byggnaden. Kontakt tas med föreningens styrelse om intresse finns att hyra en p-plats. Parkeringsmöjligheter finns även intill byggnaden på Vattenledningsvägen, Midsommarvägen och omkringliggande gator.
Renoveringar
Utförda investeringar och underhållsarbeten:
Elstigare, år 2002.
Vatten- och avloppsrör (stambyte), år 2002.
Trapphusrenovering, år 2002.
Omputsning av fasad, år 2005.
Renovering av fönster, år 2005.
Övrigt
Modern tvättstuga finns i byggnadens källarplan med 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare och 1 st torkskåp.

Karta

Midsommarkransen Hägersten

Vattenledningsvägen 83, vån 3

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg