230
MEDA4653B569EF14A0EA52C9E318A95A1B2

Social och välplanerad 3:a med uteplats och egen ingång - radhuskänsla!Täppgränd 48 Enskededalen, ENSKEDEDALEN

Enskededalen, ENSKEDEDALEN

Täppgränd 48


PRIS (utgångspris)2 975 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

67 kvm

LÄGENHETSNUMMER

1164

MÅNADSAVGIFT

3 917 kr

BYGGÅR

1982

PRIS

2 975 000 kr Utgångspris

Social och välplanerad 3:a med uteplats och egen ingång - radhuskänsla!

Varmt välkommen till ett välplanerat och socialt boende med en härlig uteplats - passande likväl för paret som för den mindre familjen som söker radhuskänla!

Med egen ingång från den trevliga innergården, med tillhörande uteplats, nås den inbjudande hallen med goda förvaringsmöjligheter genom både garderober och ett förråd. Här finner du två ljusa sovrum utrustade med garderober samt ett kaklat badrum med tvättmaskin.
Du finner även ett komplett utrustat och socialt planerat kök med köksö och öppen planlösning mot det mysiga vardagsrummet som erbjuder plats för både soffa, TV-möbel och större matbord.

Brf Plommongården är en stabil förening med friköpt mark, eget parkeringsgarage och en familjevänlig innergård med tillhörande föreningslokal att kunna hyra.

Optimalt läge med närhet till förskolor, lekplatser samt grönområdena Nytorps gärde och även Nackareservatet. Närområdet erbjuder ett utmärkt utbud av restauranger och närservice med ICA, apotek, bibliotek, gym, simhall samt tunnelbanestationerna Sandsborg och Blåsut på promenadavstånd som vidare tar dig in till Södermalm på 7 min och City på 14 min.
Globen City med cirka 10 minuters promenad från bostaden erbjuder ett komplett nöjes- och shoppingutbud med bland annat Globen Shopping, Tele2 Arena och Tolv Stockholm.

Varmt välkommen på visning!
Boka in dig direkt på mäklarens hemsida för snabbare service.

Bilder

MEDA4653B569EF14A0EA52C9E318A95A1B2
MED50C7056F3BC04CE2BBC9A0B847729C0A
MED95180C7F01E6475C8240B75F25A28E3C
MEDCA4DE5136BCA4D309C66C8B4F7B5EA85
MED196278BA19F648A19E6C4C095D2A56EB

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

67 kvm

LÄGENHETSNUMMER

1164

MÅNADSAVGIFT

3 917 kr

BYGGÅR

1982

PRIS

2 975 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

Stenbelagd uteplats med spaljéer vid gaveln som vetter mot den hemtrevliga innergården. Här finns det plats för utemöbler, växter och självfallet grillen. Härliga solstunder avnjuts med fördel från morgon till tidig eftermiddag.
Uteplatsen är belägen på föreningens mark men den boende får nyttja den.

HALL

Inbjudande hall med ett skyddande klinkergolv en bit in ihop med väggar målade i ljus ton. Från hallen löper sedan en ljus enstavsparkett genomgående i bostadens övriga rum.
Plats för avhängning finns här direkt till höger med ytterligare förvaringsmöjligheter genom stor garderob samt ett förråd i anslutning.

BADRUM

Helkaklat badrum med grå klinker och golvvärme samt klassiskt vitt kakel på väggarna.
Här finns; WC, kommod, belyst spegelskåp, takdusch med duschväggar, vägghängt förvaringsskåp samt en kombinerad tvätt- och torkmaskin.

SOVRUM 1

Bostadens första och större sovrum, är fullstort med gott om plats för dubbelsäng, sängbord och byrå. Här erbjuds dessutom rikligt med förvaringsmöjligheter genom både garderober och linneskåp. Rummet har väggar målade i en vilsam grön ton och får ljusinsläpp genom fönster mot bostadens uteplats.

SOVRUM 2

Det andra sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet och har plats för säng, skrivbord och garderober. Väggarna är målade i gråbeige ton och även här löper samma genomgående parkettgolv. Fönster mot lugn återvändsgata för ljusinsläpp.

KÖK

Socialt utformat kök med komplett utrustning och gott om både arbetsytor och förvaringsmöjligheter.
Tidlösa färgval med vita över- och underskåp ihop med mörk laminatbänkskiva samt gråsvart mosaik ovan arbetsytan.

Den maskinella utrustningen består av; delad kyl och frys, inbyggnadsugn, häll, fläktkåpa samt diskmaskin.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet erbjuder plats för soffa med bord, mediamöbel, vägghängd TV, matplats för 6–8 personer samt ytterligare möblemang. Rummet har en öppen och social planlösning mot köket samt ljust målade väggar och får ett rikligt ljusinsläpp framförallt under eftermiddagen genom ett trevligt burspråk med flera fönster.

ÖVRIGT

Bostaden är registrerad som 2 RoK i föreningens lägenhetsregister.

Om området

Med det centrala läget och Enskededalens positiva utveckling är framtidsutsikterna goda vad gäller både värdeökning och efterfrågan. De flesta av gårdarna har ombildats till bostadsrättföreningar och medlemmarna värnar om hög trivselfaktor och bra boendemiljö.

Gårdarna är ofta lummiga och barnvänliga med lekplatser och picnickbänkar för trevnad och gemenskap.

Det finns flera skolor i närheten och flera av gårdarna har förskolor, bl.a. Päron- Hagtorns- Rönnbär- och Plommongården.

Nära vackra Nackareservatet där du ha gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Här finns joggingspår, vackra promenadstigar, golfbana och badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön. Dessutom nära till omtyckta Nytorps Gärde med fotbollsplaner och utomhusbad sommartid.

KOMMUNIKATION

Bra kommunikationer via buss samt tunnelbanestationerna Blåsut och Sandsborg (gröna linjen) med endast ca 14 minuters resväg till in till city.

NÄRSERVICE

I Dalens centrum finns bl.a. butiker, gym, badhus, bibliotek, apotek och postombud samt frisörsalong. I området finns också bageri, pizzabutik, heminredningsbutik, antikaffär, kemtvätt mm. Kort promenadavstånd till Globen och Tele2 Arena som erbjuder sport, musik-, och nöjesarrangemang. Här finns shopping, restauranger, systembolag och stor ICA butik med brett sortiment. Du kan promenera eller cykla till Södermalm och det är bara några minuters bilväg till Sickla köpkvarter med bra shopping, restauranger och filmstad.

PARKERING

Bostadsrättsföreningen kan erbjuda parkeringsplatser inomhus i ett garage och utomhus på ett parkeringsdäck. Inne i garaget finns 50 platser för bilar och sex platser för MC/moped. Totalt tio platser är försedda med eluttag för motorvärmare, varav sex i garaget och fyra på parkeringsdäcket. I dagsläget har vi fem platser med laddbox för elbil, varav tre inne och två ute. Föreningen planerar att installera laddboxar på flera platser, beroende på efterfrågan.

ÖVRIGT

Läs gärna mer om Enskededalen på: https://enskededalen.org/ Enskededalen.org är en ideell förening som samlar information om Dalen.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Markplan med egen entré från innergården.

ANDEL I FÖRENINGEN

0,8333 %

KOMMENTAR TILL ANDELSTAL

Andelstal enligt ekonomisk plan.

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,8333 %

TILLTRÄDE

enligt ök.

Ekonomi

EL

10 188 kr

FÖRSÄKRING

3 386 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

13 574 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

3

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

201 182 kr Beräknat på ÅR2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1982

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluft

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-03-10

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

126 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Kallförråd i anslutning till bostadens entré vid uteplatsen.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Plommongården Dalen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

94

VARAV HYRESLÄGENHETER

8

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

2

EKONOMI

Föreningen höjde avgifterna med 10% den 1/1-2023. Inga övriga beslutade avgiftsförändringar, kontrollerat med styrelsen 2023-05-03.
Styrelsen har en hyresrätt till försäljning (maj 2023) vilket inbringar ytterligare kapital.

Belåning enligt årsredovisning 2021: 3230 kr/kvm

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja, föreningen äger marken.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

I bostadsrättsföreningens fastighetsförsäkring ingår gemensamt bostadsrättstillägg för alla bostadsrättshavare.

OM FÖRENINGEN

BRF Plommongården i Enskededalen bildades 2008 och består av tre bostadshus med 94 lägenheter. Det finns även en gemensam tvättstuga, föreningslokal och tre mindre lokaler för cykelförvaring. Föreningen äger marken vilket är en enorm trygghet och är en av få föreningar i området som även har ett eget parkeringshus.

Gården totalrenoverades 2010 med bland annat ny stenläggning, nya staket runt alla uteplatser, ny gräsmatta och ny växtlighet.

På gården, vid Täppgränd 20, finns en rymlig och välutrustad tvättstuga. Tvättstugan innehåller fyra vanliga tvättmaskiner, en maskin för grovtvätt, tre torkskåp, två torktumlare, en mangel och fyra korgar på hjul. Allt eftersom byts maskinerna ut till nya, mer energisnåla varianter.

I samma hus som tvättstugan finns en klubblokal renoverad 2019 som medlemmarna kan hyra för privat bruk till fester och möten, kostnad 500 kr per tillfälle och 500 kr i deposition.

På gården finns tre cykelrum; vid port 6, 8 och 18. I rummet vid port 8 finns även plats för barnvagnar. På grund av brandrisken och för att hålla utrymningsvägar fria, så får barnvagnar inte förvaras i trapphusen eller på loftgångarna.
Ventilationen är frånluftsventilation.

Gå gärna in på föreningens informativa hemsida för mer information; https://brfplommongarden.bostadsratterna.se/ eller kontakta styrelsen via mail på; info@plommongarden.se

TV OCH BREDBAND

I månadsavgiften till föreningen ingår Tele2s TV-grundutbud samt 500-1000 Mbit/s fiber via Ownit.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

De som bor på gården har tillgång till en klubblokal som vi kan hyra för privat bruk – till exempel fester och möten. Lokalen hyrs däremot inte ut för affärsverksamhet.

Lokalen finns på adress Täppgränd 20, bredvid tvättstugan. Den rymmer max 50 personer, enligt brandskyddsmyndighetens bestämmelser.

PARKERING

Föreningen kan erbjuda parkeringsplatser inomhus och utomhus för uthyrning.
Inne i garaget finns 50 platser för bilar och sex platser för MC/vespa/moped. Tio av bilplatserna är försedda med eluttag för motorvärmare, sex platser i garaget och fyra platser på parkeringsdäck. I dagsläget finns fem platser med laddbox för elbil, varav tre inne och två ute.
Kontakta parkering@plommongarden.se för mer information.
Omsättningen på platser är relativt hög, så man behöver aldrig vänta någon längre tid på plats. Ibland kan det finnas ledig plats direkt.

Priser per månad för boende på Plommongården:
Bilplats utomhus 600 kr
Bilplats garage 750 kr
MC/moped-plats garage 375 kr
Familjeplats utomhus 900 kr

Tillägg:
El motorvärmare 100 kr
El laddbox 500 kr
Hyra laddbox 200 kr

RENOVERINGAR

Planerade renoveringar:
2023 - Föreningen bygger just nu om en tidigare förskola till sex bostadsrätter, beräknas vara färdigställda framåt årsskiftet.

Kommande - Upphandling av modernisering och injustering av värmesystemet.
Översyn av fönster - Omfattning eller mer exakt tidpunkt ej bestämt än.
Byte av sex entréportar - Ej beslutat om exakt tidplan.

Utförda renoveringar:
2022 Utbyte av ventilationssystemets huvudaggregat på Täppgränd 6-18.
2022 Hissrenovering: Täppgränd 10 och 6.
2021 Upprustning av utemiljön
2021 Upprättande av ny energideklaration
2021 Nytt kök i klubblokal
2021 Åtgärd liggande huvudstammar & rensning av avloppsstammar
2021 Byte av hiss Täppgränd 8
2021 Renovering av två hyresrätter
2020 Installation av LED-armatur i källar- och förrådsgångar
2020 Nya torktumlare i tvättstugan
2019 OVK utförd i alla lägenheter och lokaler
2019 Ny utebelysning vid garaget
2019 Fasadtvätt och målning av trapphus
2018 Byte av tvättmaskin i tvättstugan
2018 Byte av ljuskällor och belysning till energibesparande LED
2018 Underhåll av undercentralen
2018 Renovering av trapphusen samt träfflokalen
2018 Postboxar installerade i trapphusen
2018 Stamspolning
2018 Renovering av badrum i hyreslägenheter
2017 Infartsskydd
2017 Målning av samtliga yttertak och byte av stuprör
2017 Renovering badrum i hyreslägenheter - Pågående
2017 Reparation och underhåll av värmesystemet
2016 Systematiskt brandskyddsarbete (SBA)
2017 Renovering av garage
2016 Rivning av miljöstuga
2016 Ny mangel och nytt torkskåp i tvättstugan
2015 Reparationer och besiktning av taket
2015 Byte av belysningsarmatur i trapphuset
2015 Installation av kompletterande belysning på gården
2015 Obligatorisk ventilationskontroll (OBK)
2015 Fuktbesiktning av lägenheter
2015 TPK (Trygghetspaket för flerfamiljshus
2014 Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
2013 Installation av fastighetsnät med bredbandsanslutning i alla lägenheter
2011 Besiktning av taken
2011 OVK
2010 Två nya torkskåp i tvättstugan
2009-2012 Radonmätningar
2009-2011 Renovering av gården
2009 Underhållsplan
2009-2010 Renovering och utvändig målning av alla fönster
2008-2012 Renovering av ventilationssystemet
2008-2009 Stamspolning
2008-2009 Kodlås i alla portar

ÖVRIGT

Förvaring av cyklar:
På gården finns tre rum för förvaring av cyklar: till höger om port nr 6, i valvet vid port nr 8 och till höger om port nr 18. I rummet vid port nr 8 finns det också plats för några barnvagnar.

Förvaring av barnvagnar:
En mindre del av det nya cykelrummet vid port nr 8 är reserverat för barnvagnar. På grund av brandrisken och för att hålla utrymningsvägar fria får barnvagnar inte förvaras i trapphusen eller på loftgångarna.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration 2021
Stadgar 2021
Undersökningsplikt/felansvar köp BR
Årsredovisning 2021
Årsredovisning 2022
Föreningens hemsida

Karta

Stockholm Enskededalen

Täppgränd 48

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg