MED4440FBF4FD8646BE9A7DE2D5B643A1AB

Totalrenoverad 3:a med centralt läge!

Centralt, Södertälje

Storgatan 7

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,199
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea82.5 kvm
Våning7 (hiss finns)
Lägenhetsnummer28
Byggår1958
Driftskostnad433 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,975,000

Ansvarig mäklare

Visningar

Kontakta mäklaren för visning!

Högst upp i huset välkomnas ni till denna totalrenoverade trea med härlig takhöjd och låg månadsavgift!

Lägenheten renoverades 2017 och är i fräscht skick med tidlösa färger. Bostaden har genomgående härlig takhöjd, ekparkettgolv och helkaklade badrum. Ni välkomnas in i en hall med två skjutdörrsgarderober. Härifrån nås ett IKEA- kök i tidlösa färger med diskmaskin och en köksö på hjul. I hallen finns även en helkaklad gäst wc med golvvärme och spotlights. Badrummet är även det helkaklat med golvvärme och utrustat med badkar med tak- och handdusch. Bostaden erbjuder utöver detta två bra sovrum, ett härligt vardagsrum samt en inre hall.

I närområdet finns flera parkeringshus med möjlighet att teckna olika typer av parkeringsavtal.

Välkommen på visning av denna lägenhet med närhet till kommunikationer, butiker, restauranger och allt annat Södertälje Centrum har att erbjuda!

Om området

Södertälje är beläget där Mälaren är förbunden med Östersjön genom slussen i Södertälje kanal, och är den största orten i landskapet Södermanland. Sjön Maren i centrala Södertälje gör det mer mysigt och mer som en liten stad och änden av sjön kallas Marenplan där det finns restauranger och brukar hållas festligheter.
På stenåldern, omkring 4000 år f.Kr. beräknas de första människorna ha kommit till trakten omkring det som idag är Södertälje. Bofasta blev de runt 3 000 år f.Kr. när bondekulturen bedöms ha nått området.
Samhället växer till under 600-talet e.Kr. i samband med att landhöjningen hade gjort att farleden mellan Mälaren och Östersjön försvunnit, men trots det fortfarande var den snabbaste vägen in i Mälaren.

Kommunikation

Från Södertälje centrum finns mycket god kommunikation till alla områden i kommunen. Med pendeltåg 36 mot Uppsala åker du till Stockholm Central på ca 45 min. Med pendeltåg 36 mot Gnesta kan du ta dig till Järna, Mölnbo och Gnesta. Sörmlandstrafiken med destinationer Trosa och Nyköping har avgångar från Södertälje Syd.

Närservice

I Södertälje centrum finns ett stort utbud av butiker, restauranger och livsmedelsbutiker. Galleriorna Telgehuset, Kringlan och Lunagallerian ligger alla på bekvämt avstånd i stadens centrum och bjuder in till bra shopping med god matupplevelse.
I Södertälje centrum finns flera förskolor och grundskolor att välja på bl.a. Oxbacksskolan F-9, Södertälje Friskola F-9 och även högskolan KTH.
Södertälje stadshus ligger vid Campusgatan 26 i Södertälje. Södertälje stadshus är både kommunhus och kulturhus. Däröver finns två publika våningar som innehåller teater, konferens, restaurang och utställning.

Övrigt

Med en kort promenad kommer man till friluftsmuseet Torekällberget. Vid bondgården och torpet kan de träffa kaniner, getter, får, hästar och kossor. I Lillboden kan barnen leka handelsbod förr och pyssla. Vetenskapsmuseet beläget på Storgatan heter Tom Tits Experiment. Det är idag Sveriges största science center. Årligen har museet över 300 000 besökare.

Bilder

Kök

Kök

Matplats

Kök/matplats

Vardagsrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten totalrenoverades 2017 och är i fräscht skick med tidlösa färger. Bostaden har genomgående härlig takhöjd, ekparkettgolv och helkaklade badrum.
Antal rum
3 rum
Boarea
82.5 kvm
Areakälla
Föreningens information
Hall
Varmt välkomna in i en rymlig hall vilken fortsätter in en bit mot bostadens vardagsrum. Direkt innanför dörren finns plats att hänga av ytterkläder och längs väggen till vänster finns två rymliga garderober med skjutdörrar. Vitmålade väggar och fint golv i ekparkett.
Kök
Trevligt IKEA- kök i moderna färger. Här finns en köksö på hjul som är möjlig att flytta åt sidan vid behov av större matbord. Köket är utrustat med diskmaskin, ho, micro, ugn, induktionshäll, fläkt samt kyl och frys side-by-side (Samsung). Skåpluckor i gråbeige nyans, vitt kakel över bänkskiva i marmorimitation, vitmålade väggar, parkettgolv och spotlights i tak.
Vardagsrum
Vardagsrummet är ljust och luftigt med en takhöjd utöver det vanliga och gott om ljusinsläpp från fönster längs ena väggen. Ni har möjlighet att möblera med matsalsbord soffgrupp och mediamöbler. Vitmålade väggar, parkettgolv och en pelare.
Sovrum 1
Mellan kök och vardagsrum finns ett trevligt sovrum som lämpar sig väl för barnrum, gästrum eller kontor. Här finns plats för säng och byrå eller skrivbord. Njut av de fräscha vitmålade väggarna eller sätt enkelt er egen prägel på rummet.
Sovrum 2
Bostadens största sovrum erbjuder fönster i två riktningar och rymmer, förutom garderoben, dubbelsäng med sängbord samt skrivbord eller hylla. Väggarna är vitmålade och golvet är i ekparkett.
Inre hall
Från vardagsrummet passerar ni en inre hall innan ni når badrummet och ena sovrummet. I detta utrymme går bra att ställa ett litet skrivbord, en hylla eller garderob. Färgsättning och material går i enighet med övriga rum samt spotlights i taket.
Badrum
Badrum med badkar, wc, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel och belysning, handdukstork samt hand- och takdusch. Golvet har grått klinker med golvvärme, väggarna pryds av kakel i grå/beige nyans och taket är försett med spotlights.
Wc
Helkaklad gästtoalett med behaglig golvvärme. Här finns wc, handfat med kommod samt badrumsskåp med spegel och belysning. Vitt kakel på väggarna, vitt klinker på golvet och spotlights i tak.
Uteplats
På våning 2 finns en stor terrass med utemöbler, denna är gemensam uteplats för föreningens medlemmar. På våning 7 finns en gemensam balkong med möjlighet att få lite frisk luft eller piska mattor.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
7 av 7, hiss finns
Pris
SEK 2,975,000
Avgift
SEK 2,199
Information avgift
I nuläget finns ingen planerad avgiftshöjning. Föreningen har god ekonomi med intäkter från de kommersiella lokalerna. (Kontrollerat 2020-10-03).
Driftskostnad
SEK 5,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 5,200
Kommentar
Elförbrukning/elkostnad är uppskattad. Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Tv och internet via ComHem.
Andel i föreningen
0.74491 %
Andel av årsavgiften
0.74491 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 12/9/2008
Energiprestanda primärenergital
112 kWh/m² och år
Övriga byggnader
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.
Förening
Namn
HSB Brf Mars
Om föreningen
HSB Brf Mars äger fastigheten Luna 5, som bebyggdes år 1959. Sammantaget upplåter föreningen 27 st lägenheter med bostadsrätt, 7 st lokaler med bostadsrätt, samt en lokal med hyresrätt (källa: årsredovisning 2016). I dagsläget är inga avgiftshöjningar planerade (kontrollerat 2019-10-03).

Eftersom en stor del av föreningens intäkter kommer från lokalverksamhet så klassas föreningen av Skattemyndigheten som en oäkta förening. Detta innebär att föreningen och dess medlemmar beskattas annorlunda än i vanliga bostadsrättsföreningar. Bl.a. skiljer sig skattesatsen vid försäljning, uppskov av skatt medges ej, och medlemmarna kan förmånsbeskattas pga. låga månadsavgifter. Fördelen med oäkta föreningar är att föreningen ofta har stora intäkter från sina lokaler och därmed kan hålla månadsavgifterna på en mycket fördelaktig nivå. För mer information om oäkta föreningar, vänligen besök www.skatteverket.se eller ditt lokala skattekontor.

I nedre källarplanet (våning -2) finns en gemensam tvättstuga med 3st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, 1 st centrifug, samt två torkrum och mangelrum.

För medlemskap i föreningen krävs även medlemskap i HSB.
Organisationsform
Bostadsrätt
Tv och bredband
TV/Internet/Telefoni: Fastigheten är utrustad med kabel-tv från ComHem samt bredband (100 Mbit). Kostnad för bredband/IP-telefoni (samtalskostnader tillkommer) och ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Parkering
Föreningen innehar inga egna p-platser men garageplats kan hyras.
Renoveringar
Föreningen har en 40-årig underhållsplan som efterföljs. Tidigare års renoveringar/underhåll inkluderar:

- Installation Bredband (2001)
- Stambyte (2001-2004)
- Målning av trapphus (2004)
- Installation av 3-fas el till 1:or/2:or (2005)
- Renovering tvättstuga (2006)
- Kameraövervakning trapphus/källare (ca 2009-2010)
- Uppfräschning av takterrass (2010)
- Relining och byte av uttjänta avloppsrör lokaldelen (2010)
- Relining och dagvattenledning från tak (2010)
- Byte torktumlare (2015)
- Fönsterbesiktning (2015)
- Hissar byttes ut (2018)
- Undercentraler bytta (2020)
Fönsterbyte kommer att ske. Planeras att starta ht-2021 eller vt-2022. (Kontrollerat 2020-10-03).
Radonmätning planeras att ske oktober 2020 och en ny OVK är under upphandling. (Kontrollerat 2020-10-03).
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Centralt Södertälje

Storgatan 7

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg