Akalla, Kista

Sveaborgsgatan 1

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,490 Inkl värme, VA, kabel-tv, bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea82 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer104
Byggår1976

Utgångspris: SEK 2,295,000

Ansvarig mäklare

Visningar

27
October | Tuesday
Kl 18:00 - 18:30
Varmt välkomna på visning!

Välkommen till denna renoverade och ljusa 4:a på populära Sveaborgsgatan! Välplanerad lägenhet med inredning och materialval som är genomtänkta och påkostade. Inglasad uteplats i bästa sydost-läge.

Som boende på Sveaborgsgatan har man även den stora fördelen av att bo bara ett stenkast från Akalla Centrum. Ett centrum som erbjuder flertalet butiker och restauranger, dessutom har man nära till Kista Galleria samt Barkarby Handelsplats. Detta stillar både shoppingsug och kurrande magar. Om du ska ta dig någonstans kommer du inte heller att bli besviken. Här finns både T-bana och bussar som snabbt tar dig dit du önskar. För dig som vill åt naturen ligger Järvafältet på bekvämt gångavstånd.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Kök

Kök

Kök

Kök

Badrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
82 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall:
Välkomnande hall med svart klinkergolv, vitmålade väggar samt spotlights. Här finns gott om plats för avhängning och förvaring bakom garderob.
Badrum:
Stort och modernt badrum med svart klinkergolv, vita helkaklade väggar samt spotlights. Badrummet är utrustat med golvvärme, glasvägg med glasdörr, handfat med kommod, WC samt tvättmaskin. Här finns även plats för torktumlare.
Kök:
Stilrent kök med ljusgråa köksluckor, några luckor i svart glas och vitt kakel ovan arbetsbänk. Ett rymligt kök som lämpar sig bra för den stora familjen som lagar mycket mat. Här erbjuds generösa arbetsytor på ljus bänkskiva, dubbel diskho samt kyl & frys. Köket är även utrustat med spishäll, inbyggd ugn, köksfläkt samt diskmaskin. Intill köket finns matplatsen med plats för matbord och stolar för 6-10 personer. Parkettgolv och vitmålade väggar.
Vardagsrum:
Luftigt, ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för större soffgrupp, soffbord, tv-bänk samt övrigt möblemang. Här finns goda sällskapsytor när familj och vänner är på besök. Parkettgolv samt vitmålade väggar.
Inglasad uteplats:
Fantastisk uteplats i bästa sydost-läge. Här finns plats för utemöbler samt övrigt.
Sovrum 1:
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Parkettgolv samt vitmålade väggar.
Sovrum 2:
Rymligt sovrum med plats för större säng, skrivbord, garderober samt övrigt möblemang. Parkettgolv samt vitmålade väggar.
Sovrum 3:
Sovrum med plats för säng, skrivbord, garderober samt övrigt möblemang. Parkettgolv samt vitmålade väggar.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 5, hiss finns
Pris
SEK 2,295,000 Utgångspris
Avgift
SEK 5,490 Inkl värme, VA, kabel-tv, bredband
Andel i föreningen
0.879 %
Andel av årsavgiften
0.39918 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus med hiss
Byggnadsår
1976
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Sveaborg 2 i Stockholm
Om föreningen
Brf Sveaborg blev utnämnt till årets BRF 2010 av Fastighetsägarna Stockholm, för sitt framgångsrika arbete med trygghets- och säkerhetsfrågor. Föreningen bildades år 2001.

Stabil förening med god ekonomi. Brf Sveaborg är en aktiv förening som har många aktiviteter såsom filmkvällar och pubkvällar samt disco för barnen etc. Gårdarna är välskötta och här finns fina planteringar samt trevlig grillplats och lekytor för barnen.

Tvättstuga med senaste elektroniska bokningssystem på Sveaborgsgatan 9. Man kan även boka tvättider via Internet. Övervakningskameror i källare för trygghet. Elektronisk passersystem och porttelefon i alla portar. Välutrustad miljöstuga finns att tillgå, liksom nyrenoverad föreningslokal på Sveaborgsgatan 9.
Antal lägenheter
103
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Bredband och kabel-TV från Bahnhof med 1000/1000 och 19 TV-kanaler som ingår i månadsavgiften.
Parkering
Parkering både utomhus och i garage finns att hyra av Svenska Bostäder. Kontakta Svenska bostäder för aktuell köplats lediga platser finns.
Renoveringar
Alla tak och fönster är nyrenoverade under 2004-2005. Stamrensning utfört 2005.

Karta

Akalla Kista

Sveaborgsgatan 1

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg