MED9FD040460E044592A665C87167A79681

Trivsam 1:a i populära Toltorpsdalen!

Boka visning
Budgivning

Toltorpsdalen, Mölndal

Toltorpsgatan 50B

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,812 inkl. vatten, värme & kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea35 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer49
Byggår1962
Driftskostnad575 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,075,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Visningar

28
September | Monday
Kl 17:15 - 18:00
Endast förbokad visning. Välkomna!

Nu kan vi presentera denna välplanerade 1:a på Toltorpsgatan 50B om 35 kvm i stabil HSB-förening. Bostaden är belägen i det mycket uppskattade och trivsamma området Toltorpsdalen. Härifrån är det nära till såväl Göteborg centrum som till Mölndals innerstad och goda busskommunikationer finns alldeles i närheten. Lägenheten har en väl genomtänkt planlösning med utrymme för både matplats, ett komplett kök, umgängesytor samt sovplats. Ett helkaklat badrum och fina förvaringsmöjligheter i anslutning till hallen gör denna lägenhet till en bostad att trivas och leva i. Kombinationen av den välbevarade fiskbensparketten och de i övrigt neutrala ytskikten gör det till en fröjd för den inredningsintresserade att inreda efter eget tycke och smak.

Visningsbokning sker via vår hemsida, klicka på "Boka" bredvid utannonserad visningstid för att välja bland tillgängliga tider. Med hänsyn till rådande omständigheter välkomnas endast ett sällskap var tionde minut. Varmt välkomna!

Om området

Toltorpsdalen med dess lugna och rofyllda tillvaro och närhet till det mesta gör det till ett väldigt attraktivt och eftertraktat område. Dess grönskande och levande omgivning skapar en härlig atmosfär. Läget precis intill Ängårdsberget och Safjället gör det möjligt för längre promenader i idyllisk miljö med rikt växt- och djurliv. Detta i samband med cykelavstånd till Göteborgs stadspuls samt Sahlgrenska gör detta till ett drömläge för många. I hjärtat av dalen finner man även skola och dagis. Toltorpsdalen erbjuder allt från mindre lägenheter till större villor vilket skapar en härlig och trevlig variation som lockar människor i olika åldrar.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationsmöjligheter med buss till Sahlgrenska, Göteborg C samt Mölndals C som erbjuder vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. På ca 5 minuter med direktbuss tar du dig till Chalmers. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
35 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
I entrén möts ni av en välkomnande hall med parkettgolv och ljusa väggar som knyter samman bostadens utrymmen.
Klädkammare
I direkt anslutning till hallen finner ni den väl tilltagna klädkammaren. Här det installerats ett ordentligt PAX-system med hyllplan, utdragbara lådor och plats för upphängning - mycket väl genomtänkt!
Badrum
Till vänster i hallen når ni lägenhetens kombinerade badrum och tvättutrymme. Här finner ni ett helkaklat badrum som matchas med neutralt kakel och klinkers. Badrummet är utrustat med dusch med vikbara väggar som går i en läcker svart färg. Vidare finner vi ett handfat, WC, badrumsspegel och handdukstork samt en tvättmaskin (tvättmaskinen på bild kommer att bytas ut) i full storlek. Tillsammans skapar detta ett välutrustat och funktionellt våtutrymme.
Rum
I denna etta finns ett stort och ljust rum där äldre charm möter nyare inslag. Den välbevarade fiskbensparketten i original skänker rummet en rejäl portion av karaktär. Här får ni plats för soffa, soffbord, tv-bänk och mediavägg. Ett platsbyggt hyllsystem säkerställer både förvaringen och funktionaliteten till detta utrymme. Den ena delen av rummet kan med fördel nyttjas till sovplats där säng med sängbord eller dubbelsäng kan placeras. Det stora fönsterpartiet i härligt sydvästligt läge ger er möjlighet att se ut över den grönskande innergården med utsikt över Änggårdsbergen, samtidigt som det också skänker lägenheten en stor mängd naturligt ljus.
Kök
Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter och bänkytor som tillsammans med matplatsen och neutrala ytskikt gör detta kök till något för den kulinariska. Här finner ni en fullstor diskmaskin, kombinerad kyl och frys, ugn samt spishäll och spisfläkt. På golvet ligger ett laminatgolv med klinkersimitation. Den genomtänkta planlösningen ger er även en given plats för ett köksbord där sällskapet kan slå sig ner i väntan på maten.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Pris
SEK 2,075,000
Avgift
SEK 1,812 inkl. vatten, värme & kabel-TV
Driftskostnad
SEK 6,902 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,099
Försäkring
SEK 2,803
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Kostnaderna som har presenterats ovan är faktiska kostnader baserat utifrån förbrukning av nuvarande ägare. Observera att driftskostnaderna kan variera beroende på individuell förbrukning samt val av försäkringsbolag.
Andel i föreningen
0.99191 %
Andel av årsavgiften
0.99191 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1962
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 7/2/2020
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
92 kWh/m² och år
Övriga byggnader
I föreningen finns miljöhus, cykelförråd och en hobbylokal.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Lägenheten innehar ett separat källarförråd samt skafferiplats i matkällare.
Förening
Namn
HSB Brf Toltorpscentrum i Mölndal
Om föreningen
Stabil och mycket lågt belånad HSB-förening med 60 bostadsrätter och 4 gemensamma lokaler. P-platser med el går att hyra av föreningen till en låg månadskostnad. Det finns även avgiftsbelagda P-platser för besökare i direkt anslutning till föreningen. Trevlig gård med lummig grönska och fina grillmöjligheter. Här finns även hobbyrum, tvättstuga med torkrum, cykelförråd samt källarförråd.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
60
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Kabel-TV via ComHem samt bredband via Bredbandsbolaget (Telenor). I avgiften ingår ett grundutbud via kabel-TV.
Parkering
Föreningen förfogar över 43 st parkeringsplatser. Hyra från 150kr/mån. Separat kö.
Renoveringar
Under 2018 har det genomförts relining i båda bostadshusen. Under 2020 kommer sockeln att ses över på båda husen. Träd utanför båda husen kommer att ses över, vissa kommer att bytas ut medans andra kommer att beskäras.
Ekonomi
Årsavgifterna är oförändrade för 2020. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. Som köpare krävs individuellt medlemskap i HSB Mölndal. Läs mer om medlemsavgifter och information på blimedlem.hsb.se.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Hasselnöten 6 och Päronet 1.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Toltorpsdalen Mölndal

Toltorpsgatan 50B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg