MEDE098D287725949EAB8170BF352B36AA4

Akalla, Kista

Sveaborgsgatan 17 BV

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,300 Ink Va värme
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea89 kvm
Byggår1979

Utgångspris: SEK 2,395,000

VÄLDISPONERADE 89kvm MED MAGISK UTEPLATS


* Bra förvaringsutrymmen
* Underbart fritt läge
*Barnvänligt
* Flödande ljusinsläpp
* Stabil förening med god ekonomi
* Nära till förskolor och skolor
* Goda kommunikationer
* Grönskande områden i närheten
* Fina promenadstråk

Ljus och välplanerad bostad med attraktivt läge i hjärtat av Akalla C Här finns mycket goda förvaringsmöjligheter samt uteplats i gavelläge mot grönska. Här bor ni i en välskött förening med låga skulder och med bekvämligheter . NI bor i ett lugnt och rogivande område med närhet till Järvafältet samt 10 min promenad till Kista Galleria som är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Välkomna på visning!

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
89 kvm
Areakälla
säljarens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
SEK 2,395,000
Avgift
SEK 5,300 Ink Va värme
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1979
Ventilation
Mekanisk FTX Från & Tillluftsventilation
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Sveaborg
Om föreningen
Brf Sveaborg blev utnämnt till årets BRF 2010 av Fastighetsägarna Stockholm, för sitt framgångsrika arbete med trygghets- och säkerhetsfrågor.

Alla tak och fönster är nyrenoverade under 2004-2005. Stamrensning utfört 2005.
Föreningen är medlem i och förvaltas av HSB. Stockholm. Ekonomisk förvaltning genom Fastighetsägarna AB samt teknisk förvaltning genom egen förvaltare i föreningen.

Stabil förening med god ekonomi. Brf Sveaborg är en aktiv förening som har många aktiviteter såsom filmkvällar och pubkvällar samt disco för barnen etc. Gårdarna är välskötta och här finns fina planteringar samt trevlig grillplats och lekytor för barnen.

Bredband och kabel-TV från Bahnhof med 1000/1000 och 19 TV-kanaler som ingår i månadsavgiften.

Tvättstuga med senaste elektroniska bokningssystem på Sveaborgsgatan 9-11. Man kan även boka tvättider via Internet. Övervakningskameror i källare för trygghet. Elektronisk passersystem och porttelefon i alla portar. Välutrustad miljöstuga finns att tillgå, liksom nyrenoverad föreningslokal på Sveaborgsgatan 9-11. Parkering både utomhus och i garage finns att hyra av Svenska Bostäder. Kontakta Svenska bostäder för aktuell köplats lediga platser finns.

Fastigheten ligger i Akalla i ett mycket naturskönt område. På promenadavstånd finns Järva naturreservat med milslånga gång- och cykelvägar samt ett oexploaterat naturliv. Endast på några minuters gångväg ligger Akalla by med flerhundraårig bebyggelse (Akalla är en mycket gammal bygd och har anor tillbaka till järnåldern).
Parkering
Kötid till garageplats.

Karta

Akalla Kista

Sveaborgsgatan 17 BV

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg