MED02C1733C58A448D1B1CCE91B76EDC0A3

Välplanerad och helrenoverad 3:a lugnt belägen på lummig innergård!

Budgivning

Skarpnäck, Skarpnäck

Varmfrontsgatan 11, 1tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,424 Inkl värme, VA, vindsförråd, (+ 289:- för TV och bredband).
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea80 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer99-2390-1-28-3
Byggår1985
Driftskostnad417 kr/månad

Budgivning pågår
Högsta bud: SEK 2,500,000
Utgångspris: SEK 2,500,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Välkommen in till denna välplanerade och renoverade 3:a om hela 80 kvm lugnt belägen på trafikfri innergård i en välskött förening!

Här finns ett nyrenoverat och komplett utrustat kök med en härlig färgsättning och plats för 6-8 personer att sitta bekvämt.
Badrummet är kaklat i svart/vitt och har både badkar och tvättmaskin installerat.
Båda sovrummen rymmer ett större sovrumsmöblemang och det ena sovrummet har en unikt utformad walk-in-closet med gott om förvaringsutrymmen. Vardagsrummet har plats för en större soffgrupp och den stora balkongen ligger lugnt mot den lummiga innergården.

Föreningen Horisonten är en välskött förening med god ekonomi.

Hjärtligt välkommen på visning!

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2019.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Övrigt

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis sommargympa med Friskis & Svettis på Skarpnäcksfältet, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Bilder

Plats för 6-8 personer att sitta bekvämt

Fin färgsättning och bra maskinell utrustning

Ljus balkong

Öppet vardagsrum

Innergården precis utanför

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in!

HALL

Stor hall med gott om plats för både jackor, skor och förvaring i flera stora garderober.
Stilrent, grått golv och ljusa väggar.


KÖK

Nyrenoverat kök med en stilren utformning och tidlös färgsättning i svart och vitt.
Här finns både ugn, induktionshäll, diskmaskin och fullstor kyl/frys. Förvaringsutrymmena är enastående tack vare rejäla skafferier och många skåp, liksom arbetsytorna som är mycket goda. Här finns plats för 6-8 personer att sitta bekvämt med utsikt över den grönskande innergården.


SOVRUM 1

Bredvid köket ligger det första sovrummet, med plats för ett komplett sovrumsmöblemang.
Intill finns en stor walk-in-closet som rymmer gott om förvaring. Denna walk-in-closet kan med fördel användas som ett extra sovrum vid behov. Genomgående parkett och ljusa väggar.


SOVRUM 2

Intill vardagsrummet ligger det andra sovrummet, med plats för dubbelsäng, byråer och flera garderober vilka står monterade. Genomgående parkett och ljusa väggar.


VARDAGSRUM

Öppet vardagsrum med gott om plats för både en större soffgrupp, byråer, bokhyllor och annat. Goda ljusinsläpp från flera fönster utan direkt insyn. Balkongen vetter mot lugn innergård och rymmer en komplett utemöbelgrupp.


BADRUM

Kaklat badrum i en snygg färgsättning. Här finns badkar, tvättmaskin, handfat med kommod och ett rejält badrumsskåp med bra förvaring. Svart/vitt klinkers på golv och helkaklade väggar i vitt med en svart bård.


ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Den gemensamma tvättstugan finns i ett separat hus på innergården.
Antal rum
3 rum
Boarea
80 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3, hiss finns
Pris
SEK 2,500,000 Utgångspris
Avgift
SEK 5,424 Inkl värme, VA, vindsförråd, (+ 289:- för TV och bredband).
Driftskostnad
SEK 5,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Schablonberäknade driftskostnader.
Andel i föreningen
0.82102 %
Andel av årsavgiften
0.81777 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
HSB BRF Horisonten
Om föreningen
HSB BRF Horisonten i Stockholm bildades 2004 och består av 7 st flerbostadshus i 1-3 våningar byggda 1984 - 1989. Det finns 139 lägenheter, varav 123 bostadsrätter, 16 hyresrätter samt 6 lokaler och en bostad med hyresrätt som används av PRO.
Föreningen är mycket välskött och har god ekonomi, med HSB som ekonomisk förvaltare.

Under hösten 2017 upplät föreningen en f.d. hyresrätt som såldes, vilket inbringade drygt 2,7 miljoner.
I januari 2019 uppläts en till hyresrätt vilket inbringade närmare 2-miljoner.
Resterande hyresrätter utgör ett stort dolt kapital, som frigörs när hyresrätterna upplåts till bostadsrätt.

Två tvättstugor finns att tillgå, en stor och en liten som båda totalrenoverades 2005 med ny maskinpark. I den stora tvättstugan på Horisontvägen 73 finns totalt tre tvättstationer, varav en även inkluderar en grovtvättmaskin, en grovtumlare och ett stort torkskåp. I lilla tvättstugan på
Varmfrontsgatan 29 finns två tvättstationer och en separat grovtvättmaskin med ett tillhörande torkrum.

Det finns även en trevlig förenings/festlokal (300 kr/tillfälle), övernattningsrum på Varmfrontsgatan 9B med dusch/wc samt trinettkök (250 kr/natt).

Föreningen har cykelförråd till 76 lägenheter som kan lånas, separat kö.

Ingen avgiftsförändring är planerad i dagsläget.

För mer information se bifogad årsredovisning eller besök gärna föreningens hemsida, www.brfhorisonten.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
139
Varav hyreslägenheter
16
Antal lokaler i föreningen
6
Tv och bredband
Fiber är installerat och levereras av Telia. Basutbud; bredband 100/100 Mbit/s, TV-paket Lagom samt bredbandstelefoni prisavtal Mini har föreningen en kollektiv anslutning för. Varje enskild medlem betalar 289:-/månad för detta abonnemang.
Parkering
Sedan årsskiftet 2018/2019 har Parkando tagit över uthyrningen av garagen. För mer information, gå in på http://www.parkando.se/
Renoveringar
Föreningen har en 20-årig underhållsplan.
Under 2008 har föreningen försett gårdarna med ny belysning och under 2009 skedde en upprustning av gårdarna med bl.a. ny klätterställning, rutschkana och gungor. 2012 började staket att bytas ut och har nu målats.
Alla trapphus har renoverats de senaste åren.
Föreningen håller just nu på att rusta upp gårdarna.
Stamspolning har nyligen gjorts.

Ett nytt låssystem har nyligen bytts ut.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, minst 10%.
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt. Avtalet skrivs om 2024-03-31
Överlåtelseavgift
SEK 1,655 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 709

Karta

Skarpnäck Skarpnäck

Varmfrontsgatan 11, 1tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg