190
MED1137C3B271204AF9B0C1D90024C864C2

55+ boende med utsikt över älven och förening med service i toppklass!

Kommande®

Eriksberg, Göteborg

Styrfarten 2A

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,665 inklusive värme, vatten, el och kabel-tv. Månadsavgifterna är subventionerade till och med 2029-04-03 och reduceras med ett belopp motsvarande ca 50 %. Månadsavgiften innan reduceringen är 3300 kr.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea59 kvm
Våning7 (hiss finns)
Lägenhetsnummer21
Byggår2006
Driftskostnad142 kr/månad

55+ boende där service i form av bemannad reception, gym med bastu, två gästlägenheter, samlingslokal med musikanläggning, vinkyl och enastående utsikt över Göteborg. Lägenhetens 59 kvm på våning 7 fördelas på två rum och kök där ytskikten är genomgående mycket välbehållna, köket innehåller allt du behöver, till sist har du ett stort badrum med tvättmaskin. Som om inte detta är nog ligger avgiften för närvarande på endast 1665 kr/månaden, och då ingår värme, vatten, el och kabel-tv. Missa inte chansen att förvärva ett av Eriksbergs mest bekväma boenden!

Om området

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägena Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Närservice

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. I området finns två större matbutiker, COOP och ICA. På Eriksbergsområdet finns restauranger, närbutiker, bankomat. Ett populärt Gym. Vid kajen finns en trevlig fiskaffär/restaurang. En vårdcentral finns även på Eriksberg.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar Brf Styrfarten
Ekonomisk plan Brf Styrfarten
Energideklaration Styrfarten 2A-C
Energideklaration Styrfarten 2E
Årsredovisning 2019
Kommande

Bilder

Fantastiskt balkongläge!

På våning 7 av 13 ligger lägenheten

Brf Styrfarten

Dockan

Härligt stråk längst vattnet!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
59 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
Balkong i söderläge med panoramavy över kanalen och Göteborgs skyline!
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
7 av 13, hiss finns
Avgift
SEK 1,665 inklusive värme, vatten, el och kabel-tv. Månadsavgifterna är subventionerade till och med 2029-04-03 och reduceras med ett belopp motsvarande ca 50 %. Månadsavgiften innan reduceringen är 3300 kr.
Driftskostnad
SEK 1,700 / år
Driftskostnad, varav
Försäkring
SEK 1,700
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Kostnader beror på levnadsvanor och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
1.3176 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2006
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft, FTX
Energideklaration
Utförd 2/10/2020
Energiklass
E
Övriga byggnader
Källarförråd.
Förening
Namn
Brf Styrfarten
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Styrfarten tillhandahåller bostadsrätter för seniorboende. Det innebär att medlemmarna ska ha uppnått femtiofem års ålder.

Fastigheten Sannegården 28:31 (Styrfarten 2A-2E) uppfördes år 2006 som hyresrätter.
Den 7:e april 2019 ombildades fastigheten till Bostadsrättsföreningen Styrfarten. I dagsläget är ca 70 lägenheter bostadsrätter, resterande kommer att säljas av föreningen när hyresgästen lämnar.
Det finns 96 lägenheter i fastigheten, med en bostadsyta om totalt 7062 m².
Fastighetens totalyta, inklusive garage & gemensamhetslokaler är 8252 m².

I entrén till höghuset (2A) finns en bemannad reception där man kan få hjälp med det mesta. Ett avtal för detta är tecknat i tre år. Utöver receptionist finns tillgång till vaktmästare. Här finns även en samlingslokal med gratis fika för de boende. Här ordnas ibland sammankomster med spännande föreläsningar. I anslutning till entrén finns ett gym som de boende kan nyttja, med tillgång till bastu samt stor tvättstuga.

Föreningen har två gästlägenheter som man kan hyra. På våning 13 finns Tornrummet som du kan låna precis som samlingslokalen för lite mindre sammankomster. Här uppe finns bord och soffor och en stor takterrass. I dagsläget erbjuds även två gånger i månaden massagetillfällen till ett förmånligt pris där massören kommer till huset.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
96
Tv och bredband
Kabel-tv via Com Hem ingår i månadsavgiften (grundutbud). Utökat TV-utbud och Bredband kan tecknas via Com Hem mot separat abonnemang.
Parkering
Under husen finns 30 garageplatser till en hyreskostnad av 1000 kr/månad. Separat kö. Enligt föreningen är det i dagsläget 2-4 månaders väntan. Det finns även möjlighet att hyra plats i grannfastigheten hos Bostadsbolaget med vilka vi delar nedfart till garageplatserna. Dessutom finns möjlighet att hyra parkeringsplats i närområdet, däribland i Deckshuset.
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- Entréplan med alla gemensamma utrymmen renoverade och omdisponerade under 2019.
- OVK (Obligatorisk VentilationsKontroll) är genomförd under maj 2019.

Planerade renoveringar:
- Planer finns på att byta ut dagens handdukstorkar som är anslutna till fastighetens VVC-krets. Detta genomförs av energi och hälsoskäl.
- Fiber finns inte i husen. Detta är under diskussion och troligtvis kommer detta att dras till lägenheterna med möjlighet att själv välja bredbandsleverantör och bandbredd.
Ekonomi
Månadsavgifterna är subventionerade till och med 2029-04-03 med ett belopp motsvarande ca 50 % av dagens nivå.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Om sammanboende förvärvar lägenhet tillsammans är det tillräckligt att en av dem uppnått en ålder av 55 år.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Fritt wifi i receptionen.
Föreningen har en arbetsgrupp som diskuterar möjligheterna att inglasa balkonger.
Brf Styrfarten förvaltas av Riksbyggen.

Karta

Eriksberg Göteborg

Styrfarten 2A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg