MED6331566378FE447193E9A0F81B766823

Årsta, Årsta

Svärdlångsvägen 70

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,466 inkl: värme, vatten, ComHem tv-grundutbud. (obligatoriskt tillägg för bredband 195 kr/mån), till varje lägenhet ingår 2 stycken förråd.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea68 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer188
Byggår1951
Driftskostnad550 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,195,000

Välkommen till denna fantastiska gaveltrea som ligger ett stenkast från både kommunikation och natur!
Här finns chansen att skapa ett drömboende då lägenheten erbjuder lättmöblerade rum, öppna sociala ytor samt gott om ljusinsläpp.

Vid Årstaberg som ligger ca 3 minuters promenad bort från lägenheten hittar ni pendeltåg, tvärbana och bussar. Pendeltåget tar er in till T-Centralen på ca 6 minuter, med tvärbanan är ni vid Liljeholmen på 5 minuter och Gullmarsplan på knappt 10 minuter. Vid Svärdlångsplan går buss nr 160 med ca 10 minuters intervaller som tar er till Gullmarsplan. Via Årstabron cyklar ni in till Södermalm på ca 10 minuter.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!
Leo Wessman 072-369 44 20

Om området

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden. Vackra hus omgivna av grönska tillsammans med ett stort utbud av trevliga restauranger, caféer och gym gör Årsta till ett populärt område alldeles intill innerstan med både gång- och cykelavstånd till Södermalm och innerstan.

Längs Årstaviken hittar du härliga promenadstråk och gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter.

Att få bo i en skyddad genuin miljö med närheten till både innerstan och naturen är en lyx och en av alla aspekter som gjort att Årsta idag tillhör ett av de populäraste områdena att bosätta sig i med sin vackra natur, kolonilotter, jogging- och promenadstråk.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med tvärbana, flertalet bussar som bl.a. tar dig till Gullmarsplan samt pendeltåg och tvärbana från Årstaberg.

Närservice

Årsta Torg erbjuder både café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, frisörer, gym mm.
Två Små Svin och Palmyra är två populära restauranger i området.

Parkering

Parkering sker på gatan. Parkeringsavgift dagtid vardag samt dagtid lördag, på vissa gator förekommer även städdagar och datumparkering. Möjlighet till boendeparkeringstillstånd, ansökan för boendeparkering sker hos Stockholm stad.

Övrigt

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling i och med nya planen att bygga bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets driving-range.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
68 kvm
Areakälla
faktisk uppmätn. enl. norm SS
Hall
Stor och välkomnande hall med goda förvaringsutrymmen i två platsbyggda originalgarderober som sträcker sig från golv till tak. Hallen är möblerbar och har avhängningsmöjligheter i anslutning till entrén. På golvet ligger en stavparkett i ek som sträcker sig in i köket och väggarna är målade i vitt.
Kök
Modernt kök med gott om förvaring bakom vita skåpluckor och ordentliga arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av spis med integrerad mikrovågsugn och fläkt ovan, diskmaskin samt stor kyl/frys. I anslutning till köket finns en rymlig matplats intill ett stort, ljusinsläppande fönsterparti. Plats för ca 4-6 personer att sitta bekvämt. Från matsalen når du lägenhetens övriga rum, vilket ger en öppen atmosfär mellan rummen.
Vardagsrum
Öppet och lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för både en större soffgrupp, TV-möbler liksom byråer eller bokhyllor. Mycket goda ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier i strålande gavelläge. Den rymliga balkongen nås härifrån, och vetter den lugna och grönskande innergården.
På vardagsrumsgolvet ligger en fin originalparkett och väggarna är ljusa.
Sovrum 1
Luftigt sovrum med plats för både dubbelsäng, nattduksbord liksom byråer och andra förvaringsmöbler. Privat läge med fönster mot innergård, fritt från insyn. Tack vare garderoberna finns gott om förvaringsutrymme. Parkett på golv och tapetserade väggar.
Sovrum 2
Det andra sovrummet är även det rymligt, och har plats för ett komplett sovrumsmöblemang och t.ex. skrivbord. Här finns en platsbyggd garderobsvägg med generöst utrymme för både kläder och annat. Plastmatta och tapetserade väggar.
Badrum
Ljust badrum utrustat med duschhörna, handfat, badrumsskåp med spegel, toalett och installerad tvättmaskin. Det stora vädringsfönstret släpper in gott om naturligt ljus. Ljusgrå våtrumsmatta på golv och vitkaklade väggar med en svart bård.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Pris
SEK 3,195,000 Utgångspris
Avgift
SEK 3,466 inkl: värme, vatten, ComHem tv-grundutbud. (obligatoriskt tillägg för bredband 195 kr/mån), till varje lägenhet ingår 2 stycken förråd.
Driftskostnad
SEK 6,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
Försäkring
SEK 3,000
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Beräkning enligt schablon
Andel i föreningen
2.042 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 8/23/2019
Energiklass
F
Energiprestanda
4704 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
193 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas+ isolerruta.
Förening
Namn
Brf Värmeln
Om föreningen
BRF VÄRMELN
Föreningen förvärvade tomträtten till fastigheten Värmeln 2 under våren 2008. Det finns sammanlagt 54 lägenheter, varav 2 är hyresrätter, utöver det finns 7 st lokaler. 5 av lokalerna är uthyrda och de övriga två nyttjas av föreningen.

Fastigheten är belägen i ett eftertraktat läge med ett stenkast från Årstabergs pendelstation. Härifrån utgår bussar, pendeltåg och tvärbana. Med pendeltåget tar du dig in till Stockholms central på ca 7 min. Bussarna, 134, 143, 152 samt 160 tar dig snabbt och effektivt till både Liljeholmen och Gullmarsplan. Tvärs över gatan ligger Villa Årsta med restaurang, hotell, konferens och gym. Vid Årstabergs station finns även café och blomaffär.

Övriga utrymmen
Det finns cykelförråd/barnvagnsförråd, ett källarförråd med garderob och en matkällare. Föreningen har även ett antal förråd som går att hyras separat, kö. För gäster till föreningens medlemmar finns det en övernattningslägenhet med pentry att hyra. Det finns även en lokal som går att hyra för mindre tillställningar med plats för ca 25 personer. Moderna tvättstugor finns i port 60-62.
På framsidan utav föreningen finns en lekplats.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
54
Varav hyreslägenheter
2
Antal lokaler i föreningen
7
Tv och bredband
TV- och Internetanslutning
TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör Bredbandsbolaget.
Internet: Bredband. Leverantör Bredbandsbolaget. 100 MB.
Parkering
Bilplats
Parkeringsplatser finns att hyra av Europark och Q-park (vid Skälderviksplan och slutet av Svärdlångsvägen) och Familjebostäder (inhägnat vid busstorget). I området gäller boendeparkering via Stockholms Stad med taxa 4.
Renoveringar
UTFÖRDA RENOVERINGAR
1996: Utfördes V/A-stambyte i samband renoverades badrummen. Ljudisolerande glas inmonterades samt elinstallationerna renoverades
inne i lägenheterna. Förbättring av fasad samt målning.

2004: Utfördes OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll). Nu senast har passersystemen kompletterats, en ny värmeväxlare installerats i
fastigheten, uppdatering av källarförråd samt nytt cykelrum

2010: Gjordes isolering av fastighetens vind.

2011: Fasaden putsades och balkongerna renoverades, nya entréportar, renovering av tvättstuga, el renoverades i form av nya el-stammar,
nya el-centraler samt jordfelsbrytare i alla lägenheter, fiber drogs även in i fastigheten.

2014: Trapphus renoverades, radonmätning (långtidsmätning), installation av frånluftsventiler och rengöring av värmesystem.

2017: OVK genomförd, installation av nytt portsystem, rensning stuprör och tak.

2018: Brandskyddsarbete genomfört i fastigheten, asfaltering vid port 70, ingått nytt avtal med försäkringsbolag och för trädgårdsskötsel.

2019: Hålighet runt fastigheten åtgärdad (förväntas mer åtgärder nästa år), ny energideklaration har genomförts av byggnaden.
Trygghetspaket med Anticimex har tecknats, besiktning utförs i samband med tecknande.
Ekonomi
Avgiften kommer höjas med 5% de kommande 5 åren med anledning av att tomträttsavgälden kommer omförhandlas.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Föreningen innehar marken med tomträtt som löper till 2030
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Årsta Årsta

Svärdlångsvägen 70

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg