MED90BBCE8BF67145DE9AD040065A68FF57

Med ett unikt och mycket läckert uterum på 50 kvm!

Skälderviken, Ängelholm

Tallvägen 2

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum4 rok
Boarea127 kvm
Biarea150 kvm
Tomtarea1,193 kvm
Byggår1959
Driftskostnad3,950 kr/månad

Utgångspris: SEK 5,250,000

Läser du denna info via Hemnet.se? Glöm då inte att klicka på "läs mer hos mäklaren" för fullständig info och bokning av visning!

I populära Skälderviken vill många bo, men det innebär också att det sällan kommer ut fastigheter till försäljning. Men nu äntligen ges möjligheten! 1-plansvilla i vinkel med källare från -59 placerad på en stor och grönskande hörntomt. Här har nuvarande ägare trollat med interiören och förvandlat den ursprungliga trånga och mörka 50-talsvillan till en nu toppmodern, ljus och öppen familjevilla. På toppen av allt det goda finns kanske det allra bästa -nämligen det ca 50 kvm stora uterummet. Så stort att en fullstor 2:a hade kunnat rymmas här inne. Ett riktigt WOW-rum att njuta av årets alla årstider, till vardags som till fest.

Nuvarande ägare har under de senaste åren både vad gäller interiört och exteriört gjort en omfattande renovering. Vissa renoveringar såsom badrumsrenovering och putsning av fasad är slutförda under 2020. Smakfullt och påkostat! Villan är belägen på en återvändsgata i fin och uppvuxen miljö med närhet till natur, hav, bad och småbåtshamn.
Med omedelbar närhet når man Errarps skola som ligger vid slutet av gatan där ligger även en förskola. Matvarubutik finns också i näromgivning likväl goda kommunikationer med gång- och cykelavstånd till både tågstation och bussar. Endast ca 5 minuters gångväg till strand och hav, Skäldervikens fantastiska bukt med utsikt över den 6 km långa sandstranden och Kullahalvön. I Skälderviken finns även en småbåtshamn. Fina cykelvägar till Ängelholms centrum.

Välkommen att boka dig till visning via HusmanHagbergs hemsida!

Om området

Skälderviken i Ängelholm är ett gammalt fiskesamhälle, beläget vid Rönne å:s mynning, som är känt för de fina stränderna. Vid ån finns en hamn för fritidsbåtar. Här finns Errarps skola som omfattar årskurserna F-6 och har omkring 280 elever. Skolan tillhör Skäldervikens rektorsområde.

Kommunikation

Stadsbuss nr 2 går genom området Skälderviken. Mer info se www.skanetrafiken.se. Ängelholm/Helsingborg Airport med både inrikes- och internationella flyg finns inom knappa 10 min bilväg.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
I populära Skälderviken vill många bo, men det innebär också att det sällan kommer ut fastigheter till försäljning. Men nu äntligen ges möjligheten! 1-plansvilla i vinkel med källare från -59 placerad på en stor och grönskande hörntomt. Här har nuvarande ägare trollat med interiören och förvandlat den ursprungliga trånga och mörka 50-talsvillan till en nu toppmodern, ljus och öppen familjevilla.

På toppen av allt det goda finns kanske det allra bästa -nämligen det ca 50 kvm stora vinterbonade uterummet med vattenburen golvvärme. Så stort att en fullstor 2:a hade kunnat rymmas här inne. Ett riktigt WOW-rum att njuta av årets alla årstider, till vardags som till fest. Den självklara festlokalen när det vankas middagar med många nära och kära, där det klassiska långbordet kan bli lååångt på riktigt. Man kan verkligen se hur detta är ett rum som för människor närmare varandra -där allt från högtider, studentfirande, födelsedagar kan och kommer firas av framtida ägare. Och ett rum att samla kraft i vardagen med din närmaste familj. Kanske har du gröna fingrar som behöver stillas 365 dagar om året och där du kan ha ditt alldeles egna medelhav hemma i ditt vardagsrum -precis av samma anledning uterummet en gång byggdes för, av föregående ägare. Nuvarande ägare har däremot moderniserat detta rum med nytt stilsäkert klinkergolv i grått och ljust målade väggar.

Många andra påkostade renoveringar har skett i närtid där det bland annat här står ett sprillans nytt badrum med både badkar och dusch, planlösningsförändringar där köket nu ligger i en öppen yta och där en praktisk hall har skapats vid entrén. Nya fönster placeringar i kök för extra ljusinsläpp. Man har också inrett gamla garaget med ny gjuten platta med golvvärme så ett till sovrum med tillhörande walk- in-closet finns.

Utvändigt har man också gjort stora åtgärder där bland annat fasaden har putsats, tidigare rött tegel. Man har plattsatt framsida, byggt förråd, nytt trädäck intill det stora uterummet som vinklas av med ett utekök. Ute i trädgården har de bästa kvällssolsplatserna ringats in med plattsatta ytor så den absolut senaste kvällssolen kan avnjutas. Det är så mycket mycket mer som är gjort som man kan läsa mer om under rubriken "utförda renoveringar".

Hall
Öppen hall som vinklas in där det finns två garderober och väggfasta skoskåp. Klinkergolv med vattenburen golvvärme. Där hallen ligger låg ursprungligen husets badrum. Inredning i hallen kommer lämnas kvar.

Kök
Stort och öppet kök, vardagen naturliga samlingsplats. Nytt kök med modern design i grått och svart utförande. Köket renoverades för ca 2 år sedan. Härliga arbetsytor som löper längs husets framsida där också det nyinsatta fönsterpartiet på 3 meter ger bra överblick mot utsidan och mycket ljus till insidan. Högkvalitativt laminatgolv i ljusgrå ton. Köket är utrustat med fullstor kyl och frys, inbyggnadsugn -och mikro, integrerad diskmaskin, spishäll och fläkt. Diskmaskinen är från 2017 övriga vitvaror från 2005. Läckert med trappa ner till källaren som ligger fritt i den öppna planlösningen. (Barngrinden är tillfälligt monterad med buntband för att inte förstöra och göra ingrepp på det fasta trappräcket)

Badrum
Nyrenoverat och mer eller mindre oanvänt. Vattenburen golvvärme. Modernt och snyggt kakel och klinker med samma kakelplatta på både väggar och golv. Badrummet är utrustat med WC, tvättställskommod, dusch med glasvägg och fristående ovalt badkar.

Uterum
Ca 50 kvm vinterbonat uterum med vattenburen golvvärme byggt 2002. Nytt klinker i uterummet från 2020 samt målade väggar. Stort och luftigt, högt i tak med skjutpartier ut mot trädäcket utanför. Utgång till uterummet finns dels via köket men också via vardagsrummet.

Barnrum x2
Innanför köket har planlösningen gjorts om för att skapa en egen barnhörna. Två barnrum med hall utanför med förvaring. Laminatgolv i båda rummen och fräscha nyrenoverade målningsarbeten i båda rummen. Garderoben i första barnrummet kommer lämnas kvar samt förvaringskåpen i korridoren utanför. (Skåpen står på hjul så de kan rullas åt sidan när man vill öppna vindsluckan som är placerad här.)

Vardagsrum
Kvadratiskt rum med plats för det optimala tv-hänget, fönster längs hel vägg som vetter ut mot uterummet. Stavparkett i ek. Ingång till sovrum (fd garage). De två vita skänkarna kommer lämnas kvar till nästa ägare.

Sovrum med walk-in-closet
Nyrenoverat sovrum där det gamla garaget gjordes om till sovrum och garderob. Ny gjuten platta med vattenburen golvvärme. Walk-in-closet. Laminatgolv.

Källarplan
En våning ner finns många kvadratmeter praktisk bra-att-ha-yta. Detta våningsplan har ej renoverats lika omfattande som det övre planet. Nuvarande ägare har haft planer om en större rokad även här men detta får nu nästa ägare avgöra själva. Här finns ett allrum med golvtegel, perfekt tonårsrum gästrum eller extra allrum för barnen.

Badrum med dusch, WC och tvättställ. Badrummet i källaren är original men i användbart bruk. Tvättställskommod och WC-stol är nyare. Vidare in i källaren finns ett genomgångsrum för extra förvaring. (Här står en vinkyl som ej ingår i köpet) Ny källaranpassad heltäckningsmatta. I rummet innanför ligger pannrummet där det tidigare stått oljetank och panna men som skapat mer ytor efter fjärrvärme installerats och som inte tar lika stor plats. Kanske ett rum för hemmakontor eller torkrum för tvätt.

Längst in ligger tvättstugan som är utrustad med tvättmaskin -18 och torktumlare -18, samt en äldre tvättmaskin, tvätttho och arbetsbänk. (Här inne står en icke installerad och oanvänd kyl och frys som inte ingår i köpet)
Vinkel mot baksidan av huset finns dessutom ett större rum som idag används som stort förråd där den yttre källartrappan leder ut till trädgården. Eller så inreds ytan till extra sovrum?

Här finns massor med möjligheter.
Välkommen!
Antal rum
4 rum varav 3 sovrum
Boarea
127 kvm
Areakälla
säljaren information
Areakälla kommentar
Denna area kan av flera olika skäl vara felaktig och åligger köparen att kontrollmäta vid behov.
Biarea
150 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla i vinkel med källare
Byggnadsår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk
Energideklaration
Utförd 8/19/2013
Energiprestanda
107 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare
Grundmur
Betong
Stomme
Lättbetong Siporex
fasad
Puts (tegel under)
Fönster
3-glas isoler
Bjälklag
Gjutet valv, (trä mot vind)
Tak
Glaserade tegelpannor -02
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Sextanten 7
Övrigt
Utförda renoveringar:
-Byggnation av uterum -02 (ligger dräneringsrör runt uterummet)
-Ny köksinredning -18, även nya vattenrör och avlopp, Diskmaskin fr -17 resterande vitvaror från 2005
-Kopplat in fiber -17
-Spolat avlopp och stammar -18
-Ny el entréplan -18-20 (all el har bytts ut i samband med varje rums renovering)
-Nya fönster entréplan -18-20 (bytts i samband med varje rums renovering)
-Gjort om garage till sovrum, gjuten platta med golvvärme -18
-Installerat klimatanläggning, ventilation -19
-Isolerat vinden -19 (tog bort gammal isolering i from av spån och ersatts med lösullsisolering)
-Renoverat barnummen -19
-Gjort om uppfart med plattor -19 (i samband med detta grävdes det upp vid grund med beslut om att dränering ej behövdes göras)
-Installerat luft/luft-värmepump -19
-Anläggning trädgård, byggt trädäck, stenläggning -20 (gångar runt trädäck samt friliggande uteplatser i trädgården, även plank vid uteplatser samt utekök)
-Putsat fasad -20
-Byggnation av badrum entréplan -20 (nya rör och avlopp, vattenburen golvvärme)
-Renovering av hall -20
-Målat samt lagt matta i tre av källarrummen -20
Övriga byggnader
Vidbyggt garage där ytan gjorts om till boarea med sovrum med ingång från insidan av huset. Nytt vidbyggt förråd utanför, 18 kvm.. Växthus med elslingor under plattor. Friggebod 15 kvm finns i trädgården.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 47,403 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 11,102
VA
SEK 6,665
Uppvärmning
SEK 21,621
Renhållning
SEK 2,475
Försäkring
SEK 5,540
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Nuvarande ägare förbrukar fjärrvärme 12431 kWh/år och el 6447 kWh/år.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,468,000
Byggnadsvärde
SEK 1,314,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,473,500
Tomt
Areal
1193 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Stor och härligt trädgård där solen kan följas från morgon till kväll. Flertalet uteplatser både intill huskroppen men också friliggande ute i den grönskande trädgården. Här finns också växthus, friliggande förråd och ett stort trädäck knyter an till det stora uterummet. På trädäcket finns fina ytor att duka upp till långbord och dit solen når till middagstid på sommaren. Utekök.
Parkering
Stor plattsatt framsida med plats för flertalet bilar.
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan Ändring Av Dp
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Skälderviken Ängelholm

Tallvägen 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg