MEDA6E5465529924B049D57BAD463D97B2B

Sjöutsikten på höjden

Hok, Hok

Thure Bruces väg 2

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea177 kvm
Tomtarea726 kvm
Byggår2009
Driftskostnad3,612 kr/månad

Utgångspris: SEK 5,750,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Här ges möjligheten till ett unik livsstil i ett modernt och påkostat hem med alla bekvämligheter i en exklusiv boendemiljö. Med panoramafönster mot sjö och naturskön omgivning i anrik herrgårdsmiljö ligger detta stilla på höjden. Detta enplanshus om hela 177 bekväma kvm i ett plan har både högklassigt spa och golfbana som granne. Thure Bruces väg 2 ligger nämligen inne på Hooks Herrgård vid Hokasjön.

Huset är ett Anebyhus som har uppförts helt nytt från grunden 2009 med gjuten betongplatta och vattenburen golvvärme som är kopplad till energieffektiv jordvärme. Träfasaden är behandlad med järnvitriol som både ger underhållsfrihet och vackert skiftande trä, som får huset att smälta in naturligt i de gröna omgivningarna. Hajomfönster pryder framsidan hela vägen från kök till vardagsrum, som kan skjutas helt till sidan och mer eller mindre sudda ut gränsen mellan inne och ute. Dubbla pooler, dubbla duschutrymmen och så även dubbla boenden. Detta då en nyare gästbostad har byggts till med, i dagsläget, hyresintäkter året runt som bidrar till ett nästintill gratis boende. Asfalterad uppfart med plats för flertalet bilar och carport för både bil och golfbil är heller inget undantag.
Huset är fördelat på 7 r.o.k. i stilrent utförande, där Master bedroom inrymmer ett eget badrum och walk-in-closet som vetter mot skogens helt insynsfria baksida. För att fortsatt säkerställa en lugn och insynsfri lummig oas har nuvarande ägare nyligen därför också köpt till en bit skog och naturtomt bakom huset. Så snart den nya tomten är klar och färdigregistrerad hos Lantmäteriet så spänner Thure Bruces väg 2 över både trädgård och en bit natur.

Här kan man besanna drömmen om ett lantligt modernt boende i naturskön omgivning ca 20 min från Jönköping och samtidigt stoltsera med kombinationen av sjöutsikt, naturen bakom och golfbana, restaurang och spa nedanför. Området kantas i övrigt av svamp -och bärskog, längdskidspår och en promenad bort ligger även Leva Café. Njut eftermiddagssol ljumma sommarkvällar vid utomhuspoolerna eller koppla av framför braskamin som sprakar hemtrevligt.

Trots den lantliga miljön ligger riksväg 30 bara på andra sidan sjön med närhet till Vrigstad, Jönköping åt norr och samma avstånd till Värnamo åt söder.
Vaggeryds kommun är en högattraktiv växande kommun som spänner mitt emellan Jönköping och Värnamo med suveräna kommunikationer och många smultronställen kring sjöar och skog.

Våga låta er förföras av platsen och omgivningarna och skapa en bild av ett liv här genom ett besök på Thure Bruces väg 2. Varmt välkomna med Er intresseanmälan!

Om området

I anslutning till Hooks herrgårds herrgårdsmiljö som erbjuder hotell, restauranger, en av Sveriges finaste golfbanor och nybyggt spa. I området finns även vackra promenadstråk, svampskog, trädgårdscfé och hästgård där man mot kostnad både kan rida och köpa färska ägg.

Kommunikation

Buss går pendlingstider till Jönköping, se mer på www.jlt.se

Närservice

I Vaggeryd finns mataffärer, butiker, banker, restauranger, förskola och skolor. I Hok finns förskola, skola, bensinpumpstation, pizzeria och tågstation.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
7 rum varav 5 sovrum
Boarea
177 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Hall/entré
Entré och möblerbar hall med plats för att hänga av sig ytterkläder samt en större garderob med skjutdörrar som ingår i köpet.
Sovrum 1
I anslutning till hall och entré ligger sovrum 1 som används som ett gästrum. Detta rum är något mindre och ger plats för en enkelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang.
Gästwc
Intill hall och garderob finns en gästwc med toalettstol, tvättställ och spegel.
Kök
Stilrent kök från Myresjökök i modern öppen planlösning mot matplats som inrymmer 8-10 personer. En stor köksö ger optimal arbetsyta och fin vy över Hooks herrgårds natursköna omgivningar. Köket är i övrigt utrustat med kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, diskmaskin, microvågsugn och köksfläkt. Diskbänk av laminat och dubbel ho med fönster ovanför som ger fint ljusflöde.
Vardagsrum
Vardagsrum med plats för större soffgrupp framför sprakande braskamin. Vardagsrum och matplats har stora hajomfönster som kan skjutas till sidan och ger en slående utsikt över både sjö och golflandskap.
Master bedroom/Sovrum 2
Här finns god plats för större dubbelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang. Fönster i två väderstreck ger generöst ljusinsläpp och detta rum vetter mot husets baksida, vilken är helt insynsfri. Två inbyggda garderober ger optimal förvaring för kläder eller golfbag i kombination med en rymlig walk-in-closet. Här finns även en utgång till en egen uteplats fri från insyn.
Badrum/Duschrum 1
Privat badrum som också har dusch. Detta badrum har direkt ingång från master bedroom.
Allrum
Allrum i privat del längre in i huset som används som TV-rum. Detta rum kan även tjäna som ett extra sovrum om de befintliga fem sovrum som
huset erbjuder mot förmodan inte skulle räcka till. Denna del k
Sovrum 3
Sovrum med inbyggd garderob, fönster mot husets baksida och ger plats för enkelsäng med tillhörande möblemang.
Sovrum 4
Detta sovrum ligger i husets ena hörn och har hörnfönster som ger bra ljusinsläpp. Inbyggda garderober och god plats för större enkelsäng med tillhörande möblemang.
Sovrum 5
Även detta sovrum ligger i husets ena gavel och har också hörnfönster, liksom sovrum 3, som ger bra ljusinsläpp. Detta sovrum kan inrymma dubbelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang.
Duschrum 2
Detta helkaklade duschrum med golvvärme ligger praktiskt i anslutning till allrum och sovrum 3-5. Avdelningen med allrum, sovrum kombinerat med duschrum gör detta till en utmärkt barn- eller tonårsavdelning, då master bedroom ligger intill men på ett eget hörn.
Groventré/tvättstuga
Avdelning för klädvård innefattar också en praktisk groventré. Här finns tvättho, tvättmaskin, torktumlare och förvaringsmöjligheter.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
2009
Uppvärmning
Jordvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Beställd 8/10/2020
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas isoler
Tak
Papp
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Hok 2:193
Övrigt
Gästhus
Carport för bil samt golfparkering
Bubbelpool
Övriga byggnader
Gästhus med åretruntstandard
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 43,341 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 4,800
Uppvärmning
SEK 37,321
Renhållning
SEK 1,220
Beräknat antal personer
5
Kommentar
Driftskostnaden baserar sig på två vuxna och tre större barn. I uppvärmningen ingår även all hushållsel och elnät.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,612,000
Byggnadsvärde
SEK 1,474,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,050,000
Tomt
Areal
726 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Nyligen har säljaren köpt till mark bakom huset, vilket innebär att tomten inom kort kommer att bli nästan dubbelt så stor när registreringen är klar hos Lantmäteriet
Uteplats
Taktäckt altan samt soldäck
Parkering
Asfalterad uppfart med plats för flera bilar och carport för en bil samt golfbil
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Vattenförsörjningen och räkningen kommer från Hooks Herrgård. Kommunalt avlopp från Vaggeryds kommun.
Samfällighet, servitut etc.
Förmån: Officialservitut Väg, 0665-890.1

Karta

Hok Hok

Thure Bruces väg 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg