190

Södermalm - Norra Hammarbyhamnen, Stockholm

Tegelviksgatan 47


ETAGE - STOR TERRASS MED UTSIKT MOT VATTEN - ÖPPNA & SOCIALA YTOR - TVÅ BADRUM - FAMILJEVÄNLIGT OMRÅDE
Snart ges möjlighet att förvärva denna underbara lägenhet i etage. Stor terrass med sjöutsikt mot Mandelparken. Här bor du i ett barnvänligt område med närhet till kommunikationer samt skolor och dagligvaror. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer info!

Om området

Med ett idealiskt läge alldeles intill vattnet passerar båtarna i kanalen sommar som vinter. Här bor ni i en oas av grönska med fantastiska promenadstråk längs med Hammarbykanalen och Årstaviken med sina båtklubbar. Här har du även närhet till mysiga SoFo där ni finner ett brett utbud av mysiga butiker, restauranger, caféer och barer samt även populära Nytorget med dess härliga uteserveringar. Är du sugen på shopping har du närhet till Skanstulls populära köpcentrum Ringen och Skrapan med allt från inredningsbutiker till klädaffärer och livsmedelsbutiker, som bidrar till områdets unika och levande atmosfär. Uppe på Ringvägen finns även ett flertal mysiga caféer och restauranger. Njut av inbjudande grönområden i Vita Bergsparken och Lilla Blecktornsparken samt Årstaviken med härliga promenadvägar längs vattnet. Runt hörnet finner du familjevänliga Stora Blecktornsparken som inrymmer både en liten djurpark, lekplats och grönområde för tex picknick. Eller varför inte strosa längs med kanalen eller ta färjan över till Hammarby Sjöstad. På gångavstånd finns Eriksdalshallen som erbjuder både inomhus-och utomhusbad, samt gym och badminton. Här bor du med ett perfekt läge med närhet till allt!

Kommunikation

God närhet till kommunikationer från bostaden. Busslinjerna 2, 57, 66 går utan för dörren och 76 och 59 går vid intilliggande Vintertullstorget. Härifrån kan du med enkelhet ta dig till Slussen eller åka raka vägen till Stockholm City. Närmaste T-banestationer är Skanstull vid Ringens köpcentrum eller Medborgarplatsen, ca 10 minuters promenadväg. Tunnelbana planeras i området med uppgång Hammarby Kanal. Närmaste pendeltågsstation är Stockholms Södra på Rosenlundsgatan dit du kan promenera på ca 20 minuter eller via busslinje 66 utanför dörren. Ca. 10 min promenad från bostaden kan man även ta värmdöbussarna för att ta er ut till Stockholms Skärgård eller snabbt mot Slussen
Vid slutet av Tegelviksgatan kan du hoppa på båten till Lumakajen eller Henriksdalshamnen. Den är gratis och går med 20 minuterstrafik på dagarna, tätare vid rusning, här når du även tvärbanan. Från Lumakajen tar du dig lätt vidare till Sickla med sitt stora shoppingutbud eller varför inte bada vid de fina badplatserna vid Sickla sjö. Du kan även ta dig till härliga Nackareservatet. Med båten Emelie tar du dig enkelt till Djurgården och Nybrokajen.

Närservice

Du finner en välsorterad Coop-butik på Bondegatan, sedan finns även en ICA-butik på Folkungagatan med ett brett utbud. Ica i Ringens Köpcentrum och Hemköp i Åhlénshuset vid Skanstull är båda större matbutiker. Övrig shopping finns på gångavstånd i Ringen köpcentrum och längs med Götgatan.

Parkering

På gatorna i området gäller boendeparkering. Tillståndet är gratis och ett månadskort kostar ca 1100 kr/mån.

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,617 kostnad tillkommer för bredband samt kabel-TV.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea133 kvm
Byggår1999
Driftskostnad833 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Energideklaration
Årsredovisning 2019 Brf Mandeln
Kommande

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
133 kvm
Areakälla
faktisk uppmätning
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 6,617 kostnad tillkommer för bredband samt kabel-TV.
Driftskostnad
SEK 10,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,000
Försäkring
SEK 4,000
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1999
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 1/20/2020
Energiprestanda
177 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Brf Mandeln
Om föreningen
Brf Mandeln förvärvade fastigheterna Mandeln 2 och 4 med adress Tegelviksgatan 41-51 och Nackagatan 19, 21, 23, 29 och 31 i januari 2008. Fastigheterna är bebyggda med 3 st. flerbostadshus med 5-6 våningar, byggår 1999. Totalyta i fastigheten är 11 847 kvm. varav 9 925 kvm. består av bostadsyta, 474 kvm. består av lokalyta, 134 kvm. utgörs av förråd samt 1 314 kvm garageyta.
Föreningen har en lokal som utnyttjas som föreningslokal med övernattningsmöjlighet. Denna lokal är belägen intill kajen vid Hammarby Sjö. I fastigheten finns även ett garage som delas med grannföreningen. Besök gärna föreningens fina hemsida:
http://www.mandeln.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
115
Varav hyreslägenheter
1
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Kabel-tv levereras av ComHem och Internet levereras av Stockholm Open Net via fiber.
Parkering
För Brf Mandeln finns 40 parkeringsplatser samt 3 MC platser att tillgå. Kostnad för en parkeringsplats är 1650 kr/mån för bilplats, 410:-/mån för MC-platser, kö råder för tillfället.
Renoveringar
Föreningen planerar en större underhållsinsats av terrasser högst upp i huset som har brister i vattenavrinning - preliminärt genomförande våren 2021.
Fastigheten är i gott skick och byte av lås och passersystem har utförts. Ett nytt styrsystem för värme, varmvatten och ventilation har installerats 2019. Upphandling av byte av lister i yttre fönsterbåge pågår. Under 2018 har man låtit ultraljudsundersöka stammarna samt spolat dessa. Spolning är planerad vart femte år av stickledningar och vertikala rör. Man har installerat laddplatser i garaget. Utbyte av en slang bakom wc-stolar pågår.
Ekonomi
Stabil Brf med god ekonomi där avgiften sänktes med 5% för några år sedan. ingen förändring av månadsavgiften planeras för tillfället. Långfristiga skulder uppgick vid årsskiftet 2019-12-31 till 66.669.561 kr. Detta ger en belåning om ca 6717 kr / kvm. bostadsyta. Vid samma tillfälle var kassabehållningen 5.748.297 kr.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Delat ägande godkänns om det är mellan makar, sambor, föräldrar eller registrerat partnerskap.
Äger föreningen marken
Brf Mandeln äger tomtmarken och betalar därmed inte någon tomträttsavgäld.
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Det finns tre tvättstugor, varav den på Tegelviksgatan 45 även har en grovtvättmaskin, cykelförråd, barnvagnsrum, samt gård med utemöbler, kryddträdgård och boulebana

Karta

Södermalm - Norra Hammarbyhamnen Stockholm

Tegelviksgatan 47

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg