230
MED9B8EC5B61A3A4EB0A00C930C6F74FA05

Ljus genomgångstrea i centrala KungälvStrandgatan 75 Centrum, Kungälv

Centrum, Kungälv

Strandgatan 75


PRIS2 675 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

85,5 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

4001

MÅNADSAVGIFT

5 738 kr

BYGGÅR

2007

PRIS

2 675 000 kr

Ljus genomgångstrea i centrala Kungälv

Välkomna till en bostad i centrala Kungälv med närhet till allt. Här finner ni en rymlig trea med nyskickskänsla i hjärtat av Kungälv med tilltaget glasrum och uteplats. Här finner ni fina enhetliga golv, ljus och neutral färgsättning, moderna vitvaror, två rymliga rum som kan användas som såväl sovrum som hemmakontor samt ett helkaklat badrum med matchande klinker där både tvättmaskin och torktumlare finns.

Bostaden ligger bekvämt en halv trappa upp med hiss och gångavstånd till i stort sett allt man kan behöva och riktigt bra kommunikationer.

Populära Brf Liljedal och Kungälv ligger ca 2,5 mil norr om Göteborg. Staden mitt mellan havet och storstaden! Kungälvs unika kombination av charmig idyll och livlig, modern småstad är lätt att tycka om. Avstånden är korta, både i historien och geografin.

Varmt välkommen på visning!

Bilder

MED9B8EC5B61A3A4EB0A00C930C6F74FA05
MED0384DBDFA73F49D4AB94FDA88C25DCB7
MED2469B60F937D48F58BA6D27849C02C34
MED00BD9D96C9974614ADC777A5A33DD384
MED55137FD1A75140C8B171A8E24A15EDF5

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

85,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

4001

VÅNING

1 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

5 738 kr

BYGGÅR

2007

PRIS

2 675 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

En privat stensatt uteplats på bostadens baksida med utgång ifrån köket.

PARKERING

Garageplats finns till en kostnad om 550 kr/månaden.

Entré/Hall
Välkomnande hall med modernt parkettgolv och ljusa väggar.

Badrum
Fint helkaklat badrum med matchande klinkergolv och väggar. Ni finner golvvärme, dusch, WC, handfat med kommodförvaring samt fina tvättmöjligheter tack vare tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum
Rogivande och mysigt sovrum med ekparkett och ljusa väggar. Här får ni med enkelhet in dubbelsängen utan problem. Förvaringen löses genom tre stora garderober.

Sovrum 2/Kontor
Ljust och fint rum med ekparkett och ljusa väggar. Perfekt som ett extra sovrum eller hemmakontor. Även här inne finns tre stora garderober för förvaring.

Glasrum
Uppvärmt och tilltaget glasrum som nås via de båda sovrummen samt vardagsrummet.

Vardagsrum
I vardagsrummet ryms soffgruppen utan bekymmer och här finns även utgång till glasrummet. Tack vara det stora glaspartiet mot det tilltagna glasrummet ingjuts vardagsrummet med gott om naturligt ljus.

Kök
Längre in i bostaden ligger köket. Köket ligger perfekt med utgång till bostadens stensatta uteplats i privat läge. I köket finns plats för matgrupp och här finner ni ljusa luckor, träbänkskiva, inbyggnadsmikro, ugn, induktionshäll, kyl och frys samt gott om såväl förvaringsmöjligheter som fina arbetsytor.

Om området


Populära Brf Liljedal och Kungälv ligger ca 2,5 mil norr om Göteborg. Staden mitt mellan havet och storstaden! Kungälvs unika kombination av charmig idyll och livlig, modern småstad är lätt att tycka om. Avstånden är korta, både i historien och geografin.

Från arkitektoniskt spännande och framtidsinriktade Mimers hus till uråldriga Bohus fästning är det bara en kort cykeltur. Bohus fästning har varit ett karakteristiskt landmärke vid Nordre älv i 700 år. Idag är den ett populärt utflyktsmål, framför allt under Kungahälla medeltidsdagar som arrangeras varje sommar.
En promenad på de gamla stenlagda gatorna i Kungälvs äldsta delar är en levande lektion i kulturhistoria, där namn som Thomas Thorild, Selma Lagerlöf och Pär Lagerkvist skymtar förbi. Här finner man det mesta, allt från historik i någon av kommunens två fästningar eller kultur och nöje på biografen eller Mimers hus. Det är en härlig blandad bebyggelse med vackra sekelskifteshus och toppmoderna lägenheter.
I slutet av mars 2019 öppnade Kongahälla Center. Ett köpcentrum på hela 37 000 kvm i tre plan med parkeringsgarage i bottenplan. Med 100 butiker, restauranger och annan service har Kungälv nu fått en ny efterlängtad handelsplats.

Det finns flera förskolor i centrala Kungälv. Floraparken, Fridhem, Fridhemskullen, Hattstugan, Solängen samt Ängsblommans och Iskällans förskola. Fontinskolan ligger halvvägs upp på Fontinberget med utsikt över Kungälvs centrala delar. Skolan har elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Här finner ni också Gamla Nedre Fontinskolan, numer Älvkullens montessoriskola årskurs F-9. På promenadavstånd finner ni Thorild skolan är en högstadieskola för elever i årskurs 7-9. På skolan finns en idrottsprofil som erbjuder en fördjupning i ämnet Idrott och Hälsa. Det finns även ett flertal friskolor som du kan läsa mer om på kommunens hemsida www.kungalv.se. På promenadavstånd ligger även Mimers hus som är kommunens gymnasium och har ett brett utbud av programval och erbjuder kommunens största bibliotek.
Kommunikation

Alldeles intill bostaden finner ni busshållplats och intill köpcentret hittar ni resecentrum en ny knutpunkt för Kungälvs kollektivtrafik. Här avgår bussar kontinuerligt till både Göteborg och andra gränskommuner.
Övrigt
Skarpe Nord ligger nära som en fotbollsplan under sommarhalvåret och bandy-/skridskobana under vinterhalvåret. Här finns även ett utomhussimbad med simskola. Under resten av året finns Oasen, vilket är Kungälvs ishall samt inomhusbad. Två stora friskvårdsarenor/gym finns belägna i Rollsbo, STC och Friskis & Svettis, STC har även en anläggning centralt på Västra Gatan. I Fontins friluftsområde erbjudes härliga motionsspår i olika längder, där finns också nybyggda motionscentralen; "Kotten" som ligger vackert vid den lilla sjön Svarte Mosse

KOMMUNIKATION

Våren 2018 stod Kungälvs resecentrum klart vilket i sin tur utvecklade kommunikationerna rejält. Med täta avgångar till kommunens övriga delar samt flera expressbussar till Göteborg, är nu Kungälv i framkant var gäller kollektivtrafiken.

NÄRSERVICE

I centrala Kungälv finns verkligen allt. Ifrån nya Kongahälla center, Vita fläcken och bort till Västra gatan. Det finns alltid något som passar alla smaker.

PARKERING

Det finns boendeparkering på dom flesta ställena i Kungälv där du kan betala med app eller köpa en månadsbiljett för ca 400kr.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

En halvtrappa upp.

ANDEL I FÖRENINGEN

1,32196 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

1,30582 %

Ekonomi

EL

6 800 kr

ÖVRIGT

960 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

7 760 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

KOMMENTAR

Driftkostnaden varierar med hushållets storlek och sammansättning.

Övrigt posten utgör den obligatoriska avgiften för Kabel-tv/bredband från Tele2 och Tivo om 80 kr/mån.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

1 118 958 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

2007

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-02-10

ENERGIKLASS

E

ELFÖRBRUKNING

4 400 kWh/år

ÖVRIGA BYGGNADER

Kallförråd om ca 4 kvm samt vindsförråd om ca 8 kvm.

Förening

NAMN

Riksbyggen Bostadsrättsförening Liljedal Kungälv

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

73

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

9

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

FÖRSÄKRING

Fullvärdesförsäkrad

OM FÖRENINGEN

Välskött och mycket populär förening med god gemenskap och bra ekonomi.

TV OCH BREDBAND

Tele2, mycket bra upplägg där bredband kostar 80kr/mån ink Tivo.

PARKERING

Föreningen har 72 garageplatser till en kostad om 550 kr/mån. Här finns även möjlighet till laddning av elbil. Boendekort finns att köpa och kostar ca 500kr/mån. Då kan man stå på den stora parkeringen som är granne med föreningen.

RENOVERINGAR

Föreningens tidigare samlingslokal byggs 2019 om till en bostadsrätt. En ny samlingslokal har byggts 2019 längs Strandgatan.

Karta

Kungälv Centrum

Strandgatan 75

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg