MED25AA9FB3DE474AF29B1335E55E9887DA

Granbystrand, Sigtuna

Tömvägen 22

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea167 kvm
Tomtarea1,116 kvm
Byggår2011
Driftskostnad3,470 kr/månad

Som utgångsbud: SEK 6,200,000

Här bor du fint i ett härligt barnvänligt område invid Mälarens strand med båtbryggor, badstrand och bastu några minuter bort. Från huset har du även viss sjöutsikt! Totalt 5 sovrum, badrum i båda plan, vardagsrum med öppen spis, allrum och rymligt kök samt tvättstuga. Huset ramas in av ett stort härligt pooldäck, ca 160 kvm, med en fin pool (2016). Här finns ett varmbonat garage med en förrådsdel samt fina plattsättning framför huset och en stor trädgård.

Om området

Område vid Mälarens strand med småbåtshamn, strand, badbrygga och båthus (festlokal med kök, wc, dusch och bastu). Du tar dig enkelt med bil till Sigtuna, Arlanda, Stockholm och Uppsala.

Kommunikation

Bussar till Sigtuna, Bålsta och Arlanda går vart 30:he minut. Busshållplatsen ligger vid väg 263, vid infartsvägen till området.

Parkering

Parkering invid huset och gästparkering vid förskolan.

Övrigt

Granby Nya Förskola ligger några minuter bort. Härifrån går även skolbussen.

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
7 rum varav 5 sovrum
Boarea
167 kvm
Areakälla
säljarens information
HALL
Trevlig stor välkomnande hall med vackert mörkt kakel på golvet. Här finns plats för en hallmöbel och även avhängningsyta för ytterkläder.
VARDAGSRUM
Från hallen öppnas upp mot det stora välkomnande vardagsrummet. Vackert parkettgolv och ljust målade väggar. Längs ena kortsidan finns en modern braskamin (installerad 2018) att sitta framföra och njuta av. Stora fönsterpartier och en altandörr som vetter ut mot poolområdet vilket ger ett härligt ljusinsläpp i rummet. För att utnyttja den härliga värmen från braskaminen har man även låtitt installera en värmeförflyttarfläkt (Airmove 2.0 som går upp till allrumme
MATPLATS
Från vardagsrummet är de öppet in mot den väl tilltagna matplatsdelen med gott om plats för både familj och vänner över en god middag.
KÖK
Rymligt kök med gott om förvaring och arbetsytor med mörkt kakel ovanför. Vita skåpluckor
TVÄTTSTUGA
Innanför köket ligger en rymlig tvättstuga med groventré. Här finns med arbetsbänk med skåp, ho, tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och frånluftsvärmepannan.
SOVRUM 1
Ett stort sovrum med gott om garderobsförvaring längs tre av väggarna. Förra ägarna hade detta som en walk-in-closet. Fönster som vetter mot trädäcket.
SOVRUM 2
Ett mindre sovrum med två garderober.
DUSCHRUM
Stort duschrum, mörkt klinker med golvvärme, vitkaklade väggar samt duschhörna med fin glasmosaik. Här finns även handfat med överskåp och wc samt vädringsfönster. I taket har man infällda spotlights.
ALLRUM
Stort allrum med parkettgolv och vitmålade väggar. Här har man byggt en takkupa som ger bra höjd i rummet samt gott om fönster. Perfekt utrymme för de mindre barnen att leka och tonåringarna att hänga med sina kompisar.
SOVRUM 3 och 4
Två mindre sovrum med parkettgolv och förvaringsutrymme.
SOVRUM 5
Stort master bedroom med parkettgolv och stor garderobslänga längs ena väggen med spegeldörrar.
BADRUM
Ljust trevligt badrum (2014) med ljusgrått klinker, golvvärme, och vita stora kakelplattor på väggarna. Ett takfönster ger fint ljusinsläpp. Här finns badkar, vägghängd wc, handfat med spegelskåp ovanför.
GARAGE OCH FÖRRÅD
Varmbonat garage med vidbyggd förråd (som vid behov skulle kunna byggas om till ett extra rum). Här finns en arbetsbänk och förvaringshyllor samt 3-fas eluttag. Garageporten är förberedd för en motordriven dörröppnare.
POOL OCH POOLDÄCK
Ett underbart stort pooldäck i vinkel på ca 160 kvm som omsluter den trevliga poolen 3,5 x 6,5 x 1,5 meter (Thermopool från 2016) med ett skjutbart pooltak med låsbara sektioner (modell Gullberg-Jansson: Nova comfort). Från vardagsrummet styr du poolbelysningen med en dimmer. En luftvattenvärmepump, som isolerats med frigolitblock, värmer upp poolen (lucka finns till ett elskåp med automatsäkringar, jordfelsbrytare och sandfilter vars backspolning går vidare ut till dagvattensystemet. Även utrustad med UV-ljus som renar vattnet ytterligare. Ett dräneringssystem som också är kopplat till dagvattensystemet har installerats som extra trygghet.
TRÄDGÅRD
En stor trädgård på både fram-och baksidan. Perfekt för barnen att leka och spela boll på. Fina rabatter är anlagda längs den stenlagda entrégången som leder fram till huset. Här finns en större stenlagd framsida och även en sandlåda. En tujahäck längs framsidan av huset ger fint insynsskydd. Bakom huset ligger en samfälld ängsmark.
TV OCH INTERNET
Fiber är indraget (TV internet och ip-telefoni). Nätverket kommer ägas av samfälligheten och är ett s.k. "öppen fiber". Huset har ett s.k. stjärnnätverk med internet uttag i flertalet rum.
ÖVRIGT
2013 Inreddes övre plan.
2017 Installerades avfuktare i krypgrunden med luftkanaler för att förebygga mt eventuell påväxt i krypgrunden.
2018 Installeras partikelfilter på inkommande vatten i förebyggande syfte.
Uteplatsen är förberedd (förplintad) för om man vill bygga en balkong med utsikt mot Mälaren).
Larm finns kopplat till Sektor Alarm och kan övertas (ca 437 kr/mån)
SAMFÄLLIGHET
Man har del i en samfällighet. Här ligger samfällt vatten via gemensamt teknikhus. (f.n fri tillgång till vatten från Bärmö vattentäkt mot fast avgift (ej per m3)), regelbundna vattenprover (4 gngr/år). Samfällt avlopp via en för området gemensam reningsanläggning (ägs ej av samfälligheten).
Fibernätverket ägs av samfälligheten.
TV OCH INTERNET
Fiber indraget i huset för TV, internet och ip-telefoni. Det är en öppen fiber som ej ägs av en specifik leverantör. Man har ett s.k stjärnnätverk med uttag i flertal rum.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
2011
Byggnadsår kommentar
2013-14 inreddes övre plan
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump samt dir el i våtrum, hall och övervåning
Ventilation
Frånluftsventilation med återvinning
Energideklaration
Utförd 9/19/2017
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
61 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund med ny avfuktare 2017 och fuktvakt i tvä
Grundmur
Prefabricerade betongbalkar på plintar
Stomme
Trä
fasad
Mestadels stående träpanel
Fönster
3-glas Isoler
Bjälklag
Trä
Tak
Ljusgråa betongpannor ovanpå glasfiberduk.
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Granby 5:122
Övrigt
Skorsten av plåt. Provtryckt vid installation av braskaminen 2018.
Radonmätt 20171019 uppvisade årsmedelvärde på endast 60 Bq/m3.
Övriga byggnader
Fristående isolerat garage och förråd. Pool och pooldäck.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 41,635 / år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning
SEK 22,600
Renhållning
SEK 2,635
Väg, samf
SEK 12,000
Sotning
SEK 400
Försäkring
SEK 4,000
Beräknat antal personer
4
Kommentar
I samfällighetsavgiften ingår vattenledningar, avlopp, väg, vägbelysning, fiber, grönområde, båthus, badstrand, bryggor och båtplatser.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 4,174 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,240,000
Byggnadsvärde
SEK 2,944,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 4,217,500
Tomt
Areal
1116 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Uteplats
Stenläggningar på framsidan. Stort pooldäck, ca 160 kvm, och pool.
Parkering
Plats för 1-2 bilar på asfalterade infarten och plats för 1 bil inne i garaget.
Planbestämmelser
Detaljplan
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Granby GA:6, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Granby GA:7, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Granby GA:8, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Granby GA:9, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Killinge GA:4

Karta

Granbystrand Sigtuna

Tömvägen 22

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg