KarriärOm oss
230
MED474E4FF3358F4958931C76778FF4588D

Smart tvåa med stor uteplats och genomgående modern standard!Tellusgatan 3 Kungsängen, JÖNKÖPING

Kungsängen, JÖNKÖPING

Tellusgatan 3


PRIS1 600 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

53 kvm

VÅNING

3 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

1202-1

MÅNADSAVGIFT

3 732 kr

BYGGÅR

2017-2018

PRIS

1 600 000 kr

Smart tvåa med stor uteplats och genomgående modern standard!

Väl tilltagen uteplats, smart planlösning och moderna val i expanderande området Kungsängen! 53 moderna kvadrat fördelat på två rum och kök. Bo med förmånligt låg månadsavgift! Ta hissen ner till garaget eller till markplan med ett modernt utbud som väntar utanför porten. Här väntar både gym, små lokala butiker, förskola och mycket mer. Naturnära miljöer finner du också på nära avstånd från Tellusgatan 3, Kungsängen.

Öppen och social planlösning mellan det vita köket och vardagsrummet ger dig utrymme att umgås med nära och kära. Uteplatsen finner du i anslutning till vardagsrummet som förlänger de sociala ytorna under sommarhalvåret. En uteplats på privat läge. Här kommer du garanterat spendera många soliga timmar! Stort helkaklat badrum med egen tvättsektion. Sovrummet är beläget mer privat. Hallen bjuder gott om garderobsförvaring och för dig med mycket hobbyprylar finns även ett förråd. Smarta kvadrat som bjuder den större bostadens fördelar fördelat på den mindre ytan. Varje kvadrat fyller sin funktion.

Brf Vikvalen 1 är en modern förening som bjuder flertalet mervärden för dig som bostadsrättsinnehavare.

En bekväm känsla infinner sig av att bo på naturnära läge och smidigt med närhet till bra kommunikationer. Busskommunikation på nära avstånd, serviceutbud, matbutiker, gym, caféer, vackra promenadstråk och fina grönområden (Bondberget) inom räckhåll. – Perfekt för dig som vill ha nära till allt!

Varmt välkommen med din anmälan till ansvarig mäklare för bokning av visning.

Extra kontaktperson

Bilder

MED474E4FF3358F4958931C76778FF4588D
MED9445650EA72549CDA7D4B7BA82B22ED6
MED695F5E175E2F41D68C671C1F4E55539E
MED1033BBD53FD04F5FB9C5BE721C044BA9
MED52B9BF71736048D2AAA343777F0D4AFF

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

53 kvm

LÄGENHETSNUMMER

1202-1

VÅNING

3 av 11, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 732 kr

BYGGÅR

2017-2018

PRIS

1 600 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Ljus och fin interiör. Genomgående matt ekparkett och vita släta väggar. Härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier och balkongdörr flödar genom vardagsrummet som öppnar upp mot köket. Social planlösning med stor uteplats i anslutning.

HALL

Välkomnande hall med gott om garderobsförvaring direkt till vänster.
Rakt fram öppnar hallen upp mot vardagsrum och kök följt av uteplats och sovrum längst in. Direkt till höger når du badrummet. På golvet ligger naturligtvis ekparkett och väggarna är vita och släta.
Välkommen in till denna smarta tvårummare med modern touch!

KÖK

Vitt och välplanerat kök med halvöppen planlösning mot vardagsrum.
Fullt utrustat med: kombinerad kyl/frys, inbyggnadsmicro och ugn, vit diskmaskin från Bosch, spishäll och fläkt i rostfritt utförande.
Naturlig matplats för 4-5 personer. Är gästerna många förflyttar ni med fördel ut till uteplatsen under sommarhalvåret.
Gott om skåpsförvaring i vitt där arbetsbänken i grafitgrå bryter av mot vitt liggande kakel ovan bänk. Stilrent och modernt!

VARDAGSRUM

Socialt vardagsrum som förlängs av uteplatsen i anslutning under sommarhalvåret.
Vardagsrummet rymmer gott om plats för både den större soffgruppen och matmöbeln.
Naturligtvis återfinns de vita släta väggarna och den trevliga ekparketten pryder golvet.
Här finns plats för alla vid sociala sammankomster.

SOVRUM

Sovrummet är beläget längt in i bostaden, lite avskilt och privat.
Inrett med stor härlig matta att sätta fötterna på när du kliver upp ur sängen. Väggarna är vita och släta. Fönstret vetter åt uteplatsmiljön. Rofyllt att vakna upp här.

BADRUM

Helkaklat badrum i trevliga gråvita toner med egen tvättsektion! Här finns gott om skåp för både linne, handdukar och skönhetsartiklar.
Vitt kakel sitter på vägg och klinkerplattorna är ljust grå.
Badrummet är utrustat med: WC, handfat med kommod och spegel ovan, dusch bakom duschväggar i klarglas, handdukstork och tvättmaskin och torktumlare. Trevlig belysning iscensätter det helkaklade badrummet!

UTEPLATS

Stor och härlig uteplats på taket till våning ett. På våning två är känslan högt och fritt läge. Här kommer du garanterat spendera mycket tid under sommarhalvåret.
Gott om plats att möblera med både soffgrupp och möblemang. För dig med odlingsintresse är denna uteplats perfekt för att odla på längden och bredden.
Avskärmat mot grannarnas uteplatser gör att känslan blir mer privat. Varför inte låta en grön växt klättra längs skärmväggen för att öka trädgårdskänslan ytterligare en nivå.

Om området

Ett område med närhet till alla bekvämligheter men också närhet till strandpromenaden utmed Vätterstranden och sandbankarna vid Rosenlund. Ett område att trivas i för den som föredrar kombinationen med natursköna områden och med närhet till Jönköpings stadsliv. Här är det även gångavstånd till Österängens handels- och servicecenter.

Utbud på området
Vid de större inköpen och restaurangbesöken finner du Asecs som då når på bara tio minuters avstånd med bil. En extra lyx när det gäller tillgänglighet och utbud.

Naturnära områden
Promenadstråk står bara runt hörnet för dig som önskar ut på motionsrundan. Här har du även möjlighet att variera dig. Vätterstranden eller sandbankarna vid Rosenlund? Här kan du välja runda efter dagsform och det med variation. Vackra naturreservatet Bondberget erbjuder vandringsleder och elljusspår. På området finns även en aktiv fotbollsklubb med tillhörande idrottsplats.
Rosenlunds rosarie som ligger nära Kungsängen och är en plats väl värt både besök och återbesök. Rosariet bjuder på fantastiska blomster och växter. Här är det njutbart att vistas.

Restaurang- och caféutbud
I angränsning till området ligger Österängen och erbjuder mindre livsmedel- och handelsbutiker. Pizzerior, kiosker och närhet till bensinstation finner du också på området. En bekvämlighet att vänja sig vid när du glömt handla det sista till middagen eller bara är på spång. Här finns bekvämligheterna som är lätta att vänja sig vid.

Kommunikation
Området erbjuder mycket goda kommunikationsmöjligheter och trafikeras av linjebussar mellan både Jönköping, Asecs och Huskvarna.

Skola och barnomsorg
På Kungsängen finner du gång- och cykelavstånd till förskola och Engelska Skolan. Här finner du även särskola och högstadie på Sandagymnasiet i nära anslutning.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,57 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

772 562 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2021. Syftet med Nettoskuldsättning: Att informera om den framtida köparen om den aktuella Bostadsrättens andel i bostadsrättsföreningens totala lån. (Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

2017-2018

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk till och frånluft

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-01-10

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

80 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Vikvalen 1 i Jönköping

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

52

EKONOMI

Föreningen har höjt årsavgifterna med 10% from 2023-01-01.

Från och med 2023-01-01 så har Riksbyggen den Tekniska förvaltningen och 2023-04-01 så tar de även över den Ekonomiska förvaltningen.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 190 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

476 kr

OM FÖRENINGEN

Brf Vikvalen 1 i Jönköping registrerades 2017 och äger sedan slutet av 2018 fastigheten med samma namn. Den totala bostadsytan i föreningen uppgår till ca 3 318 kvm fördelat på 52 bostäder. Ekonomisk förvaltning sköta av Aspia AB.

Ekonomin och den ekonomiska planen för föreningen bedöms vara välgrundad och stabil. Årsavgift 783 kr/kvm/år anses ligga mitt i normalspannet. Belåningsgraden i föreningen ligger i linje med likande nybyggnationer i kommunen.

Till varje lägenhet i föreningen följer ett eget lägenhetsförråd.

Huskropp 1 innefattar tolv våningsplan. Högst upp, på våning tolv är det enbart en bostadsrätt – en så kallad penthouse.
11 ettor om cirka 53 kvm – 55 kvm.
27 treor om cirka 70 kvm – 95,7 kvm.
1 fyra om cirka 135 kvm (penthouse).

Huskropp 2 innefattar sex våningsplan.
4 ettor om cirka 26 kvm – 30 kvm.
5 tvåor om cirka 49,5 kvm – 55 kvm.
3 treor om cirka 70 kvm – 75 kvm.
1 fyra om cirka 87 kvm.

TV OCH BREDBAND

Lägenheten är ansluten till fiber genom Wetternet. I månadsavgiften ingår grundavgiften för fiberanslutningen. Varje enskild medlem tecknar sina egna respektive abonnemang för tjänster med valfri leverantör. Se mer på wetternet.se för utbud.

PARKERING

Lägenhetsförråd och parkeringsplatser finns i garage - under huset. I föreningens garage finns 47 parkeringsplatser där merparten hyrs ut till medlemmar för 800 kr/mån. Platserna fördelas enligt kösystem.
Föreningen har 10 laddplatser och har förberett för ytterligare 17 st. För närvarande är det inte någon kö till parkeringsplatserna.

I fastigheten finns även ett garage i två plan vilket ägs av bolaget Centrumhuset i Kungsängen Parkering AB. Detta bolag ägs av bostadsrättsföreningen vilket medger en stor affärsmässig flexibilitet. I garaget finns 47 garageplatser där de flesta för närvarade är uthyrda till medlemmar i föreningen. Garagen nås via två garageportar i den norra husfasaden och hissar ner till plan -1 och -2. Hissar från garagen tar er upp till respektive våningsplan.

ÖVRIGT

Överlåtelseavgift på 1 190 kr betalas av säljaren och pantsättningsavgift 476 kr betalas av bostadsrättshavaren (köparen)

Om lägenheten är utrustad med balkong, altan, parkering, carport, uteplats eller andra ytor svara bostadsrättshavaren för att dessa ytor hålls i gott skick genom exempelvis renhållning och snöskottning.

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Objektsbeskrivning
Stadgar
Årsredovisning 2021
Bostadsbeskrivning
Bostadsbeskrivning

Karta

Jönköping Kungsängen

Tellusgatan 3

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg