MED4590F51DB2D345E4BC9628EC250B3CC3

Varmt välkomna till denna fina 2:a i Viksjö, här är det bara att flytta in!

Viksjö, Järfälla

Tegvägen 80

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,058 inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea65 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer208
Byggår1970/71
Driftskostnad429 kr/månad

Utgångspris: SEK 1,695,000

Ansvarig mäklare

Visningar

25
October | Sunday
Kl 13:00 - 13:45
26
October | Monday
Kl 17:30 - 18:00

Stor 2:a som renoverats genom åren. Balkong i soligt läge med förmiddagssol, rymligt vardagsrum med plats för såväl soffa men även matbord eller skrivbord. Nyrenoverat kök, helkaklat badrum med tvättmaskin och badkar samt sovrum med inbyggda garderober. Här är det bara att flytta in! Runt hörnet finns Viksjö Centrum med all tänkbar service såsom mataffär, restauranger, gym, café, vårdcentral, systembolag med mera. Närhet till naturen med mälaren samt kommunikationer.

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med ca 20 min resa till Stockholm Central. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger och bankkontor. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

Bilder

Välkomna till Tegvägen 80 och detta fina kök!

Vill du veta värdet på din bostad?

Pandemin

Gott om plats på arbetsbänken

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Bostaden presenterar följande planlösning:

Hall: Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Ljust parkettgolv från 2019 med ljusa tapeter.

Sovrum: Från hallen kommer sovrummet direkt till höger. Plats för dubbelsäng. Garderobsvägg med gott om plats för förvaring. Fönster mot gården och kvällssol. Ljust laminatgolv och en vit fondvägg med mönster och sedan grön tapeter.

Kök: Vidare in genom hallen kommer sedan köket på högersida, köket är från 2015 då även golvet byttes. Vita luckor och ljusgrå bänkskiva. Bra förvaring i skåp och plats för hushållsmaskiner på bänkskivan. Som stänkskydd finns turkost kakel. Diskho i rostfritt. Skafferi. Maskinell utrustning består av diskmaskin, spis, fläkt, micro samt kyl/frys. Här finns plats för matbord. Ljust laminatgolv och målad fondvägg i turkos och sedan vitt.

Badrum: Helkaklat badrum med badkar, spegelskåp med förvaring från 2020, handfat med kommod från 2020 och kombierad tvätt och torkmaskin från 2019. Fönster. Beige/orange klinker på golvet och vitt kakel på väggarna.

Vardagsrum: Stort vardagsrum med ljust parkettgolv från 2019 och ljus tapeter. Här finns plats för stor soffgrupp såväl skrivbord eller matbord.

Balkong: Mysig balkong med förmiddagssol. Här finns plats för utemöbler.

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Frida Evstedt, frida.evstedt@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Antal rum
2 rum
Boarea
65 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Beskrivning av våningsplan
1 trappa upp
Pris
SEK 1,695,000
Avgift
SEK 4,058 inkl värme, vatten, kabel-TV & bredband
Driftskostnad
SEK 5,145 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 2,745
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.20949 %
Andel av årsavgiften
0.20949 %
Reparationsfond
SEK 4,915
Byggnad
Byggnadstyp
3-våningshus utan hiss
Byggnadsår
1970/71
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 4/17/2019
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
116 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
2010 breddades balkongerna
2018 byttes fönster och balkongdörr
Förening
Namn
HSB brf Granen i Järfälla
Om föreningen
Välkommen till Brf Granen som består av 433 lägenheter, byggda 1970-1971, fördelade på 12 hus på Tegvägen och 7 hus på Vältvägen. Lägenheterna är på 1 till 4 rum med kök.
Antal lägenheter
433
Tv och bredband
Kabel-TV via Comhem. Bredband erbjuds både via Bredbandsbolaget och ComHem. Bredbandet är sedan 2015 inkluderat i månadsavgiften med 250/100 lina via Bredbandsbolaget.
Parkering
Parkering
Det går att hyra p-plats med elstolpe för ca 150 kr/mån alt garageplats för ca 420 kr/mån. HSB sköter kösystem för dessa platser. Vänligen kontakta ansvarig mäklare för uppdaterad status.
Renoveringar
Utförda renoveringar
Tvättstugorna renoverades 2002.
Omläggning utvändig vattenledning och upprustning av lekplatser utfördes under 2005.
Föreningen byggde om balkonger samt uteplatser under 2009.
Om/utbyggnad och asfaltering av p-platserna har utförts under 2013. Energiprojekt pågår på lång sikt.
Ommålning av garagen, liksom takplåtarna och samt översyn av garageportarna har utförts under 2011-2013.
Radonmätningar har utförts under 2012.
Under 2015 planerades enhetsmätning av el att införas.
Ommålning av trapphusen sker löpande.
Källargångarna har rustats upp och färdigställts under 2017.
Samtliga värmeväxlare i undercentralerna är bytta. I samband med detta arbete har det även installerats ett nytt styrsystem för att få jämnare temperatur i lägenheterna.
Fönsterbyte utfört i föreningens alla bostäder under våren/sommaren 2017.
Installation av låssystem med kod till alla portar, som togs i drift under december 2018.

Pågående projekt:
Just nu pågår installation av ca 3000 solpaneler fördelade på Granens 19 huskroppar, vilket beräknas producera ca 900.000 kWh per år och därmed ge föreningen stora energibesparingar.

Planerade renoveringar/projekt:
Styrelsen för HSB brf Granen har fattat ett inriktningsbeslut om att genomföra en stamrenovering/ stambyte av fastigheterna.
Projektering beräknas påbörjas under 2020, med förhoppning om att stamrenovering/ stambyte kan påbörjas under 2022 och beräknas pågå under ca 24 månader.

Garageportar.
Styrelsen kommer att påbörja upphandling av nya garageportar till samtliga garage förutom de nybyggda.
Garageportarna beräknas att bytas ut under 2020.

Målning av trapphus.
Målningsarbeten i trapphusen sker löpande, 10-15 trapphus målas om varje år, i samband med målningen byts även porttavlor och anslagstavlor ut.
2020 kommer trapphusen på Tegvägen 40-46, 62-68 och 88-94 att målas om.
Föreningen har genomfört radonmätning i husen.

Med reservation för eventuella ändringar
Ekonomi
Avgiftsförändringar
Avgiften höjdes med 5% för år 2020.
Planerade avgiftshöjningar med 5% 2021 och 3% 2022, med anledning av kommande stambyte.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Förråd finns i källarplan eller på vardera våningsplan beroende på hustyp. Tvätt- och vävstuga, cykelverkstad, cykelhus, hobbylokal, pingisrum och föreningslokal finns att tillgå. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Karta

Viksjö Järfälla

Tegvägen 80

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg