KarriärOm oss
230
MEDDF1400843FE64034BFBDEED5EDAC1405

Stabil förening med god ekonomi!Tegelbruksgatan 8A Liljeholmen, JÖNKÖPING

Budgivning

Liljeholmen, JÖNKÖPING

Tegelbruksgatan 8A


PRIS1 900 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

58 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

215005001-0012

MÅNADSAVGIFT

3 488 kr

BYGGÅR

1946-1948

PRIS

1 900 000 kr

Stabil förening med god ekonomi!

Trendiga och tidsenliga val är det genomgående temat för bostaden. Gott om förvaring, inglasad balkong och trevlig disponering av rum! Som tagen ur senaste inredningsmagasinet! Här bor du med närhet till serviceutbud, kommunikationer och Vätterstranden runt kvarteret! Njut av solnedgången på stranden eller på din inglasade balkong som förlänger sommarsäsongen rejält! I en förening med stabil och god ekonomi.

Välkommen in till denna fina tvårummare på 57,5 välplanerade kvadrat med genomgående ljus inomhusmiljö då bostaden har ljusinsläpp från två väderstreck. Redan då du stiger in i hallen möts du av ett välkomnande som om du klev in i ett inredningsmagasin. Följt av ett fräscht kök med vita luckor som uppdaterats på senare år och fullutrustad maskinpark. Köket rymmer även plats för matgrupp för 4-5 personer. Vardagsrummet är väl tilltaget till ytan med nya golv och nymålade släta väggar som ger ett fräscht uttryck. Stilen känns påkostad och här finns plats för både den större soffan och matgrupp. Härifrån ansluter access till den inglasade och väl tilltagna balkongen i soligt söderläge!
Sovrummet vetter mot lugna gatan och är väl tilltaget till ytan. Dessutom bjuder det gott om förvaringsutrymme bakom spegelskjutdörrar. Badrummet går i sobra och neutrala toner ger dig mängder av möjligheter att sätta din egen personliga stil genom att addera handdukar, grönt och detaljer. Intill badrummet i hallen bjuds även två praktiska garderober bakom dörr för smart och smidig förvaring. Till lägenheten hör dessutom ett vinds- och källarförråd.

Det perfekta boendet för dig som ska studera på lagom avstånd från Högskolan/Jönköping University (JU). Cykelvägen tar dig till skolan på bara ett par minuter. När shoppingandan faller på har du farligt nära till köpcentret Asecs som bjuder ett rikligt shoppingutbud. Goda kommunikationer precis utanför dörren tar dig från A-B och serviceutbud finns på kort avstånd.

Närheten till Vättern möjliggör att ta solstolen under armen och packa med dig handduken för att gå ner till beachen för en härlig och solig dag. Avståndet är bara ett par hundra meter när du längtar efter sand mellan tårna.

Stabil Riksbyggenförening med välskötta utrymmen bjuds du som boende i föreningen. Här bor du med låg månadskostnad och i en förening med god, stabil ekonomi.

Området Liljeholmen är eftertraktat och beläget med närhet till grönskande Liljeholmsparken. Perfekt för avkoppling, promenader och lek med barnen. I närområdet finns matbutik, pizzeria, goda kommunikationer och mer därtill. Vätterstranden bjuder vackra naturupplevelser året om.

Varmt välkommen att trivas i ditt nästa boende på Tegelbruksgatan 8 A, Liljeholmen som inte lämnar något att önska.

Förbered dig gärna genom att:

- Åka förbi området, bekanta dig och läsa på om objektet.
- Låta oss hjälpa dig att ordna ett objektspecifikt lånelöfte genom någon av våra samarbetspartners. Vi har lokala/oberoende samarbeten med alla banker.
- Äger du ditt nuvarande boende? Boka in en kostnadsfri värdering av din bostad redan idag för att skapa en trygg process.

Välkommen att kontakta mig Amanda Emme:
Tel: 0702-87 34 00
Mail: amanda.emme@husmanhagberg.se

Ansvarig mäklare

Bilder

MEDDF1400843FE64034BFBDEED5EDAC1405
MED7EDD4C6A85364E15A66DFF18F12EA524
MEDB950C470B7DF44308A2B0E1115CB6F00
MEDF975CE78C05F40BE90569FC4583529B0
MEDFAE4CF943EF842DF8FCF92669FD86500

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

58 kvm

LÄGENHETSNUMMER

215005001-0012

VÅNING

1 av 3

MÅNADSAVGIFT

3 488 kr

BYGGÅR

1946-1948

PRIS

1 900 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Ljus hall med golv från Ikea (2020) och målning av väggar i färgen Fårö från Alcro.
Spotlightskena från hide a light, klädstång från House Doctor (kan ingå om detta önskas). Direkt till vänster finner du köket följt av två praktiska garderober och bostadens sovrum. Rakt fram ligger badrummet och till höger når du vardagsrummet med utgången till den inglasade balkongen. Hallen utgör bostadens mittpunkt och välkomnar med en WOW-känsla. Välkommen in.

KÖK

Renoverat och välutrustat kök med vita skåpsluckor, nya beslag och med snygg, mörkgrå bänkskiva ovan som bryter mönstret på ett utmärkt sätt. Gott om plats för matplats för ca 4-5 personer.
Köket är utrustat med: kombinerad kyl/frys (2019), diskmaskin (Siemens), spis/ugn (Elektrolux) och fläkt (2019) ovan.
Nymålat tak (2022) färgen Fårö på väggarna och golv från Ikea (2020) följer med temat från hallen. - Behagligt.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum som rymmer plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang. Färgen Fårö från Alcro på väggar, nymålat ljust tak (2022) samt "svävande hyllor" i vardagsrum uppsatta 2022 (vilka kan ingå om detta önskas) Från vardagsrummet tar du dig vidare ut till balkongen som vetter mot den lugna innergården i bästa söderläge!

SOVRUM

Väl tilltaget sovrum som rymmer plats för dubbelsäng och extra möblemang. Rakt fram finner du gott om garderober som löser klädförvaringen! Här finns även plats för ytterligare förvaring om så önskas. Ljusa väggar gör sig väl tillsammans med det snygga, nylagda golvet från 2020.

BADRUM

Badrum i neutrala och behagliga toner.
Utrustat med WC, dusch och tvättställ med spegel ovan samt toppmatad tvättmaskin (ej installerad men enkel möjlig installation, används idag med tömning i golvbrunn i dusch). På väggarna sitter kakel i gråblå ton och på golvet ligger en matchande plastmatta i ljust utförande.

INGLASAD BALKONG

Ljuvlig inglasad balkong i söderläge att hänga på under sköna sommarmånader.
Mysig matta på golvet ökar den ombonade rumskänslan inlagd 2022 och lameller upphängda 2022 för flexibilitet.
Perfekt att starta dagen här med en rykande kopp kaffe eller varför inte flytta ut middagssällskapet hit en ljummen sommarkväll? Balkongen bjuder även plats att odla för dig med gröna fingrar! En fantastisk tillgång som denna bostad bjuder på! Här kommer du garanterat spendera mycket tid.

AMANDA EMME INFORMERAR

- Till bostaden hör ett vindsförråd och ett källarförråd.
- Garderober: två garderober i hallen (en som städförråd och en med klädhängare) samt en stor klädgarderob i sovrummet.
- Stor, fin tvättstuga med torkrum i källaren med ett bokningssystem.
- Stabil och trygg Riksbyggenförening med god ekonomi och som följer långsiktiga underhållsplanen. Här bor du med låg månadsavgift där mycket ingår!
- Finns tillgång till övernattningslägenhet i föreningen, cykelförråd och parkeringsplats till bil (obs. kösystem se föreningsinformation)
- Populärt område med närhet till allt från bensinmack, livsmedelsaffär, pizzeria, bageri, biltvätt m.m.
- Asecs köpcentrum når du på bara dryga tio minuters gång eller några minuter i bil. En extra lyx när det gäller tillgänglighet och utbud.
- Bo med närhet till natur och trevliga motionsspår.

AVSTÅND:

- Guldläge till Vättern 2-3 minuter.
- 3 minuter till närmsta mataffär Tempo.
- Förskola och skola finns i närheten.
- Nära till rosenlunds vårdcentral.
- Nära till busshållsplats cirka 300 meter.
- Cykelväg till högskola.
- Väldigt nära till Asecs.

SÄLJARENS EGNA ORD:

Det bästa med läget är flexibiliteten i att ha en sandstrand 3 minuter från dörren kombinerat med att snabbt kunna ta sig till stadspulsen antingen med gång, cykel eller buss.
Lugnet som Liljeholmen erbjuder ger oss verkligen utrymme att slappna av efter en lång dag. Balkongen erbjuder både förmiddagssol och eftermiddagssol och den använder vi flitigt.
Förvaringsmöjligheterna har verkligen givit oss möjligheter att kunna inreda lägenheten som vi vill utan att ha massa saker framme som tar plats. - Säljarens egna ord.

Om området

Strax öster om Jönköpings City finner du Liljeholmen. Ett område med närhet till alla bekvämligheter men också närhet till strandpromenaden utmed Vätterstranden.

Utbud på området
Liljeholmen erbjuder mindre livsmedel- och handelsbutiker. Blomsterhandel, pizzerior, tobaksaffär, kiosker och närhet till bensinstation finner du också på området. En bekvämlighet att vänja sig vid när du glömt handla det sista till middagen eller är på spång och glömt blomsterbuketten som skulle med. Vid de större inköpen finner du Asecs som då når på bara tio minuters gång eller några minuter i bil. En extra lyx när det gäller tillgänglighet.

Naturnära områden
Promenadstråk står bara runt hörnet för dig som önskar ut på motionsrundan. Här har du även möjlighet att variera dig. Vätterstranden eller Liljeholmsparken med närhet till Rocksjön? Här kan du välja runda efter dagsform och det med variation.
Rosenlunds rosarie som ligger nära Liljeholmen är en plats väl värt både besök och återbesök. Rosariet bjuder på fantastiska blomster och växter. Här är det njutbart att vistas.

Restaurang- och caféutbud
Jönköpings City men också Liljeholmen erbjuder ett stort utbud av restauranger och caféer. Här finns både det lokala utbudet och det större och välkända. Perfekt för den som har gastronomiskt intresse. Här finns mängder med ställen att testa och återbesöka.
Även caféer finns det gott om både på väster och öster i Jönköpings City. Här finns något för alla smaker!
Lokalt på Liljeholmen ligger restaurang Sjön med vacker utsikt över Jönköpings stolthet Vättern. Här är det en fröjd att äta lunch eller middag och njuta av vyn över Vättern. För den som önskar brunch på lördagen finns även denna möjlighet.

Kommunikation
Området erbjuder goda kommunikationsmöjligheter och trafikeras av linjetrafiken. Här behöver du näst intill inte passa tiden för avgång. Här kan du inom kort ha möjlighet att ansluta dig till nästa.

Skola och barnomsorg
På närområdet finns flertalet förskolor, grundskola och gymnasieskola samt Jönköpings Högskola. Perfekt för dig som studerar eller har barn i skolålder.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

En halvtrappa upp från markplan.

ANDEL I FÖRENINGEN

1,0418 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

1,0418 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

158 531 kr Andelen av bostadsrättsföreningens lån som den enskilda bostadsrätten ansvarar för beräknad utifrån senaste årsredovisningen 2021. Föreningens nettoskuld beräknas enligt följande formel; ”räntebärande skulder minus räntebärande tillgångar och likvida medel”. Föreningens nettoskuld multipliceras sedan med den aktuella bostadsrättens andelstal för avgifter till föreningen.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1946-1948

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-11-16

ENERGIKLASS

D

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas

Förening

NAMN

Brf Jönköpingshus nr 5

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

92

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

7

DELAT ÄGANDE

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

INFORMATION AVGIFT

I månadsavgiften ingår värme, varmvatten och tv/internet.

OM FÖRENINGEN

Brf Jönköpingshus nr 5 är en äkta bostadsrättsförening där Riksbyggen sköter den tekniska förvaltningen. Trevlig, lugn och välskött förening där både trädgårdsskötsel och städning sköts av Riksbyggen.
Juridisk person godkänns ej, dock godkännes delat ägande om tex en förälder vill samäga med sitt barn.

Försäkring:
Fastigheterna är fullförsäkrade via Länsförsäkringar.
Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna och bostadstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Tidigare renoveringar:
2004 Balkongrenovering
2010 Rörinfordring
2015 Sopbehållare moloker
2017 Tak- och skorstensomläggning
2017 Nya garageportar
2017 Renovering källarlokaler
2018 Garagebelysning
2018 Avloppsfilmning- och spolning
2019 Byte dörrstängare och två porttelefoner
2019 Byte fjärrvärmecentralen inkl termostater
2019 Torkanläggning i tvättstuga hus A
2019 Källarbelysning
2019 Markarbeten
2019 Utbyte av värme- och varmvattenkulvert
2020 Byte fjärrvärmepump
2020 Byte/ombyggnad stuprör
2020 Nät över ventilationsrör
2020 Elarbeten
2020 OVK Obligatorisk ventilationskontroll
2020 Byte dataundercentral fjärrvärme
2021 Dränering, asfaltering samt omläggning av dagvatten vid parkeringsplatserna

Kommande renoveringar:
- Pågående underhåll av innergården med nya planteringar, skydd mm.
- Planeras att byta fönster och dörrar framgent.
- Till sommaren 2023 ska det installeras IMD vilket avses sänka kostnaden.

Parkeringsmöjligheter:
Parkeringsmöjligheter för garage 18 st platser för ca 450 kr/mån och 25 st p-platser för ca 250 kr/mån. Detta sköts via kösystem av Riksbyggen på deras hemsida. Kommunen har även p-platser i närheten av föreningens hus. Boendeparkering kan sökas på gatorna i området. Ansökan för detta görs på kommunens hemsida.

TV/bredband och telefoni:
I nya gruppavtalet ingår 250/50 Gbit internet, grundavtal för telefoni samt ett grundutbud tv-kanaler i månadsavgiften via Tele2.

Föreningens ekonomi:
Senaste höjningen av årsavgifterna gjordes under oktober månad 2022-10-01 med 2%.
Ordföranden beskriver föreningens ekonomiska ställning som god samt att de arbetar med hållbarhet, kommande renoveringar följer föreningens underhållsplan. Dock kan ändringar ske i framtiden till följd av inflation, ökade räntekostnader för föreningen vid omförhandling av lån.

Lån: Föreningens lån finns specificerat i årsredovisningen.
All typ av höjd ränta kan i framtiden komma påverka avgiften men inget beslutat för närvarande.

El-avtal:
Tecknas separat av dig som boende i dagsläget. Till sommaren 2023 ska det installeras IMD vilket avses sänka kostnaden.

Gemensamma utrymmen:
Både matkällarförråd och vindsförråd finns.
Föreningen håller även med cykelrum, övernattningslägenhet och tvättstuga och torkrum finns i byggnaden.

Information avstämd med ordföranden 2023-03-01.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2021
Bostadsbeskrivning
Bostadsbeskrivning

Karta

Jönköping Liljeholmen

Tegelbruksgatan 8A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg