190
MED75A7F7CAB7314155A381F191972C7476

Lägenhet med villakänsla - egen uteplats, balkong och fönster i fyra väderstreck

Såld!

Bromma Mariehäll, Bromma

Tegelbergsvägen 36

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,200 inkl. värme, sophantering, parkeringsplats
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea79 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer3
Byggår1948
Driftskostnad1,687 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,050,000

Ansvarig mäklare

VILLAKÄNSLA - EGEN UTEPLATS - BALKONG - 4 ROK

I hjärtat av lugna, lummiga och barnvänliga Mariehäll välkomnas ni till denna suveräna 4:a med villakänsla. Lägenheten ligger högst upp i huset. Fönster i fyra väderstreck ger ljus och en fantastisk utsikt över årstidernas skiftningar. Runt huset ger den rika växtligheten gott insynsskydd under sommarhalvåret. Här finns bland annat vit och lila syrén och en vacker gammal ek. Lägenheten har egen parkeringsplats på gården.

FÖRENINGEN ÄGER MARKEN! PARKERINGSPLATS INGÅR!

Varje lägenhet har en egen uteplats. Till denna lägenhet hör bland annat en stor träaltan (28 kvm enligt säljarens uppgifter) med plats för sittgrupper och grillmiddagar. Runt altanen finns därtill gott om egen plats med gräsmatta för lek och ytor för odling. Här växer redan krusbär, vinbär och smultron, m.m.
Nyrenoverat kök (2018) och badrum (2018). Tre sovrum. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Badrummet har badkar, golvvärme och handdukstork. Nyrenoverad balkong. En brasa i spisinsatsen från Jötul (inköpt 2016) sprider en underbar värme under kalla vinterdagar. Lägenheten har eget förråd i källaren, samt plats för ytterligare förvaring på vinden.

Ett unikt boende, nära både Bromma och Sundbyberg. I närområdet finns många förskolor, två grundskolor, många lekplatser och plaskdammar, flera bra restauranger och en närbutik. Nära beläget populära Marabouparken med konsthall och restaurang, samt stora härliga parkytor för lek och picknick.


För mer information samt möjlighet till privatvisning kontakta ansvarig mäklare Ylva Gauffin HusmanHagberg! Varmt välkomna:)

Om området

Mariehäll är en mycket expansiv del av Bromma där nya bostäder vuxit upp den senaste tiden och många nya planeras framöver. Området ligger på perfekt avstånd till Sundbyberg med ett stort utbud av butiker samt goda kommunikationer.

Inte långt från Mariehäll hittar du promenadstråk längs med vattnet samt Brommakullarna som erbjuder öppna vidder och trevliga motionsmöjligheter.

Kommunikation

Tvärbana i området ger goda tvärkommunikationer. På några minuters gångavstånd når du Sundbybergs C med pendel som tar dig på tio minuter till Stockholm C. Här finns också tunnelbanans blåa linje samt ett flertal bussar, vilket gör att kommunikationerna är mycket goda. Ett flertal av SJ-tågen stannar även här.

Tvärbanan trafikerar Karlsbodavägen/Bällsta Bro på sträckan Alvik - Solna Station och kommer enkelt att ta dig till Alvik på 5 minuter och på 12 minuter kommer du även nå Solna C. Tvärbanan går även söder ut mot Liljeholmen, Gullmarsplan och Sickla udde.

Vid Bromma Center har du även Bromma flygplats som snabbt och enkelt tar dig till ett stort antal destinationer utan att för den sakens skulle störa området.

Närservice

I Sundbyberg finns också ett stort utbud av butiker, restauranger och närservice. Signalfabriken är nybyggt köpcentrum i central Sundbyberg endast några minuter bort.

Dessutom är avståndet inte långt till Bromma Blocks, ett modernt köpcentum med allt du kan önska dig.

Bilder

Underbart vardagsrum med öppen spis och ljusinsläpp i tre väderstreck

Fint renoverat kök från 2018 i grå och vit kulör

Villakänsla! Egen parkeringsplats till lägenheten på uppfarten

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Ljus och inbjudande HALL som öppnar upp mot detta charmiga hem. I hallen finns plats för garderober, skåp, sittmöbel, ytterkläder och skor. Vitmålade väggar och ekparkett.

INNERHALLEN tar er vidare till sovrum 1 & 2 samt badrummet. Här finns två stora originalgarderober med överskåp, vilket ger gott om förvaringsmöjligheter.

Stilsäkert KÖK i modernt utförande från 2018. Ljusgråa skåp och lådor matchar den ljusa bänkskivan i extra tålig kompositsten. Full maskinell utrustning med spis/ugn, kyl/frys, diskmaskin samt fläkt. Helkaklat med vitt kakel upp till tak för den rätta känslan. Köket ligger trivsamt beläget i gavel med fönster i två väderstreck. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum möjliggör härliga sociala ytor och matplats finns för minst 6-8 personer.

VARDAGSRUMMET ligger i andra gaveln, också med fönster i två väderstreck. Lättmöblerat sällskapsrum med en öppen spis som smyckar rummet. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong.

BALKONGEN ligger högst upp i huset med fritt läge och många soltimmar. En vidsträckt vy över den lummiga gatan och villorna sticker fram bland grönskan.

SOVRUM 1 ligger längst in i lägenheten. Här finns gott om plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Väggarna är rosa och på golvet ligger ekparkett.

SOVRUM 2 är det största sovrummet i bostaden. Plats för stor dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbler. Vit kulör på väggarna och ekparkett på golvet.

SOVRUM 3 ligger närmast köket och erbjuder plats för säng, skrivbord och även garderober. Rummet har grönblå väggar och vackert trägolv med behandlade furuplankor.

BADRUM som är helkaklat i påkostat Bricmate Kolmården Swedish Green klinker och Paris Biselado kakel på väggarna. WC, handfat med förvaring i Vedum kommod, inkaklat badkar med Tapwell takdusch och badkarsblandare, golvvärme, handuksstork, samt fönster mot uteplatsen på baksidan, med persienn.

UTEPLATSEN ligger välbelägen på husets skyddade baksida. Tomten är insynsskyddad av grönska och bjuder in till lek på gräsmattan och möjligheter att plantera och odla. Till lägenhetens uteplats hör en stor träaltan (28 kvm enligt säljarens uppgifter) med plats att njuta av trevliga grillkvällar och släktsammankomster.

FÖRRÅD i källaren finns att disponera för varje lägenhet. Även gemensamt utrymme finns för samtliga medlemmar att nyttja i fastigheten för ytterligare förvaring.
Antal rum
4 rum
Boarea
79 kvm
Areakälla
Föreningens lägenhetsregister
Tvättstuga
Finns en bra tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner och 1 torktumlare
Uteplats
Lägenheten har en egen uteplats, vilken inkluderar en träaltan på 28 kvm (enligt säljaren).
Parkering
Till lägenheten hör en parkeringsplats
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Avgift
SEK 5,200 inkl. värme, sophantering, parkeringsplats
Information avgift
Fast kostnad för el samt tv/bredband tillkommer utöver avgiften.
Driftskostnad
SEK 20,244 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 18,864
Försäkring
SEK 1,380
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Kostnaden för el på 1572kr/mån inkl även uppvärmning.
Andel i föreningen
39 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1948
Byggnadsår kommentar
2005 (lägenhet i bv samt källarplan)
Uppvärmning
Vattenburen värme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övriga byggnader
Mariehäll är ett expansivt område. Från att ha huserat allt från kaffe- och filthattsindustrier till brännvinsbryggeri och tegelbruk, har områdets karaktär förändrats till ett populärt bostadsområde i Bromma, på gränsen till Sundbybergs kommun.

Bra bussförbindelser med Bromma, Sundbyberg och Solna. Från Sundbyberg når man centralen med pendeltåg eller blå linjens tunnelbana på ca 10 minuter.

Omedelbar närhet till Sundbyberg där det erbjuds service i form av affärer, restauranger, caféer, apotek, kommunikationer mm. I närheten ligger även Ulvsunda med nya Bromma Center som erbjuder affärer, systembolag och stormarknader av olika slag.

Daghem, förskola och skola upp till gymnasienivå finns i närområdet.

Kommunikationer: I Sundbyberg finns goda kommunikationer både i form av bussar, t-bana och pendeltåg. T.ex. tar t-banan 10 min till T-Centralen. Vid busshållsplatsen ca 300 m från lägenheten går buss 112 & 113 som tar er till bl.a. Alvik, Sundbybergs station, Solna Centrum och Huvudsta Centrum.

En förlängning av Tvärbanan från Alvik till Kista är planerad att passera Mariehäll. Stationen kommer då att finnas inom 5 minuters promenad från lägenheten.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Välkomna till en mycket charmig, ljus och nyrenoverad 4:a i det lummiga och idylliska Mariehäll. Villakänsla med egen del i den uppväxta gemensamma trädgården, med plats för lek och odling, samt stor träaltan (28 kvm enligt säljaren).

Balkong i söderläge. Uteplatsen på baksidan har sol större delen av dagen. I lägenheten har en stor del av charmen bevarats med öppen spis, originalfönster, originaldörrar, originalgarderober, samt vacker Kolmårdsmarmor runt den öppna spisen och i samtliga fönsterbänkar. Mönstret går igen i det nyrenoverade badrummets klinkergolv. Kolmårdsmarmorn finns även i trapphuset.
Förening
Namn
Hingsten 8
Om föreningen
Föreningen äger marken
Antal lägenheter
3
Tv och bredband
Telia fiber 100/100, Telia Play
Parkering
Det finns en parkeringsplats per lägenhet på gården. Finns även parkeringsmöjligheter på gatan utanför.
Renoveringar
• 3-fas el finns indraget.
• Stambyte i kök och badrum, år 2005.
• Renovering av elstammarna, år 2005.
• Nya säkerhetsdörrar i lägenhet 2 och 3, med Mottura-lås, år 2015.
• Nymålat trapphus, år 2015.
• Byte av trasiga takpannor, år 2015 och 2019.
• Stamspolning, år 2016.
• Radonsug installerad under lägenhet på bottenplan, år 2017.
• Ventilation i källarförråd och tvättstuga, år 2018.
• Dränering och isolering av husgrunden med Pordrän/Isodrän, år 2018.
• Balkongrenovering, år 2020.

Det finns beslut om installation av ventilation (tilluft och frånluft) i lägenhet 2 och 3, samt efterföljande OVK-besiktning. Underhåll av trappan från trottoaren och entrétrappan är också med i underhållsplanen.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga med två tvättmaskiner och en torktumlare. Pannrum med el-skåp, bergvärmepanna och varmvattenberedare. Varje lägenhet har eget källarförråd och det finns plats för extra förvaring på den gemensamma vinden.
Ekonomi
Det finns inga beslut om avgiftshöjningar.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Bromma Mariehäll Bromma

Tegelbergsvägen 36

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg