190

Bergsjön, GÖTEBORG

Teleskopgatan 8

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,716
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea53 kvm
Våning7 (hiss finns)

Snart har du chans att förvärva en kvadratsmart tvåa med solig balkong i det bästa västerläget. Lägenheten är belägen på sjunde våningen som ger dig ett högt, fritt läge och som ger bostaden ett generöst ljusinsläpp i den öppna planlösningen. Här bor du i ett mycket bra läge i grönt område med närhet till skolor och spårvagnshållplats som erbjuder bra kommunikation till stan. Kommande försäljning, kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Om området

På Bergsjöns höjder möter du en attraktiv mix av spännande natur och storstad.

Cirka åtta kilometer nordost om centrala Göteborg ligger den gröna stadsdelen Bergsjön som präglas av ett dramatiskt kuperat och vackert landskap. Här ses en blandning av villor, flerbostadshus och radhus längs gator som fått namn med rymdanknytning, tack vare sitt höga läge. Från vissa platser kan man se hela vägen ut till Vinga. Bergsjön är en ständigt växande och levande stadsdel, planer finns på bland annat ett nytt kulturhus.

Med den bergiga och skogrika naturen alldeles runt husknuten är möjligheterna oändliga för upptäcktsfärder, svampplockning, löparrundor och andra härliga aktiviteter. Soliga dagar samlas folk för att bada och grilla vid den vackert belägna badsjön Bergsjön med sina klippstränder, bryggor och hopptorn. Strax söder om sjön stupar bergen brant ned mot Utby, ett område som lockar många klättrare. Längst upp i Gärdsåsdalen, i sydvästra hörnet av stadsdelen, hittar du den 130 meter höga Gärdsåstoppen som bjuder på en vidsträckt utsikt över västra Bergsjön, Gärdsås och Kviberg.

I området finns två stora 60-talstorg, Komettorget och Rymdtorget varav det senare utgör centrum. Innecentrumet där har efter en omfattande upprustning fått nya namnet Bergsjön Centrum. Här hittar du ICA Supermarket, Apotek, konditori, chark och bibliotek, primärvård, tandvård, medborgarkontor och kulturhus. Runt Rymdtorget syns några k-märkta hus som fått stor utmärkelse för sin ovanliga arkitektur. De uppfördes på 1970-talet och är de yngsta byggnaderna i Sverige som blivit k-märkta.
Förutom två sporthallar finns i Kortedala flera klubbar där du kan träna fotboll, gymnastik, bandy och innebandy. För dig som är golfintresserad ligger Lerjedalens Golfklubb inte långt bort med vackra omgivningar och en trevlig restaurang. Ett roligt utflyktsmål för barnen är stadslantgården Galaxen där man kan titta på djur, rida ponny, åka häst och vagn och kanske ta en hembakad fika i caféet.

I området hittar du förskolor och skolor med årskurs 1-9, fritidsgårdar och kulturskola för barn och ungdomar i åldrarna 6-19 år. Runt stadsdelen går en ringled som är avsedd för biltrafik medan spårvägen går genom områdets mitt, delvis i tunnelläge. Till och från Bergsjön kan du resa med 7:an och 11:ans spårvagn eller buss 58 och 159.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Årsredovisning 2018
Stadgar
Kommande

Bilder

1-Fasad

3-Omrade

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
53 kvm
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
7 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 3,716
Byggnad
Förening
Namn
Riksbyggens BRF Teleskopet
Om föreningen
Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Bergsjön 17:2, 17:3 och 17:6 samt stadsägorna 767:214 och 767:215 i Bergsjön med adresserna Teleskopgatan 4-12. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:

1,5 rok - 20 st
2 rok - 70 st
3 rok - 100 st
4 rok - 30 st

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättshavaren men bostadsrättstillägget bekostas kollektivt av föreningen.


Föreningen har som önskemål att träffa köpare innan godkännande av medlemskap.

För mer info se årsredovisning och föreningens hemsida www.brfteleskopet.net
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
220
Tv och bredband
Bredband (100/100Mbit) och telefoni finns via bredbandsbolaget och ingår med 155 kr/månad i avgiften. Avtal för TV (utöver grundutbudet) tecknas separat med ComHem.
Parkering
Föreningen har 95 st garageplatser (348 kr/mån) och 179 st P-platser (135-186 kr/mån). Till samtliga platser är det separat kö.

Det finns också 16 st besöksparkeringar i området.
Renoveringar
Utfört underhåll:
2018: Fasadtvätt teleskopgatan 4-12, värmejustering i samtliga lägenheter och gemensamma utrymmen.
2017: Arbete med rabatter, asfalt och stenplattor
Byte garegeportar
Värmeinjustering
Uppgradering av porttelefon
2014-15: Renovering av tvättstugor
2014: Upprustning av gym
2013-14: Renovering av samtliga hissar
2013: OVK-besiktning
2013: Installation av nya mätare för induviduell elmätning
2013: Dränering av garagelängorna, rustat upp soprum
2011-12: Ommålning av balkonger, fasadreparationer, utbyte av stuprör
2006: Renovering av tvättstugor
2006: Översyn av stammar
2005-06: Installation av FTX-ventilation
2004: Spolning av VA-stammarKommande underhåll:
Kulvertbyte mellan hus 4 och 6, hus 8 och 10
Balkongmålning
Översyn och utvärdering av kondition på stammar i huset och fortsatt arbete med förberedelser för eventuellt byte av det samma
Översyn och komplettering av grönytan och rabatter
Översyn och reparation av asfaltsytor på parkering

Miljöarbetet i föreningen är för tillfället till stort orienterad att hålla ner energiförbrukning. Detta gör man genom att man bytt nästan alla belysning till lågenergilampor. Dem som är kvar kommer ses över och bytas inom kort. Samtliga lampor är utrustade med rörelsesensorer.
Ekonomi
Avgifterna höjdes senast 2013-01-01 med 2%, för att därefter sänkas 2014-01-01 i samband med införandet av individuell el-debitering. Föreningen har en god översyn över ekonomin och det finns inga tagna beslut om avgiftsförändringar i dagsläget.

(Uppgifterna ovan baseras på kontakt med styrelsen 2016-06-08).
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Övrigt
Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang för alla lägenheter men separat avläsning för respektive lägenhet. Detta innebär att bostadsrättshavaren endast betalar för förbrukningen, men inte för elnätsavtalet.

Gemensamma utrymmen är bastu, cykelförråd, gym (350 kr/år), källarförråd, grillplats, samlingslokal och tvättstuga. Återvinningsstation finns mellan Telskopgatan 2 och 4.

Fastighetsskötarexpeditionen är öppen tisdagar kl. 08:00-09:00 och torsdagar kl. 17:00-18:00. Styrelserummet har öppet måndagar på jämna veckor mellan kl. 18:00-19:00.

Karta

Bergsjön GÖTEBORG

Teleskopgatan 8

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg