MED5D422C92B27E4D7FB5AFD256EE4F6143

Gränna, Gränna

Uppgränna Gästgivaregård 3

Fakta

TypÖvrig bostad
UpplåtelseformFriköpt
Boarea330 kvm
Biarea20 kvm
Tomtarea2,232 kvm
Byggår2015
Driftskostnad5,958 kr/månad

Utgångspris: SEK 10,995,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkommen till Uppgrenna Naturhus!
Nu finns möjlighet att bli lycklig ägare till ett helt unikt hus med spännande arkitektur, ett fantastiskt läge samt magisk utsikt över sjön Vättern. Naturhuset är idag en välkänd hållbar mötesplats.
Huset är i alla delar miljögenomtänkt, och har ett eget kretsloppssystem. Det stora glastaket och de generösa glaspartierna möjliggör ett klimat likt norra Italien.

Nu har en ny ägare möjlighet att utveckla verksamheten och ta den till helt nya nivåer. Det finns en stor utvecklingspotential där endast fantasin sätter gränser. Kanske en helt unik festlokal under glastaket för bröllop och andra fester? Eller ett wellnesscenter? En restaurang med egenodlade grönsaker? En Retreatanläggning? Ett spa? Konferansanläggning?
Eller om man vill förvärva det som ett exklusivt boende med obruten sjöutsikt och medelhavsklimat!

Uppgrenna Naturhus ligger mitt emellan de större städerna längst turistvägen alldeles vid sjön Vättern i södra Sverige. 4 km söder om huset ligger turiststaden Gränna, (800 000 besökare/år). Huset ligger i närhet till bra kommunikation via E4, tåg eller flyg. Naturhuset, som är det enda i sitt slag, har besökare från hela världen och intresset ökar för varje år.
Uppgrenna Naturhus är helt unikt då det är det enda Naturhus i sitt slag som finns i världen för verksamhet.
Idag står caféverksamheten för huvudnäringen och ca 400-450 besökare dagligen hittar hit sommartid.
Stor efterfrågan finns för upplevelser/aktiviteter året runt, tex. Inom turistnäringen och även restaurangverksamhet.
Sedan öppnandet 2015 har förfrågningar gällande bröllop strömmat in varje vecka. Även förfrågningar om 50-årskalas, fester och konferenser med övernattning.

Hela anläggningen är tillgänglig/handikappsanpassad.
När du tar klivet innanför entrédörren så tar du också klivet in i "Medelhavet". Du möts av en lugn atmosfär i prunkande grönska, fågelkvitter och en obeskrivlig vy över Vättern.
I den stora växtbädden till vänster i söder växer melon, persika, nektarin, fikon tomater och vinrankor. Tittar du rakt fram ser du den storslagna sjön Vättern och Visingsö genom glasväggen i väst.
Här inne finner du också mysiga sittgrupper i caféterassen växthuset.
I den uppvärmda delen av huset på entréplanet finns två rum som idag används vid konferenser, samt en 30kvm stor balkong i västerläge, ett kök ,en hall och wc.
En trappa ner på källarplanet finns till vänster teknikrum, tvättstuga, samt ett kontor/behandlingsrum. Ett uthyrningsrum med dusch/wc och egen ingång finns också. Till höger hittar man "regnskogen " som idag är ett relaxrum där det även finns en stor solanläggning för ljusterapi/värmebehandling. Här finns också två omklädningsrum med duschar och två wc.
På detta plan ligger också en åretruntuppvärmd vinterträdgård med mandarinträd och Aloe Vera b.l.a.
Tar du sedan trapporna upp ändå till den stora takterrassen "orienten" under glastaket, kan du sjunka ner och vaggas till ro i en av hängmattorna där. Endast glastaket finns mellan dig och himmelen. Den fria utsikten över sjö och landskap genom glaset runt omkring dig är oslagbar. Utsikt i 360 grader, och även uppåt!
Runt huset finns flera generösa sandstensbeklädda terrasser, alla med vy mot både berg och sjö
Solnedgångarna över Vättern är magiska och kan avnjutas från alla platser både i och utanför huset!

Naturhus beskrivning:Växthuset möjliggör ett slutet lokalt kretslopp där husets avlopp från wc, disk och tvätt processas, infiltreras och renas i växtbäddar. Växterna tar upp näringen och omvandlar den till frukt och grönsaker, kretsloppet sluts. Växthuset ger fantastiska uterum skyddade från regn, vind, snö och skapar ett klimat motsvarande norra Italien. Uteplatserna kring huset används från februari/mars till långt in på oktober. Huset är alltigenom miljögenomtänkt och tillsammans med höga krav på utförande, material och energisystem kombinerar Naturhuset ett minimalt ekologiskt fotavtryck med härliga sinnesupplevelser.

Gå gärna in på hemsidan för fler bilder och information: https://uppgrennanaturhus.se/

Möjligheternas hus är nu till salu det är bara dina fantasier som kan sätta begränsningarna. Hör av dig för mer information.

Om området

Uppgränna är en liten by som ligger 2,5 km norr om Gränna i Gränna socken i Jönköpings kommun, vid gamla rikshuvudväg 1, som i alla tider varit ett viktigt stråk genom landet, pilgrimsled mot Alvastra och Trondheim och ”eriksgatuväg”.
Ljuvliga vyer och härliga promenadstråk är signatur för området och in till Gränna kommer man på bara några minuter. Närhet till E4an och bra kommuniktation.

Uppgränna är omgivet av ett kulturlandskap som innehåller minnen från forntid, vikingatid och medeltid. Vid Holavedsledens början strax norr om Uppgränna finns en runsten från 1000-talet, liksom en minnessten, som erinrar om Heliga Korsets kapell, byggt omkring 1330.

Längs en stig från Uppgränna når man ruinen efter greve Per Brahe den yngres mäktiga slottsborg Brahehus.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Foto Patrik Svedberg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Boarea
330 kvm
Biarea
20 kvm
Naturhuset
Byggdes 2015.

När ni tar klivet in i naturhuset får man direkt en känsla av lugn, tillsammans med den fantastiska utsikten ner mot Vättern känns det som du står nere vid medelhavet en varm sommardag. I växtbädden till vänster odlas det fikon, nektariner, vindruvsrankor, melon, tomat m.m.

Rakt fram finns det bord där du kan sitta och njuta av det ekologiska urvalet från kaffet. Till höger ligger caféet och serveringen. Här finns möjlighet att utveckla detta vidare till restaurang om så önskas.
Det finns även två separat rum som idag har använts vid mindre konferens besök. I det stora rummet får det plats femton personer och i det lilla tio.
Sen har vi den stora terrassen med härlig utsikt ner mot Vättern, med västerläge går här att njuta av solen stora delar av eftermiddagen samt solnedgång.

Köket är utrustat med:
Spishäll, mikro, diskstation, varmbad, kylbänk m.m.

På våningen finns det en WC för gästerna.

Hiss finns tillgängligt.
Sutterängdelen
När vi kommer ner för plan har vi snygga förvaringsplatser.
Till höger har vi det som idag kallas relaxavdelningen.
Inne i relaxavdelningen har vi "regnskogen" där det idag finns möjlighet med hjälp av teknik att sola inomhus. Här fanns planer att göra en pool så ventilationssystemet är idag redan förberett för det.

Rakt igenom rummet finner vi citronlunden en vinterträdgård där man kan gå ut och njuta både av växtlighet och utsikten ner mot Vättern.

I andra delen hittar vi tvättstugan och ett lättillgängligt kontor.

Här finns även ett övernattningsrum med badrum.
Loftet
På övervåningen i naturhuset har vi loftet. Här uppe använder man idag hängmattor som man kan lägga sig i och bara njuta av värmen och fågelkvitter med bara glas mellan dig och den härliga himmeln.
Efter att gästerna har legat i hängmattan en stund har ägaren fått många förfrågningar om man får övernatta, ha bröllop, 50 års kalas m.m.
Utsikten och känslan är magisk!
Vad är ett Naturhus
Växthuset möjliggör ett slutet lokalt kretslopp där bostadens avlopp från WC, disk och tvätt processas, infiltreras och renas i en växtbädd. Växterna tar upp näringen och omvandlar den till frukt och grönsaker, kretsloppet sluts.
Växthuset ger möjlighet att sitta inne med känsla av uterum , skydd från regn, vind, snö och skapar ett klimat motsvarande norra Italien. I Naturhuset kan du få behaglig värme från mars till oktober.
Byggnad
Byggnadsår
2015
Byggnadsår kommentar
Färdigt 2015
Uppvärmning
Direkt El
Byggnadssätt
fasad
Trä
Fönster
1-glas
Tak
Glas
Fastighetsbeteckning
Uppgränna 1:21
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 71,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 37,000
Renhållning
SEK 7,500
Försäkring
SEK 27,000
Kommentar
I Naturhuset är det bergvärme.

Driftkostnad bostadshuset:
Värme/el 25000kr/år, renhållning 2300kr/år, slamtömning 700kr/år, försäkrning 5000kr/år
Tillkommande kostnad
Övrigt
Summa pantbrev
SEK 7,000,000
Tomt
Areal
2232 kvm
Tomtbeskrivning
Tomtarea: 2232 Gästgivaregård 3
Tomtarea: 3851 Gästgivaregård 2
Båda tomtarna är friköpta.
Samfällighet, servitut etc.
Inskrivna servitut och övriga gravitationer: Nyttjanderätt tele

Karta

Gränna Gränna

Uppgränna Gästgivaregård 3

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg